Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Η Εκκλησία των Σκοπίων, ζητά ‘έλεος για τον Γιοβάν Βρανισκόφσκι’...

 Αλλαγή στάσης, σημειώθηκε στην Εκκλησία των Σκοπίων,  μετά την επίσκεψη του αντιπροσώπου του Ρώσου Πατριάρχη.
Οι ιερωμένοι της Εκκλησίας των Σκοπίων, κάλεσαν, σήμερα, τις αρχές να αποδώσουν έλεος στον φυλακισμένο αρχιεπίσκοπο της Αχρίδας, Ιωάννη- Γιοβάν Βρανισκόφσκι.

Η δήλωση έγινε μετά την έκτακτη συνεδρίαση της ιεράς συνόδου, της μη αναγνωρισμένης εκκλησίας των Σκοπίων, αποδεχόμενη  πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να συμβάλλει στην ανάκαμψη και την επιτυχή ολοκλήρωση του διαλόγου μεταξύ της  Εκκλησίας των Σκοπίων και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η εκκλησία οδηγούμενη από το πνεύμα της φιλανθρωπίας, αλλά και για υψηλότερους στόχους, καλεί τις αρμόδιες αρχές της χώρας, για έλεος προς τον φυλακισμένο πρώην Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη- Γιοβάν, ο οποίος παρά τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε και εκτίει ποινή φυλάκισης, αυτές τις  άγιες μέρες δεν πρέπει να στερηθεί την ελπίδα για το έλεος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Εκκλησίας των Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου, έγινε συνάντηση μεταξύ του αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας των Σκοπίων και του αντιπροσώπου του Ρώσου Πατριάρχη,  μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, Ιλαρίωνα, στην οικία του αρχιεπισκόπου στα Σκόπια.

«Ο αρχιεπίσκοπος των Σκοπίων, αποδέχθηκε με ευγνωμοσύνη την πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,  η οποία εξέφρασε την επιθυμία να συμβάλλει στην ανάκαμψη και την επιτυχή ολοκλήρωση του διαλόγου της Εκκλησίας των Σκοπίων με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων που υπάρχουν μεταξύ των δύο εκκλησιών», αναφέρει η δήλωση- σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...