Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Η Ενότητα-Αλήθεια ΕΝ.Α δεν κατεβαίνει στις Εκλογές της 25ης Ιουνίου

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,



Ελληνίδες και Έλληνες,

μετά από έντονο προβληματισμό και μαραθώνιες διαβουλεύσεις αποφασίστηκε η μη συμμετοχή της πολιτικής Παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ (ΕΝ.Α) στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Παρά τον τίμιο και υπεράνθρωπο αγώνα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του ΕΝ.Α στην εκλογική αναμέτρηση που προηγήθηκε στις 21/5, η έντονη τεχνητή πολιτική πόλωση που καλλιεργήθηκε κυρίως από τις συντηρητικές δυνάμεις του τόπου με αποτέλεσμα τη συσπείρωση ενός μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων στο κυβερνόν κόμμα, η έλλειψη του ψηφοδελτίου της παράταξης σε πολλά εκλογικά τμήματα με ευθύνη των δικαστικών αντιπροσώπων και των τοπικών δημοτικών αρχών, ο μικρός αριθμός εκλογικών αντιπροσώπων του ΕΝ.Α και η αδυναμία επαρκούς επιτήρησης της εκλογικής διαδικασίας, τα υψηλά ποσοστά αποχής και ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου σε πολλά επιμέρους κόμματα και παρατάξεις που απέδειξε για ακόμα μία φορά την ανωριμότητα των ηγετών του χώρου αυτού, οδήγησαν στα μη αναμενόμενα χαμηλά ποσοστά όχι μόνο του ΕΝ.Α αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων του πατριωτικού χώρου.

Η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να επιτύχει το στόχο της απόλυτης πλειοψηφίας μέσα στην Ελληνική Βουλή έτσι ώστε να δρα με ανεξέλεγκτο τρόπο, συζητά με εκβιαστικό τρόπο τη διενέργεια και τρίτων εκλογών σε περίπτωση που δεν αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία και πολώνει έτι περαιτέρω το εκλογικό σώμα δυστυχώς με τέτοια ψευτοδιλήμματα.

Σε αυτό το νοσηρό πολιτικό περιβάλλον και με δεδομένο ότι το εκλογικό σώμα συμπεριφέρεται μάλλον φοβικά απέναντι σε μεμονωμένα αντισυστημικά μικρά πατριωτικά κόμματα η έννοια της ΕΝΟΤΗΤΑΣ καθίσταται ακόμα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ.

Με βάση αυτό το σκεπτικό το ΕΝ.Α κάλεσε επίμονα ΟΛΑ τα πατριωτικά κόμματα/παρατάξεις προεκλογικά για σύμπραξη ενώ την ίδια πρόταση απηύθυνε εμφατικά και μετεκλογικά. Δυστυχώς, αρκετοί πολιτικοί σχηματισμοί αποφάσισαν αυτοτελή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές αναζητώντας ουτοπικά μία ‘‘καλή πορεία’’, κάποιοι άλλοι σκόνταψαν στο εγώ τους και μη δεχόμενοι συνεργασία αποφάσισαν να απέχουν, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν να συνεργαστούν με ετερόκλητα, διαβλητά και διαλυτικά στοιχεία με μόνο κριτήριο την οικονομική ενίσχυση των ιδίων και των κομμάτων τους και όχι το συμφέρον της πατρίδας.

Σε αυτό το πολιτικά θολό τοπίο, το ΕΝ.Α αρνείται να συμπράξει. Η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι υπόθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων και κομμάτων και όχι μέρους αυτών. Η ΕΝΟΤΗΤΑ θα ισχυροποιήσει πολιτικά τις δυνάμεις αντίστασης του πατριωτικού χώρου με την προϋπόθεση ότι επιχειρείται με ανιδιοτελή πατριωτικά κριτήρια και μεταξύ πολιτικών σχηματισμών που έχουν τις ίδιες πολιτικές αξίες, ιδανικά και οράματα. ΕΝΟΤΗΤΑ χωρίς ΑΛΗΘΕΙΑ είναι αίολη. ΕΝΟΤΗΤΑ χωρίς ΑΡΕΤΗ είναι ανύπαρκτη. ΕΝΟΤΗΤΑ χωρίς ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ είναι ουτοπική.

Το ΕΝ.Α ως κόμμα θα απέχει από τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα είναι ωστόσο ενεργά παρόν μέσα στο εκλογικό σώμα, στο σώμα των συμπατριωτών μας που ασκεί το εκλογικό του καθήκον. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αποχή από την εκλογική διαδικασία. Με την αποχή φαλκιδεύεται και υπονομεύεται η εκλογική διαδικασία με τη μη έκφραση της πολιτικής βούλησης μίας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού ενώ ταυτόχρονα ενίσχυονται τα ποσοστά των συστημικών κομμάτων.

Στις αγωνιώδεις ερωτήσεις φίλων του ΕΝ.Α ‘‘τί να ψηφίσουν’’, η απάντηση που δίνουμε είναι αυτονόητη: ‘‘ψηφίζουμε ό,τι μας υπαγορεύει η συνείδησή μας’’. Φυσικά, το ζητούμενο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η αντισυστημική/αντιμνημονιακή ψήφος και η ‘αφαίρεση’ όσων περισσότερων εδρών γίνεται από το καθεστώς Μητσοτάκη.  Η τακτική αυτή κυρίως εξυπηρετείται με την είσοδο μέσα στη Βουλή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτικών δυνάμεων τουλάχιστον με βάση ποσοτικά και όχι ποιοτικά χαρακτηριστικά των δυνάμεων αυτών.

Το ΕΝ.Α με τη μη κάθοδο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου κάνει έναν ελιγμό ανασύνταξης και δίνει εκ νέου μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς ΟΛΕΣ τΙς συναφείς πολιτικές δυνάμεις. ΌΛΟΙ εμείς δίνουμε ιερή υπόσχεση επανόδου στην πολιτική σκηνή, όχι γενικώς και αορίστως αλλά με συγκεκριμένες δράσεις, προτάσεις, οργάνωση και προγραμματικές δηλώσεις. Να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά ΔΗΜΟΣΙΑ τους ακατάβλητους, αδούλωτους και λεβέντες συμπατριώτες μας που μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους. Η ψήφο σας μας έδωσε τεράστια δύναμη συνέχισης του αγώνα απέναντι στην υποδούλωση και υποτέλεια που μοιράζει απλόχερα η Νέα Τάξη πραγμάτων ενώ αποτελεί και εφαλτήριο για τη μετεξέλιξη του ΕΝ.Α σε μία μεγάλη οικογένεια εθνικής αντίστασης, αναίρεσης και ανατροπής κάθε νόμου, μέτρου ή πολιτικής απόφασης που διαλύει την κοινωνική συνοχή, το κοινωνικό κράτος και αιχμαλωτίζει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...