Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ Ο SISI ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ OBAMA

Γενική παγωμάρα προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου με την οποία “καλεί τις αμερικανικές αρχές να επιδείξουν το μέγιστο βαθμό αυτοσυγκράτησης και προσοχής” στην αντιμετώπιση των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο Ferguson του Μισούρι.
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
 To αιγυπτιακό κείμενο μιμείται εθελημένα την  κλασική γλώσσα της υπερόπτριας Ουάσινγκτον που αυτόκλητα κρίνει και σχολιάζει τις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών  μονοπωλώντας αυθαίρετα την ενσάρκωση  του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Σχολιαστές του αραβικού Τύπου  επισημαίνουν ότι αυτή είναι η απάντηση του Προέδρου Φατάχ Αλ Σίσι, στον ομόλογό του Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα, του οποίου η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2013 είχε εκφράσει ακριβώς με τα ίδια λόγια την κριτική της για την καταστολή των ισλαμιστικών συγκεντρώσεων στη χώρα .
Το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου πρόσθεσε, ότι “παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων” κατά της δολοφονίας του νεαρού 18 χρονου μαύρου  Michael Brown που δολοφονήθηκε από τα πυρά του ένστολου Darren Wilson  στις 9 Αυγούστου.
Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο υπενθύμισε στον ομόλογό του Ομπάμα ότι υπάρχει κρατική ρατσιστική βία στην χώρα που διοικεί ως ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος αλλά και βίαιη καταστολή του αντιρατσιστικού κινήματος , καθώς ήδη έχει σκοτωθεί ο πρώτος άοπλος διαδηλωτής.

dimpenews.com
http://dimpenews.com/2014/08/19

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...