Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Πάνω από δύο χρόνια δεν πρόκειται να διαρκέσει αυτή η κυβερνητική περίοδος

Του Βασίλη Βιλιάρδου



«Δεν νομίζουμε ότι κολακεύει την Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων να έχει 21 υπουργεία – όταν η Τουρκία των 82 εκατ. κατοίκων έχει μόλις 17. Η Ινδία, με πληθυσμό 1,4 δισ. Κατοίκους, έχει συνολικά 79 υπουργούς μαζί με τον πρωθυπουργό – ενώ εάν είχε την ίδια αναλογία με την Ελλάδα που έχει 64, θα έπρεπε να είχε υπουργικό συμβούλιο με 10 χιλιάδες υπουργούς».

Το παραπάνω σχόλιο δεν δημιουργεί μόνο προβληματισμό για τη διακυβέρνηση της χώρας μας, αλλά, επί πλέον, ντροπή – ενώ με το ίδιο κριτήριο θα επαναληφθεί η ιστορία των χιλιάδων μετακλητών, με το γνωστό τεράστιο κόστος. Εξοργιστικό για ένα κράτος με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος πάνω από 810 δις € ή άνω του 390% του ΑΕΠ του – με δίδυμα ελλείμματα και με όλους τους οικονομικούς του δείκτες στο κόκκινο.

Όσον αφορά τη μετακίνηση υπουργών σε άλλα υπουργεία, τεκμηριώνει απλά την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη – ο οποίος ήθελε έτσι να δείξει πως ο ίδιος μπορεί να κάνει τα πάντα και δεν έχει ανάγκη από κανέναν. Πάνω από δύο χρόνια πάντως δεν πρόκειται να διαρκέσει αυτή η κυβερνητική περίοδος, για πολλούς και διάφορους λόγους – ενώ σύντομα θα φανεί πως ο βασιλιάς είναι γυμνός.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...