Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για νέα συμφωνία.

καλή φώτιση, αν και δύσκολο...
σχόλιο Γ.Θ : Το δημοψήφισμα από μόνο του δεν είναι βοήθεια στην Πατρίδα, αλλά συναίνεση του λαού στο ξεπούλημα.
Αν ήθελε να βοηθήσει την Πατρίδα, θα έπρεπε πριν το δημοψήφισμα να ξεριζώσει την προπαγάνδα των σατανικών ΜΜΕ και την πλύση εγκεφάλου των παράνομων και καταχρεωμένων βοθροκάναλων, ώστε το δημοψήφισμα να αποτελέσει διακήρυξη ανεξαρτησίας από τα πλοκάμια της σατανικής ευρωπαϊκής ένωσης.
Για να πράξει κανείς κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει το πνεύμα του Καποδίστρια και όχι της Αριστεράς και του ψευτορωμαίικου.


Μυστικές επαφές με Ρωσία και Κίνα - Νο2 ο Δραγασάκης,
που με δική του ομάδα οργανώνει την υλοποίηση των εξαγγελιών της ΔΕΘ - Χάλασε τα σχέδια της κυβέρνησης ο Προβόπουλος - Ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δανειστές δεν θα «χαλαρώσουν» εύκολα.

Αγωνία και ανησυχία στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της προσφυγής σε εκλογές, με τη βεβαιότητα ότι θα είναι πρώτο κόμμα, οπότε θα έχει την ευθύνη να σχηματίσει κυβέρνηση και να πάρει άμεσες αποφάσεις, καθώς θα λήγει η δίμηνη παράταση που έχει δώσει το Eurogroup για τη νέα συμφωνία, η οποία θα πρέπει να υπογραφεί προκειμένου να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις και να λειτουργήσει η προληπτική γραμμή πίστωσης. Και το ζητούμενο, φυσικά, είναι με ποιους όρους θα γίνει αυτό, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αντίθετος στο «ναι» της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να έχει προετοιμάσει τα νομοσχέδια και τις αποφάσεις για την υλοποίηση των πρώτων μέτρων για τα οποία έχει δεσμευθεί στη ΔΕΘ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι τάξεις που έχουν πληγεί περισσότερο τα έξι χρόνια της κρίσης.


Θα πάει σε δημοψήφισμα

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στην απαίτηση της «τρόικας» να υπογράψει η Ελλάδα νέα συμφωνία λόγω της λήξης των Μνημονίων, η οποία θα προβλέπει την εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων που αναφέρονται στο περιβόητο... μυστικό e-mail του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη -το οποίο έγινε... φέιγ βολάν- προκειμένου να εκταμιευθούν οι δόσεις από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η θέση του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι θα αποφασίσει ο λαός. Και εννοεί ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα «Ναι ή όχι στο νέο Μνημόνιο;».

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, λένε ότι θα συνδυάσει το δημοψήφισμα με εκλογές αν δεν μπορούν να συγκεντρωθούν οι 151 βουλευτές που απαιτούνται για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τα ψέματα τελείωσαν...

Η φράση που ακούγεται περισσότερο στον στενό ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «τα ψέματα τελείωσαν». Γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν και ότι θα είναι η ώρα της πράξης και της ευθύνης.

Ο μετριοπαθής και με μεγάλη αποδοχή στον ευρύτερο πολιτικό χώρο Γιάννης Δραγασάκης έχει αναλάβει, με την ομάδα που έχει συστήσει, να σχεδιάσει την οικονομική πολιτική και τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει ο Αλέξης Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα». Όπως και το πώς θα αντιμετωπιστούν προβοκάτσιες με τις καταθέσεις που μπορεί να εκδηλωθούν από την πρώτη μέρα της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία αυταπάτη ότι θα τον περιμένουν με χαμόγελα και ανοικτές αγκάλες. Και γνωρίζει ότι είναι πολύ πιθανό να μη δώσουν καμία παράταση στην προθεσμία που λήγει τέλος Φεβρουαρίου για την υπογραφή της νέας συμφωνίας. Αντίθετα, όμως, από τις... προσδοκίες Σαμαρά - Βενιζέλου ότι οι «τροϊκανοί» θα είναι πιο σκληροί απέναντι στον Τσίπρα, οι έξω δεν βλέπουν κόμματα.

Μας βλέπουν ως χώρα και όχι φοβικά, όπως διατείνονται ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών, ισχυριζόμενοι ότι αν πέσουν και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαθούν όλα, θα κινδυνεύσει το ευρώ κ.λπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση των «τροϊκανών» είναι: «Ας έρθει κι αυτός. Ή θα κάνει στροφή ή θα έχει προβλήματα...».

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων, με βάση και το εκλογικό αποτέλεσμα, θα φανεί αν θα αγνοήσουν την αλλαγή κυβέρνησης, αν θα αρνηθούν να δείξουν κάποια ανοχή στη νέα κυβέρνηση και θα θελήσουν να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση, τραβώντας το σκοινί... Είναι ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο και στην Κουμουνδούρου το έχουν λάβει υπόψη τους στον προγραμματισμό των κινήσεών τους.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Τσίπρας, όπως και τον κίνδυνο ενός οικονομικού μπλακ άουτ -π.χ., να δημιουργηθεί πρόβλημα στα ΑΤΜ την πρώτη εβδομάδα (το έχει ήδη προαναγγείλει ο Άδωνης)-, γι' αυτό και ήδη έχουν γίνει κινήσεις (και συνεχίζουν να γίνονται) για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες, από καιρό υπάρχουν επαφές με τη Μόσχα, και μάλιστα έχουν διατυπωθεί συγκεκριμένες προτάσεις προκριμένου να μη δημιουργηθεί κοινοτικό πρόβλημα λόγω παραβίασης του εμπάργκο στη Ρωσία. Στους συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ρωσική πλευρά πολύ σημαντικό ρόλο έχει η βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη, η οποία θα είναι αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να αποκλείεται και ο πρώτος ρόλος στο ΥΠΕΞ. Συζητήσεις γίνονται και με την Κίνα, και μάλιστα είναι σε πολύ καλό δρόμο και υπάρχει αισιοδοξία για οικονομική στήριξη αν υπάρξει μπλόκο από την «τρόικα».

Σε αυτήν την κατεύθυνση χρήσιμες ήταν οι συμβουλές -όπως ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία έκφραση προς τα έξω- του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλ. Τσίπρας, έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας, ήθελε να πληροφορηθεί τις απόψεις του κ. Προβόπουλου για την αντιμετώπισή της και η συνάντηση που είχε ζητήσει έγινε στο γραφείο του στη Βουλή.

Η συνάντηση αυτή ενόχλησε την κυβερνητική πλευρά και τον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, γιατί χαλάει το παιχνίδι που έχει στηθεί για να παρουσιασθεί στους πολίτες ότι ο Τσίπρας θα φέρει την καταστροφή.
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=89955&colid=37&catid=34&dt=2014-12-28%200:0:0

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...