Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΠΟΡEΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ

του Χάρη Καρολίδη

Όταν εισήλθε το 1912 ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός και απελευθέρωσε την Θεσσαλονίκη μας
Η πορεία εισόδου του ήταν από δυσμάς προς ανατολάς για την είσοδο του στην Συμπρωτεύουσα και την απελευθέρωση της .
Η πρώτη παρέλαση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης την 26 Οκτώβριου του 1913 έγινε σε εξέδρα μπροστά στον Λευκό Πύργο και τα αγήματα παρέλασαν με κατεύθυνση από ανατολάς προς Δύση (λάθος). Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης κάθε χρόνο εορταζόταν με στρατιωτική παρέλαση την 26 ην Οκτωβρίου μέχρι το 1940. Μετά μετατέθηκε κακώς και κάκιστα την 28ην Οκτωβρίου ημέρα του ΟΧΙ άρα δεν έχουμε παρέλαση την ημέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης της δεύτερης σε μέγεθος Ελληνικής πόλης ΤΥΧΑΙΟ !!!!!! βολεύει τους Τούρκους !!!! και η περιγραφή της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη την 28 ην Οκτωβρίου στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της περιγραφής της αφιερώνεται στην επαιτιο του ΟΧΙ ΤΟ 1940 και για το ,μεγάλο γεγονός της απελευθέρωσης της από τον Τουρκικό ζυγό ίσως καμιά λεξούλα και πλήρη αποσιώπηση του ΓΙΑΤΙ !!!. Αυτό το λάθος συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λάθος την κατεύθυνση της πορείας της παρέλασης που είναι πάντα από ανατολάς προς δύση , ΓΙΑΤΙ !!!! η πορεία έπρεπε να είναι από δυσμάς προς ανατολάς , αυτή πρέπει να είναι και η πορεία του αυριανού Ελληνικού Μέλλοντος πάντα με το βλέμμα προς ανατολάς στις εστίες των προγόνων μας στην Μικρά Ασία ώστε η πορεία και το αύριο του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ να συμβαδίζουν με το βλέμμα του ανδριάντα του ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στην Θεσσαλονίκη που βλέπει και ορμά πάνω στο άλογο του προς ανατολή , αυτή πρέπει να είναι η πορεία κατεύθυνσης των παρελάσεων μας όπως και τα ιερά των Ναών μας που βλέπουν προς Ανατολή . Μόνο μια φορά είχε κατεύθυνση από ανατολή προς δύση ο Ελληνισμός και αυτό ήταν το 1922 με τον ξεριζωμό από την Μικρά Ασία των παππούδων μας άλλη φορά δεν πρέπει και δεν θα επαναληφτεί ποτέ πορεία από Ανατολή προς Δύση του Ελληνισμού γιατί θεωρείται υποχώρηση , έτσι και οι παρελάσεις μας για καθαρά συμβολικούς λόγους πρέπει να έχουν πορεία από Δυτικά προς Ανατολή μια και οι Τούρκοι μέχρι σήμερα φρόντισαν στα αγάλματα του Κεμάλ στα Μικρασιατικά παράλια να βλέπουν προς δύση στα ελληνικά παράλια και νησιά , εμείς τι θα πράξουμε θα συμβαδίσουμε με την ….κατεύθυνση των Τούρκων !!!!!!!

Με εκτίμηση
Χάρης Καρολίδης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΦΟΝΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ .......ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΜΗ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΡΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ !!!!
ΕΝΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...