Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τουρκία: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα!

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα προειδοποίησε πως έχει λάβει πληροφορίες...
σύμφωνα με τις οποίες «εξτρεμιστικές οργανώσεις» ενδέχεται να σχεδιάζουν να διαπράξουν μια επίθεση εναντίον μιας οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης στην πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

(Η επαρχία Γκαζιαντέπ σημειώνεται με κόκκινο στον χάρτη)

Δεν διευκρίνισε ποια οργάνωση μπορεί να έχει στοχοθετήσει την οργάνωση αυτή της συριακής αντιπολίτευσης, που θεωρεί τον εαυτό της εξόριστη κυβέρνηση μεν, αλλά έχει πολύ μικρή επιρροή στους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εν μέσω μιας σύρραξης την οποία περιπλέκουν οι επιτυχίες αντιμαχόμενων ακραίων οργανώσεων τζιχαντιστών.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε πως «έχει λάβει αναφορές ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις μπορεί να σχεδιάζουν μια επίθεση εναντίον του κτιρίου της Συριακής Μεταβατικής Κυβέρνησης», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

«Υπενθυμίζουμε στους υπηκόους των ΗΠΑ ότι η κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία, αν και συνήθως είναι ήρεμη, μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση και ότι (...) πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Το σώμα αυτό σχηματίστηκε από τον υποστηριζόμενο από τη Δύση Εθνικό Συνασπισμό των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων τον Νοέμβριο του 2013. Στις αρχές του 2014 εγκατέστησε την έδρα του στη Γκαζιαντέπ, μια τουρκική επαρχία που συνορεύει με τη Συρία.

Προσπαθεί να προσφέρει υπηρεσίες και υποστήριξη σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στη Συρία αλλά οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις, οι πολιτικές έριδες και οι δισταγμοί των διεθνών δωρητών να υποστηρίξουν αυτή την «μεταβατική κυβέρνηση» είναι παράγοντες που περιορίζουν ακόμη περισσότερο την όποια επιρροή μπορεί να έχει.


http://www.onalert.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...