Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ. Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΖΗΤΑΕΙ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
O κυβερνήτης της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Πάβελ Gubarev τονίζοντας με νόημα...
“ότι αν και σεβόμενος τις αποφάσεις που έχει λάβει ο Βλαντιμίρ”, του απευθύνει αίτημα να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στο έδαφος της Νέας Ρωσίας ώστε να εμποδίσει τις φοβερές απώλειες που σημειώνονται σε ανθρώπινες ζωές για τον άμαχο πληθυσμό της πόλης.
ΗΣΞΝΒ
Σεβόμενοι βέβαια την απόφαση που έλαβε ο Vladimir θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να σημειώσουμε ότι η Ουκρανία δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της προς την διεθνή κοινότητα   και τους κατοίκους της και σχεδόν άμεσα καταπάτησε τους όρους της ειρήνης αφού επιτέθηκε στην Semenivka και στις παραπλήσιες κοινότητες με σφοδρούς βομβαρδισμούς, τεθωρακισμένα και όπλα που έχουν κριθεί απαγορευμένα από τον ΟΗΕ όπως βόμβες φωσφόρου. Όλα αυτά έγιναν για έναν και μόνο σκοπό: για να υπογράψει η Ουκρανία μια συμφωνία με την ΕΕ. Η Ουκρανία συνεχίζει τη γενοκτονία του ρωσικού πληθυσμού της Ν. Ρωσίας. Γι αυτούς τους λόγους ζητάμε ν΄ αναπτυχθεί στο έδαφός μας ειρηνευτική δύναμη. Η σύνθεση ας είναι ποικίλη και διαφορετική εντός του πλαισίου του ΟΗΕ αλλά με ρόλο πρωταρχικό της Ρωσίας.
Kατά την αντεπίθεση οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής κατέστρεψαν ολοσχερώς την στρατιωτική βάση των ουκρανικών ορδών στο Sedovo, προελαύνουν σε όλα τα σημεία ελέγχου γύρω από Sedovo και Novoazovsk.Στο Novoazovsk δεν υπάρχει αληθινή μάχη οι δυνάμεις του Κιέβου αναδιπλώνονται προς Μαριούπολη.Από άποψη τακτικής αυτό σημαίνει ότι ο στρατός που επιχειρεί στα νότια του Donetsk είναι περικυκλωμένος. Πηγές ανεπιβεβαίωτες από την πλευρά της πολιτοφυλακής αναφέρουν ότι ο εχθρός θα υποχωρήσει εκκενώνοντας την Μαριούπολη προς Zaporozhie. (Russeurope)Mariupol-500x451
Η ανάκτηση της πόλης Novoazovsk θα ανοίξει άμεσα το δρόμο για την Μαριούπολη που προβλέπεται να τεθεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της πολιτοφυλακής άμεσα. Οι μάχες διεξάγονται κοντά στη μονή Svyato-Ouspenski Nikolo-Vasilyevsky (οικισμό του χωριού Νικολόσκαγια της Βολνόβακχα). Στη θέση Markino, υπάρχει στρατιωτική δράση κατά των παραστρατιωτικών  τιμωρητικών ταγμάτων « Dniepr-1 » (ιδιωτικός στρατός που μισθοδοτείται από εβραίο ολιγάρχη της περιοχής ) .6b5f935dc0bd7680e63c04860f16078cYπάρχουν πληροφορίες ότι ο εχθρός κατέλαβε την πόλη Rodakovo. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής διοίκησης του ΥΠ. Άμυνας , οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας έχασαν 110 άνδρες και έχουν 75 τραυματίες. 28 στρατιωτικά οχήματα παροπλίστηκαν.
Από το πρωί της 25ης μέχρι και σήμερα Τρίτη  ένα σημαντικό μέρος των αντιπάλων  περικυκλώθηκε ολοκληρωτικά στον τομέα που ορίζεται από  τις περιοχές Στεπάνοβκα, Aμβροσίκιεβκα και Στεπανόκρυνκα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής έσφιξαν το κλοιό ακόμη περισσότερο  γύρω από τις 2 ουκρανικές μονάδες που είναι αποκλεισμένες σε Voykovsky, Kuteynikovo, Blagodatnoye, Alekseevskoye, Uspenka, Ulyanovskoye και κοντά σε Yelenovka. Σύμφωνα με τις αναφορές εντός αυτού του κύκλου υπάρχουν 40 τεθωρακισμένα, 50 οχήματα ρουκετοβόλων « Grad » και « Uragan » και πάνω από 60 πυροβολικά οβίδων. Αποσπάσματα της πολιτοφυλακής μπήκαν στην  Γιελένοβκα κατέστρεψαν 8 βυτιοφόρα και 19 τεθωρακισμένα και συστοιχία εκτόξευσης ρουκετών . Ο εχθρός απωθήθηκε από 2 σημεία ελέγχου στο δρόμο προς Donetsk. Αιχμαλωτίστηκαν 3 αντίπαλοι και ανατιαρματικά κανόνια. Η πολιτοφυλακή εξαπέλυσε επίθεση στις 2 μεγάλες πόλεις   Syeverodonetsk στο ΒΔ Λουγκάνσκ και στο Debalcevo στην ανατολική περιφέρεια   του Donetsk. Η επίθεση συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα.
Η Φωνή της Σεβαστούπολης στις 25 Αυγούστου αναφέρει ότι οι πληροφορίες των τελευταίων 3 με 4 ημερών είναι πολύ ευχάριστες. Η πολιτοφυλακή όχι μόνο ανέκοψε την προέλαση των δυνάμεων της χούντας αλλά και πέρασε στην αντεπίθεση.
το δραματικό μήνυμα του Σεμεσένκο
το δραματικό μήνυμα του Σεμεσένκο

Σε δραματική αναφορά του προς το Ουκρανικό Υπ. Άμυνας ο Συμεών Σεμεσένκο, διοικητής του τιμωρητικού τάγματος του Ντονμπάς, απογοητευμένος από τις εξελίξεις στο μέτωπο, τους υπενθυμίζει ότι παρά τις επανειλλημμένες προειδοποιήσεις του δεν απεστάλησαν ενισχύσεις. Αν δεν γίνουν κάποιες συμπληρωματικές κινήσεις θα αναγκαστείτε να βγείτε με ένα πιστόλι στον δρόμο. Επιτέλους αντιδράστε κάντε κάτι!…
dimpenews.com
http://dimpenews.com/2014/08/26

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...