Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΤΗΣΕΙΣ

airportpo
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Σε αποκλειστικότητα η βρετανική καθημερινή  Express (01/12/14) δημοσιεύει ότι συναγερμός έχει σημάνει μετά από απειλή της Αλ Κάιντα...
για τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, τύπου 9/11… Οι πληροφορίες αφορούν την εντυπωσιακή ανατίναξη 5 ευρωπαικών επιβατικών αεροσκαφών την περίοδο των Χριστουγέννων .
Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας των αερολιμένων δήλωσε  στην Sunday Express :
«Έχουμε ήδη πληροφορηθεί ότι πέντε αεροπλάνα μας αποτελούν στόχο θεαματικών επιθέσεων για την χρισουγεννιάτικη περίοδο. Θέλουν πραγματικά να κάνουν το μπαμ ,  μεγάλο…»
Η συγκεκριμένη υπόθεση που υπάρχει εδώ και δυο μήνες και σχετίζεται με την τοποθέτηση βομβών από ισλαμιστές μέσα σε αεροπλάνα που θα μεταβούν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς πριν τα Χριστούγεννα.
Ο υπεύθυνος ασφαλείας εμπιστεύτηκε στην εφημερίδα ότι πραγματοποιήθηκαν διάφορες συνομιλίες για το πώς θα αντιμετωπισθεί αυτή η απειλή και έγιναν εισηγήσεις σε σχέση με την πλήρη απαγόρευση των χειραποσκευών αλλά και των κινητών και ηλεκτρονικών συσκευών στις καμπίνες των αεροσκαφών.
«Έχουμε παραλύσει λόγω της δυσκολίας απαγόρευσης των χειραποσκευών μέτρο που αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά μας όπλα εναντίον των νέων απειλών.Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να απαγορευθούν από τις χειραποσκευές και να τοποθετηθούν στον χώρο των αποσκευών κάτι που θα ήταν αποτελεσματικό αλλά όχι και  επαρκές δίχτυ ασφαλείας.»
«Διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου συνεχίζονται σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά μέχρι στιγμής λίγα έχουν γίνει.»
«Η απειλή αφορά κυρίως την Ευρώπη.Οι Η.Π.Α βελτίωσαν την ασφάλειά τους κατά την θερινή περίοδο κάτι το οποίο δεν κάναμε εμείς».
«Ο καθένας από εμάς περιμένει κάτι καταστροφικό σύντομα.»
Εξάλλου, σύμφωνα με τους υπαλλήλους της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με  ανώτερο αξιωματικό ασφαλείας, μια τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον αναπόφευκτη ιδίως μετά τον επαναπατρισμό πολλών Βρετανών τζιχαντιστών που πολεμούσαν με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και την Συρία.
«Ο καθένας από εμάς περιμένει κάτι καταστροφικό σύντομα.»



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...