Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Μόσχα: Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι εχθρικές κινήσεις των ΗΠΑ.

Η επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά ρώσων αξιωματούχων θέτουν υπο αμφισβήτηση την συνεργασία μας...
με τις ΗΠΑ σε καίρια διεθνή θέματα όπως η Συρία και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.
«Την ώρα που αναζητούμε τρόπους εξομάλυνσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον πυροδοτεί το κλίμα με νέο γύρο κυρώσεων κατά ρώσων αξιωματούχων, Πρόκειται πλέον για καθαρά πολιτικές διώξεις και τέτοιες πράξεις δεν θα μείνουν αναπάντητες από τη Μόσχα. Ο Λευκός Οίκος δίνει την εντύπωση πως θέλει απεγνωσμένα να κλονίσει τα θεμέλια των διμερών σχέσεων συνεργασίας με τη Ρωσία και επινοεί συνεχώς προσχήματα για νέες προκλήσεις. Η Ουάσιγκτον συνεχίζει την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, με κορώνες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη στιγμή που “κάνει τα στραβά μάτια” στην κατάφωρη παραβίαση στην οποία προβαίνουν οι ίδιες οι μυστικές της υπηρεσίες με μεσαιωνικού τύπου βασανιστήρια και η αστυνομία της σκοτώνει ανεξέλεγκτα ανθρώπους στο δρόμο, μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος» είπε ο Λουκασέβιτς.
Συνεχίζοντας ο υψηλόβαθμος ρώσος διπλωμάτης τόνισε πως οι ΗΠΑ προσπαθούν σκληρά με κάθε είδους πιέσεις, προκειμένου να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους σε ολόκληρον τον πλανήτη, αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη Ρωσία: «Επιπλέον, οι ενέργειες των ΗΠΑ πυρπολούν κάθε προοπτική διμερούς συνεργασίας στη διευθέτηση καυτών διεθνών προβλημάτων όπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η κρίση στη Συρία και η τρομοκρατία. Η Ουάσινγκτον έχει ήδη καταλάβει πως τέτοιες μέθοδοι δεν πιάνουν σε μας δεν θα μείνουν αναπάντητες οι εχθρικές κινήσεις από μέρους της» κατέληξε ο Λουκασέβιτς. 

http://gr.rbth.com/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...