Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ BITCOIN KAI TO ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΫΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Tyler Durden

Νωρίτερα σήμερα , ένας από τους πιο δημοφιλείς δικτυακούς τόπους που χρησιμοποιούν και προωθούν την χρήση των BitCoin ,το Silk Road, έκλεισε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ .

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ του Reuters , οι αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου εισέβαλαν σε μια ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο , που λειτούργησε ως μια αγορά για παράνομα ναρκωτικά , όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη , και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της , δήλωσε την Τετάρτη το FBI. Το FBI συνέλαβε τον Ross William Ulbrich , που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο ως " Dread Pirate Roberts , " στο Σαν Φρανσίσκο την Τρίτη , σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου .
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον Ulbricht για μία περίπτωση για καθένα από τα παρακάτω αδικήματα, δηλαδή για συνωμοσία με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών , για συνομωσία με σκοπό την ηλεκτρονική πειρατεία και για συνομωσία με σκοπό το ξέπλυμα εσόδων από παράνομες δραστηριότητες , σύμφωνα με μία υπόθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο. Όποιος επισκέπτεται το site χαιρετίζεται με σχετική οθόνη που παρατίθεται στο τέλος του άρθρου .

Κατά την επιδρομή το FBI ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε bitcoins αξίας περίπου 3,6 εκατ. δολαρίων .


Το FBI το περιγράφει ως την μεγαλύτερη κατάσχεση Bitcoin μέχρι σήμερα .

Δεν είναι σαφές πώς το FBI θα κρατήσει τα χρήματα : δεδομένου ότι δεν έχουν φυσική μορφή και ακόμα λιγότερο πρακτικές χρήσεις , θα τα διατηρήσει σέ κάποιο σκληρό δίσκο στο FBI στο διηνεκές;

Περισσότερες λεπτομέρειες από το κατηγορητήριο του FBI μέσω του BBC :

" Από τον Ιανουάριο του 2011 περίπου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013, η κρυφή ιστοσελίδα με το όνομα silk road ... λειτούργησε ως μια online αγορά, όπου παράνομα ναρκωτικά και άλλα παράνομα προϊόντα και υπηρεσίες τακτικά αγοράζονταν και πωλούνταν από τους χρήστες του site , " όπως αναφέρουν έγγραφα δικαστηρίου που κατατέθηκαν στη νότια περιοχή της Νέας Υόρκης ." Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται επίσης , εν μέρει , ότι η κρυφή ιστοσελίδα silk road είχε σχεδιαστεί για να διευκολύνει την παράνομη εμπορίου που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα , παρέχοντας ανωνυμία στους χρήστες της , με τη λειτουργία που είναι γνωστή ως The Onion Router ή δίκτυο Tor και ... απαιτώντας όλες οι συναλλαγές να καταβάλλονται σε bitcoins , ένα ηλεκτρονικό νόμισμα σχεδιασμένο ώστε να είναι ανώνυμο , όπως και τα μετρητά. "Προσθέτει ότι ο κ. Ούλμπριχτ - ο οποίος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει και το ψευδώνυμο Dread Pirate Roberts - είχε πωλήσεις ύψους άνω των 1,2 δισ. δολαρίων μέσω του silk road .

Το FBI πιστεύει ότι έπαιρνε αμοιβή που κυμαίνεται από 8 % έως 15 % και στη συνέχεια μπλεκόταν σε μια επιχείρηση ξεπλύματος χρημάτων για να κρύψει τη δραστηριότητα .

Ένα δεύτερο έγγραφο υποστηρίζει ότι από τις ιδιωτικές επικοινωνίες που ανακτήθηκαν από το διακομιστή υπολογιστή του silk road ο ύποπτος ήταν πρόθυμος να xρησιμοποιήσει βίαια μέσα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του .

Αναφέρεται ακόμα ότι σε μηνύματα που στάλθηκαν το Μάρτιο και τον Απρίλιο ανέφερε ότι είχε " μεσολαβήσει για μία κατά παραγγελία δολοφονία " ενός καναδού χρήστη του silk road με το παρατσούκλι Friendly Chemist ,ο οποίος είχε προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα , απειλώντας τον ότι θα απελευθερώσει τις ταυτότητες των χιλιάδων χρηστών του site .

Μεταγενέστερα μηνύματα ανέφεραν ότι είχε στείλει μια φωτογραφία του θύματος μετά την καταβολή 150.000 δολαρίων για να σκοτώσουν τον εκβιαστή . «Έχω λάβει την εικόνα και την διέγραψα . Σας ευχαριστώ και πάλι για την ταχεία δράση σας , " φέρεται να έχει γράψει ο κ. Ούλμπριχτ σε έναν δολοφόνο .

Ποιος είναι ο Dread Pirate Roberts;
Τα δικαστικά έγγραφα περιγράφουν τον κ. Ulbricht , 29 ετών , ως πρώην φοιτητή φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας , που στην συνέχεια είχε πάει για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια μεταξύ 2006 και 2010 .

Ήταν εδώ , σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, που ο κ. Ούλμπριχτ , όπως αναφέρεται από έγγραφα του δικαστηρίου " « διαφοροποίησε τα σχέδια του στην συνέχεια » .

Έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο ότι ήθελε να « δώσει στους ανθρώπους μια εμπειρία από πρώτο χέρι για το πως θα ήταν να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς τη συστηματική χρήση βίας " από " θεσμικά όργανα και τις κυβερνήσεις ».

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι συνδέθηκε απευθείας σε φόρουμ κοινωνικού μέσου για να προβάλλει το silk road ως μία πιθανή αγορά για ναρκωτικά τον Ιανουάριο του 2011.

Σε ένα τέτοιο μήνυμα , ο χρήστης που πιστεύεται ότι είναι ο κ. Ούλμπριχτ φέρεται να είπε: « .Έχει κανείς ακόμα δει το silk road ? Είναι κάτι σαν ένα ανώνυμο Amazon.com "

Οι αστυνομικοί είπαν ότι χρησιμοποιούσε τα ίδια κανάλια μήνες αργότερα για να προσλάβει βοήθεια - αρχίζοντας με μια αναζήτηση για ένα " ειδικό πληροφορικής για την κοινότητα Bitcoin " .

Το FBI δήλωσε ότι ο κ. Ούλμπριχτ θα εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο αργότερα την Τετάρτη .

Πηγή: www.zerohedge.com

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
'Eχει ενδιαφέρον ο συμβολισμός της ονομασίας silk road (=δρόμος του μεταξιού) για το πρώτο site που χρησιμοποιούσε εμπορικά με μεγάλη επιτυχία το bitcoin.

Iστορικά οι βυζαντινοί μέσω αυτού του εμπορικού δρόμου κατάφεραν να σπάσουν το μονοπώλιο παραγωγής μεταξιού από τους Κινέζους, εξάγοντας παράνομα τον μεταξοσκώληκα στο Βυζάντιο.

Σήμερα η ιστορία αντιστρέφεται.

Ο δημιουργός του bitcoin καταδιώκεται με στημένες κατηγορίες για να σταματήσει το εγχείρημα του στην Αμερική.

Καταδιώκεται για παρανομίες άλλων και μάλιστα με μη αποδεικνυόμενες υποθέσεις.

Οι αρχές δεν μπόρεσαν να κατασχέσουν πραγματικά χρήματα, ούτε θα μπορούσαν ποτέ να τα κατασχέσουν γιατί ποτέ δεν υπήρξαν με αυτή την μορφή.

Αυτό είναι και το πραγματικό προτέρημα του bitcoin σε σχέση με τα πραγματικά χρήματα.

Δεν μπορείς να το κατασχέσεις, δεν μπορείς να το ακολουθήσεις και δεν συνδέεται με τράπεζες ή κράτη, οπότε δεν μπορείς και να το φορολογήσεις...

Μπορείς μόνο να το εκμεταλλευθείς βγάζοντας κέρδος ή προμήθεια κατά την συναλλαγή.

Και το ποσοστό δεν είναι 8 έως 15%, όπως με αφέλεια υποστηρίζει το FBI.

Κατασχέθηκαν bitcoin αξίας 3,6 εκατ δολαρίων , που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αντιστοιχούν σε πωλήσεις άνω των 1,2 δις δολαρίων. Δηλαδή μιλάμε για προμήθεια ή κέρδος 3 τοις χιλίοις..

Το bitcoin αποδεικνύεται κατά συνέπεια ότι είναι το φτηνότερα ιδιωτικά φορολογούμενο και χρησιμοποιούμενο νόμισμα που υπήρξε ποτέ.

Επιπλέον με την επερχόμενη δίκη του κ. Ούλμπριχτ το FBI διέπραξε ένα μεγάλο λάθος τακτικής.

Προκειμένου να τον καταδικάσει θα πρέπει να παραδεχθεί δημόσια μπροστά σε δημόσια αρχή (Ομοσπονδιακό δικαστήριο) ότι το bitcoin είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ...

Με την δίκη αυτή το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ TRADE MARK του bitcoin στον κ.

Ούλμπριχτ.

Aν θέλουμε να δούμε ένα ιστορικά ανάλογο περιστατικό θα πρέπει να αναφερθούμε στην μορφίνη που κατασκευάστηκε και βγήκε σε εμπορική μορφή από την γερμανική εταιρεία MERCK το 1827.

Η μορφίνη μπορεί και σήμερα να είναι παράνομη, αλλά η εταιρεία ΜΕRCK υπάρχει ακόμα, είναι διεθνής και οικονομικά πανίσχυρη...

Καθιστώντας ενδεχόμενα παράνομο το bitcoin θα μεταφέρουν την ευρεία χρήση του στην παγκόσμια οικονομία, που πλέον δεν μπορεί να ελεγχθεί και ζητάει απεγνωσμένα ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΑΥΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Son Ofeon

http://elladanea.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com





Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...