Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ο Πούτιν, οι κόρες του, οι φίλοι και η «μοναξιά του προέδρου»

Για τις προσωπικές του σχέσεις, τις κόρες του και τους φίλους του μίλησε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που έδωσε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Σε ερώτηση εάν βρίσκει χρόνο να συναντά τις κόρες του, απάντησε πως τις βλέπει τουλάχιστον δυο φορές το μήνα, στο σπίτι τους στη Μόσχα, ενώ προσπαθεί να συναντά όσο συχνά είναι εφικτό τους φίλους του, ακόμα και από το πανεπιστήμιο, για ένα φλιτζάνι τσάι, μιας και, όπως είπε, δεν συνηθίζει να πίνει βότκα και σαμπάνια! Συμπλήρωσε δε πως οι φίλοι του είναι κανονικοί άνθρωποι και καθόλου μεγιστάνες και πολυεκατομμυριούχοι!

Ερωτηθείς για τη «μοναξιά του προέδρου» ο Πούτιν σχολίασε πως ναι μεν, το πρόγραμμά του είναι υπερφορτωμένο για να του μένει χρόνος για προσωπική ζωή, όμως δεν συμφωνεί διόλου με τον όρο «μοναξιά»:

«Δεν αισθάνομαι καθόλου μοναξιά. Όσον κι έτσι φαίνεται, και όσο κι αν οι ευκαιρίες να έχω επαφές με τους φίλους μου είναι σπάνιες... Πιστεύω πως η μοναξιά δεν είναι θέμα χρόνου και συναναστροφής, είναι κάτι διαφορετικό που πηγάζει από την ψυχή του ανθρώπου... Κι εγώ δεν αισθάνομαι καθόλου τη μοναξιά της ψυχής...»

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του και τις φήμες που διοχετεύουν διάφοροι περί ασθένειας, ο Πούτιν δήλωσε πως είναι μια χαρά, πως γυμνάζεται καθημερινά και πως όσοι φαντασιώνονται πως είναι άρρωστος, ας συνεχίσουν, μιας και αυτή η ιδέα τους ηρεμεί και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τη Ρωσία!

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...