Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ρώσοι κατέλαβαν βάση της Σεβαστούπολης χωρίς να πέσει ντουφεκιά !

Ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι, εισέβαλαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ουκρανική στρατιωτική βάση στη Σεβαστούπολη το βράδυ της Παρασκευής -χωρίς ρίψη πυροβολισμών- σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εφόδου.

Οι δύο πλευρές φέρεται να διεξάγουν διαπραγματεύσεις μετά την κατάληψη της βάσης.

Το πρακτορείο Interfax είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στη βάση πριν την έφοδο.

Αξιωματικός εν υπηρεσία στη βάση A2355 της Σεβαστούπολης δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ότι ρωσικά στρατεύματα έριξαν την πύλη με φορτηγό.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος του Reuters, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εισβολής, μετέδωσε ότι η πύλη δεν έχει υποστεί καμία καταστροφή και οι ένοπλοι πήραν τον έλεγχο χωρίς πέσει ούτε ένας πυροβολισμός.

Ουκρανός αξιωματικός του στρατού, ο Βλάντισλαφ Σελεζνιόφ, δήλωσε επίσης ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν τη βάση χωρίς να ανοίξουν πυρ και δεν υπάρχει κανένας τραυματίας.

Ένας άλλος αξιωματικός είπε στο Reuters ότι προσπαθεί να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των ενόπλων, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει κατασχεθεί κανενός είδους οπλισμός. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...