Πριν από αρκετούς αιώνες διατυπώθηκε για πρώτη φορά η θεωρία ότι καθετί που φυτρώνει στη φύση επιτελεί έναν συγκεκριμένο σκοπό στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτό επιβεβαιώνεται εάν παρατηρήσει κανείς εξωτερικά ή εσωτερικά τη δομή των φρούτων, των λαχανικών και διαφόρων βοτάνων.
Καρότο για υγιή μάτια:
Το βήτα καροτένιο του λαχανικού μειώνει τον κίνδυνο καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Καρύδια για δυνατό εγκέφαλο:
Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία
υποστηρίζουν την εγκεφαλική λειτουργία και προστατεύουν από την άνοια.
Ντομάτα για καλύτερη καρδιακή λειτουργία:
Το λυκοπένιο της τομάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εξουδετερώνει την αρνητική επίδραση της κακής χοληστερόλης.
Κόκκινο κρασί για καλή κυκλοφορία του αίματος:
Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πολυφαινόλες που αποτρέπουν τον σχηματισμό θρόμβων.
Μπανάνες για να χαμογελάτε:
Η μπανάνα παρέχει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται τρυπτοφάνη και η οποία,
όταν διασπάται στον οργανισμό, μετατρέπεται σε σεροτονίνη, έναν
νευροδιαβιβαστή που προωθεί την καλή διάθεση.
Αβοκάντο για υγιή μήτρα:
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο δυσπλασίας στη μήτρα.
Σταφύλι για καλή αναπνοή:
Η προανθοκυανιδίνη που περιέχει το κουκούτσι του σταφυλιού μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων του άσθματος λόγω αλλεργίας.
Πιπερόριζα για καλύτερη πέψη:
Η τζιντζερόλη, το βασικό δραστικό συστατικό της πιπερόριζας, προλαμβάνει τη ναυτία και διευκολύνει την πέψη.