Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

«Λύσσα» κατά της παραδοσιακής οικογένειας από Αριστερά και ΜΜΕ – Γ.Βαρουφάκης: «Τάγμα εξαγριωμένων εθνικοφρονών»

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την μεγάλη ήττα της Αριστεράς στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και όπως όλα φαίνεται τα στελέχη της δεν… μαθαίνουν! 

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, επιτέθηκε σε οικογενειάρχες στα Χανιά που ετοιμάζουν πορεία υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας και κατά της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας. 

Η πορεία θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 16:00 στην αγορά Χανίων και όπως βλέπουμε και στην αφίσα τους, ο στόχος είναι η υπεράσπιση της παραδοσιακής οικογένειας. Στην αφίσα υπάρχει ένας άνδρας, μια γυναίκα (έγκυος) και δύο παιδιά.

Ωστόσο φαίνεται ότι στον Γ.Βαρουφάκη δεν άρεσε η συγκεκριμένη εικόνα, με τον γ.γ. του ΜέΡΑ25 να συνδέει την πορεία που οργανώνεται με την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή.

«Με το που μπήκαν οι “Σπαρτιάτες” στη Βουλή επιστράτευσαν την φασιστική αισθητική του 1930 για να οργανώσουν τάγματα εξαγριωμένων εθνικοφρόνων εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε συλλαλητήριο μίσους. Θα μας βρουν μπροστά τους!», γράφει χαρακτηριστικά ο Γ.Βαρουφάκης.

Μια επίθεση που έγινε λίγες ώρες μετά απ’ αυτή που έκανε ο παρουσιαστής Νίκος Μουτσινάς τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη.

Ο Π.Σαράκης παρουσίασε μια φωτογραφία αφίσας σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας, με δύο gay άντρες να κρατούν στην αγκαλιά τους ένα παιδί και ανέφερε: «Δεν επιθυμούμε αυτό το είδος οικογένειας να είναι το πρότυπο για την ελληνική κοινωνία. Εμείς υπερασπιζόμαστε την παραδοσιακή οικογένεια».

Αυτό ακριβώς το απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά «Καλό Μεσημεράκι», με τον παρουσιαστή να εκφράζει την ενόχλησή του για όσα είπε ο Παύλος Σαράκης.

«Θέλω να σας πω την άποψή μου, γι’ αυτήν πληρώνομαι. Δεν φταίνε οι πολιτικοί. Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό να ξέρετε, δίνεται ένα περιθώριο. Δεν είναι μόνο του κ. Σαράκη η άποψη αυτή, έχει πίσω ένα ολόκληρο κόμμα, έχει πίσω ψηφοφόρους, οι οποίοι ήταν πολλοί και έβαλαν το κόμμα στη Βουλή. Ίσως να κάνετε μια κουβέντα με τον εαυτό σας, μην ανταλλάσσετε απόψεις τέτοιου τύπου, για να καταλάβετε ότι δεν σημαίνει ότι κάτι που συμβαίνει είναι πρότυπο. Μπορεί να συμβεί χωρίς να είναι πρότυπο.

Δεν ξέρω σε ποια περιοχή ζει και ποιος είναι ο κύκλος του. Ανοίξτε τον κύκλο σας για να καταλάβετε τι γίνεται. Τα παιδιά είναι στα ορφανοτροφεία, δεν τα δίνετε ούτε σε ετεροφυλόφιλες οικογένειες, δεν δίνετε καθόλου. Από εκεί και πέρα, δεν σημαίνει ότι ένα ζευγάρι που είναι άντρας-γυναίκα είναι πρότυπο. Τίποτα δεν αποτελεί. Ούτε δύο γυναίκες είναι πρότυπο, ούτε δύο άντρες είναι πρότυπο. Τι είναι; Πραγματικότητα.

Είναι δυνατόν να το πιστεύει αυτό; Τι θέλει ο άνθρωπος να βλέπει; Άντρα, γυναίκα, παιδί. Τώρα, αν γυρίσεις τη φωτογραφία και η άλλη είναι χτυπημένη από την πλάτη μέχρι κάτω τα πόδια, το παιδάκι του καίνε τσιγάρα, δεν πειράζει. Είναι μπαμπάς, μαμά, παιδί, οικογένεια».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...