Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πώς ο Σνόουντεν έκανε αόρατους τους Ρώσους για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

σχόλιο Γ.Θ : Να ευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει και άλλα παλικάρια σαν τον Σνόουντεν να αποκαλύψουν τις βρωμιές της αμερικανοσιωνιστικής νέας τάξης και τα μαύρα σχέδια που ετοιμάζουν για την ανθρωπότητα.

Σοκ είχε προκαλέσει στους Αμερικανούς η ικανότητα της Ρωσίας να αποφεύγει τους πράκτορες της NSA.
Αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει η ομολογία του ίδιου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών πως δεν υπήρχε ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για τις κινήσεις των Ρώσων και για τα σχέδιά τους για την επέμβαση στην Κριμαία, που προκάλεσε λίγες ημέρες μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου (Διαβάστε ΕΔΩ).
Σύμφωνα με τους ειδικούς η ικανότητα της Ρωσίας να κρύβει από τους Αμερικανούς τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων πριν από την επέμβαση στην Κριμαία δεν είναι τυχαία με το γεγονός της παρουσίας του Σνόουντεν στην Ρωσία από τις 23 Ιουνίου όταν και έφυγε από τον Χονγκ Κονγκ.
Το Ιούλιο η κύρια πηγή του Σνόουντεν, Γκλεν Γκρινγουαλντ, ανέφερε στο Associated Press οτι ο Σνόουντεν έχει στην κατοχή τους εκατοντάδες έγραφα τα οποία θα έδιναν την δυνατότητα σε όποιον τα έχει στην κατοχή του να δει πως σκέφτεται και λειτουργεί η NSA, πράγμα που θα του επέτρεπε να αποφύγει την παρακολούθηση.
Έτσι ή οι Ρώσοι βρήκαν τρόπο να αποφεύγουν τις παρακολουθήσεις των Αμερικανών ή ο Σνόουντεν τους προμήθευσε με τα έγγραφα εκείνα που τους έδωσαν την  δυνατότητα να γίνουν... αόρατοι για τους Αμερικάνους.
Ο Σνόουντεν ανέφερε στον δημοσιογράφο Τζέιμς Ρίσεν των New York Times ότι είχε δώσει όλα τα έγγραφα της NSA, που είχε στην κατοχή του, σε δημοσιογράφο που συνάντησε στο Χονγκ Κονγκ και πως ο ίδιος δεν κράτησε καμία κόπια για τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα έγραφα υπεξαίρεσε ο Σνόουντεν με Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για 1,7 εκατ. φακέλους.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στην Wall Street Journal ότι το ρωσικό καμουφλάζ στην Ουκρανία είναι “άγνωστο έδαφος” για την ΗΠΑ και ότι το πρωταρχικό μέλημα τώρα είναι να δοθεί απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον η Ρωσία θα μπορούσε να σκεπάσει την επόμενη κίνησή της από τους Αμερικανούς.
Πάντως σύμφωνα με τους Αμερικανούς υπήρχε ήδη από το 1991 προειδοποίηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τους υπαλλήλους που στελεχώνουν την NSA ενώ υπάρχουν υπόνοιες για τον Σνόουντεν ότι καιρό πριν αυτομολήσει στην Ρωσία είχε στρατολογηθεί από τους Ρώσους.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...