Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Συρία: Ίσως τελικά να είναι οι επίσκοποι ζωντανοί…


 
σχόλιο Γ.Θ :  Οι Συροϊακωβίτες, από την άλλη πλευρά, εξέλεξαν νέο Πατριάρχη Αντιοχείας...

Ελπίδες να είναι εν ζωή οι δύο χριστιανοί ορθόδοξοι επίσκοποι της Συρίας που έχουν απαχθεί σχεδόν πριν έναν χρόνο (23 Απριλίου 2013), γεννούνται από τις δηλώσεις των...
λιβανέζικων μυστικών υπηρεσιών, υποστράτηγου Αμπάς Ιμπραχίμ, οι οποίες δημοσιεύονται στον Τύπο της χώρας, σε μεταφορά όσων αναφέρει η εφημερίδα «Al-Raya» του Κατάρ, μια χώρα που φέρεται να παίζει ενεργό ρόλο στην απελευθέρωσή τους.
Ο «αρχικατάσκοπος» του Λιβάνου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η περίπτωση των επισκόπων είναι πιο περιπεπλεγμένη συγκριτικά με αυτή των μοναζουσών της Μααλούλα, «όμως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο». Από αυτή τη δήλωση, δια της ατόπου απαγωγής, συνάγεται ότι είναι ζωντανοί. Ο υποστράτηγος βέβαια, δήλωσε ότι δεν θα αποδεσμεύσει περαιτέρω πληροφορίες, ώστε να μην καταστρέψει τις προσπάθειες που καταβάλλονται.
Ο λόγος για τον Ελληνορθόδοξο Μπούλος Γιαζίγκι (Παύλος) και τον επίσκοπο Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραήμ (Ιωάννης), για τους οποίους υπήρξε φημολογία ότι ο ένας τουλάχιστον, είχε αποκεφαλιστεί από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές που μάχονται το καθεστώς Άσαντ στη Συρία. Είχαν απαχθεί καθώς επέστρεφαν στο Χαλέπι από επίσκεψη στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...