Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Καλά να πάθουμε ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλοί αυτές τις μέρες αναρωτιούνται πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Πολλοί που κυκλοφορούν στους δρόμους με τα κλειστά μαγαζιά με τις ουρές στις τράπεζες, αναρωτιούνται πως η άλλοτε αμέριμνη και «ευτυχισμένη» αυτή χώρα...

που οι κάτοικοι της το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πώς θα περάσουν πιο ωραία τις διακοπές τους, το που θα πάνε το βραδύ να φάνε, βρίσκετε σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση. Πολλοί πολίτες αυτής της χώρας απορούν γιατί δεν μπορέσαμε να ορθοποδήσουμε μέσα σε πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, με τόσες οικονομικές και κοινωνικές απώλειες, χάριν όμως ενός προγράμματος που το μόνο που έφερνε, ήταν το σημερινό αδιέξοδο.

Ερωτήματα που βγαίνουν από ένα λαό που επί χρόνια ψήφιζε και ανέβαζε στην εξουσία ό,τι χειρότερο υπήρχε στο κοινωνικό δυναμικό του τόπου. Ερωτήματα από ένα λαό που επιβράβευε υπουργούς απατεώνες, βουτηγμένους στα σκάνδαλα, πολιτικούς ηγέτες που είχαν προδώσει εν ψυχρώ την χώρα, πολιτικούς κλεφτές και προδότες, που κυκλοφορούν ελεύθεροι γιατί είχαν φροντίσει να ψηφιστούν νομοί ασυλίας των σκανδάλων τους, των πιο κραυγαλέων παρανομιών τους. Ερωτήματα από ένα λαό που είχε επιτρέψει μια πολιτική κλίκα να δίνει ασυλία στα χειρότερα πολιτικά και οικονομικά της εγκλήματα.

Έτσι σήμερα πλάι στους ταλαιπωρημένους και ξενύχτηδες πολίτες στις ουρές των τραπεζών, κυκλοφορούν ελεύθεροι και «ωραίοι» πρώην υπουργοί «σωτήρες», όπως πχ. Παπακωσταντίνου, Παπαντωνίου και άλλοι και μάλιστα να μειδιούν ειρωνικά στις όποιες φωνές που ζητούν ακόμα την τιμωρία τους, γιατί είναι καλυμμένοι από τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν σε βάρος της χώρας.

Από που να αρχίσει και από που να τελειώσει κανείς σε μια αλυσίδα ατελείωτων σκανδάλων, που μας έφεραν στο σημερινό εθνικό οικονομικό και κοινωνικό χάλι: Σκάνδαλο Siemens, εξοπλιστικά, σκάνδαλο Κοσκωτά, σκάνδαλο καλαμποκιού, σκάνδαλο εις βάρος της ΕΤΒΑ, χρηματιστήριο, σκάνδαλο ΕΒΟ Proton Bank, Εθνικό Κτηματολόγιο, Λίστες Λαγκάρντ, Λίστες ΣΔΟΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αγροτική Τράπεζα, ΕΑΒ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θαλασσοδάνεια, φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή, ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης εφοπλιστών, ομόλογα Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, σκάνδαλο Αριάδνη, πώληση των μεταλλείων της Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», σκάνδαλο ΟΣΕ, υπόθεση Ζαχόπουλου – κομιστή, Μονή Βατοπεδίου, σκάνδαλο δομημένων ομολόγων, καρτέλ γάλακτος , Energa, ΔΕΗ – Παλαιοκρασσάς – Διαφήμιση, πώληση ΟΤΕ, σκάνδαλο Λιακουνάκου, σκάνδαλο ALAPIS, σκάνδαλο Λόττο και για να μην αναφέρουμε τα σκάνδαλα εθνικής διάστασης που υπάγονται στην κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Σίγουρα και σε άλλες χώρες γίνονται πολιτικά σκάνδαλα. Σίγουρα και αλλού υπάρχουν πολιτικοί απατεώνες, αλλά φαίνεται πως εμείς με ένα καθεστώς πρωτοφανούς νομικής ατιμωρησίας, διεκδικούμε επάξια την πρωτοκαθεδρία σε αυτό το επικίνδυνο και επιζήμιο εθνικά άθλημα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι αυτοί που λεηλάτησαν την χώρα κυβερνώντας και νομοθετώντας για την κάλυψη όλων των πολιτικών και οικονομικών τους εγκλημάτων, όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και συχνά σηκώνουν και το δάχτυλο προς όλους εμάς θέλοντας να μας νουθετήσουν προς την ορθή οδό της.. «φαρδιάς στους τσέπης» και ακόμα πιο χειρότερο, ρίχνοντας το φταίξιμο για την σημερινή κατάσταση όχι χωρίς λόγο στον λαό, στον ίδιο λαό που τους ψήφιζε και τους ανέβαζε στην εξουσία.

Δεν μπορεί τίποτα να πάει μπροστά σε αυτόν τον τόπο, αν πρώτα όλο αυτό το κατεστημένο των σκανδάλων που έχει στενούς συνεργούς τα ελληνόφωνα ΜΜΕ, εξακολουθεί να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα, εξακολουθεί να εμφανίζεται όπως γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν μπορεί τίποτα να πάει μπροστά σε αυτή την χώρα, όταν οι ίδιοι οι νόμοι της, (νόμος ασυλίας υπουργών), υπερασπίζονται την παρανομία.

Όλες οι προσπάθειες και όλα τα δημοψηφίσματα θα πάνε στον βρόντο και από πάνω κάποιοι Πάγκαλοι θα μας λένε, όχι ότι μαζί τα φάγαμε, αλλά… ότι εμείς μόνοι μας τα φάγαμε και θα γελούν σκεπτόμενοι, καλά να πάθουν!

Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπέρ του «ΝΑΙ»!

Καλά να πάθουμε ;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...