Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ρουμανία: Ξεκίνησε η κατασκευή των βάσεων της αντιπυραυλικής ασπίδας.

σχόλιο Γ.Θ : Η αντιπυραυλική ασπίδα μπορεί πολύ εύκολα να αχρηστευτεί, αν πολύ απλά ο Πούτιν έχει τοποθετήσει ήδη πυρηνκά στο έδαφος της αμερικής και των συμμάχων της.
Και επειδή οι Ρώσοι είναι πραγματικά πρακτικοί, δεν νομίζω να μην έχει περάσει από το μυαλό τους...

Στη φωτό ο πρόεδρος της Ρουμανίας( 2ος α) Traian Băsescu και δίπλα του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Alexander Vershbow ρίχνουν τη «θεμέλιο λίθο»

Πρώην σοβιετική αεροπορική βάση γίνεται αμερικανική στρατιωτική βάση
Η αεροπορική βάση Deveselu, που είχε δημιουργηθεί από τη Σοβιετική Ένωση, πριν από εξήντα χρόνια, θα παραχωρηθεί στους Αμερικανούς για να χτίσουν την αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία.

Παρά τις ρωσικές αντιδράσεις για την απόφαση των Αμερικανών, η ρουμανική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία συμφώνησαν στην ανακατασκευή της βάσης από τους Αμερικανούς και στην εγκατάσταση αντιπυραυλικού νατοϊκού συστήματος.

Στην τελετή της τοποθέτησης της θεμελίου λίθου ήταν παρόντες και συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βερσμπόου.

Στην ομιλία του ο Vershbow είπε «σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Το αντιπυραυλικό σύστημα το οποίο θεμελιώνεται σήμερα θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2015.Το άλλο σκέλος του συστήματος βρίσκεται στην Πολωνία».

Στην κατασκευή της εγκατάστασης του συστήματος επενδύονται περίπου 97 εκατομμύρια ευρώ, η συνολική έκταση της βάσης καλύπτει 175.200 εκτάρια και θα αποτελεί έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...