Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Φιλορώσοι αγωνιστές οργάνωσαν «παρέλαση» Ουκρανών ΝΑΖΙ αιχμαλώτων.


Φιλορώσοι αγωνιστές οργάνωσαν την Κυριακή, ημέρα της εθνικής εορτής της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, δεκάδες Ουκρανούς ΝΑΖΙ...
αιχμαλώτους πολέμου να παρελάσουν σε κεντρικό δρόμο του Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ο  κόσμος φώναζε «φασίστες» προς τους 40 ως 50 ουκρανούς ΝΑΖΙ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λένιν, στο κέντρο του Ντονέτσκ και περπατούσαν με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια στην πλάτη, περικυκλωμένοι από αγωνιστές μαχητές.
Ήταν αξύριστοι και ατημέλητοι, ενώ φορούσαν είτε στολές μάχης είτε πολιτικά ρούχα.
Μια φωνή από μεγάφωνο ανακοίνωσε την άφιξή τους λέγοντας: «Μπορούμε τώρα να δούμε να περνούν άνθρωποι που στάλθηκαν για να μας σκοτώσουν. Είμαστε Ρώσοι».

Ανταποκριτές των ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής είπαν ότι μερικοί από το πλήθος πετούσαν εναντίον των αιχμαλώτων πράγματα, όπως μπουκάλια. Μερικοί φώναζαν «Φασίστες!», «Στα γόνατα!», «Σκοτώνετε παιδιά!».

EPA/SERGEI ILNITSKY
Σε μια κίνηση που είχε στόχο να φανεί ότι οι αιχμάλωτοι Ναζιστές του Κιέβου είναι ρυπαροί, οχήματα οδοκαθαρισμού ακολουθούσαν και καθάριζαν εκεί όπου οι αιχμάλωτοι σφαγείς είχαν περπατήσει. Στο τέλος οι αιχμάλωτοι ανέβηκαν σε δύο λεωφορεία τα οποία αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αγωνιστές που τους συνόδευαν επευφημούνταν από το πλήθος.  
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...