Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Αυτός είναι! Δεν μπορεί να κρυφτεί…

Φίλες και φίλοι καλημέρα

Το αυριανό φύλλο του Documento, όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι, είναι ιστορικό, καθώς καταφέραμε να συγκεντρώσουμε στις σελίδες του, περιληπτικά βέβαια, γιατί αλλιώς δεν θα μας έφταναν τόμοι και τόμοι, τα σκάνδαλα που έγιναν επί Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός των 100 σκανδάλων λοιπόν παρουσιάζεται  όπως ακριβώς είναι, δηλαδή όπως ΔΕΝ τον παρουσιάζουν τα πετσωμένα ΜΜΕ. Και, έτσι, χωρίς αποκρύψεις, με όλες τις μαύρες σελίδες της 4χρονης διακυβέρνησής του να αναδεικνύονται, εύκολα αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε, ακόμα και κάποιος που δεν έζησε ούτε μια ώρα αυτής της τετραετίας εδώ, ότι ο Μητσοτάκης και το σύστημά του έπρεπε να έχουν φύγει χτες! Ότι κάθε ώρα που παραμένουν στην κυβέρνηση φέρνουν τη χώρα πιο κοντά στην καταστροφή.

Γιατί αρκεί δυστυχώς μια απλή, ονομαστική καταγραφή των σκανδάλων, μια στοιχειώδης δηλαδή υπενθύμιση όσων αποκάλυψε και κατέγραψε αυτά τα τέσσερα χρόνια η εφημερίδα,  για να αντιληφθούμε  όλοι τη δυστοπία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Και είναι βέβαια σαφές, ακόμα και στους αναντάμ παπαντάμ νεοδημοκράτες, ότι όλα αυτά που ζήσαμε δεν «έτυχε» απλώς να συμβούν επί των ημερών της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη αλλά είναι αποτελέσματα της πολιτικής του: έτσι ήθελε να συμβούν και προσπάθησε πολύ αυτός και οι παρατρεχάμενοί του για να τα καταφέρουν.

Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι ενώ μας έφτασε στον πάτο της Ευρώπης, όπως καταδεικνύουν και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Eurostat κι ας τα κρύβουν τα ενσωματωμένα στον νεοφιλελευθερισμό ΜΜΕ, θέλει να μας πάει και πιο κάτω.

Επειδή προφανώς έχει και άλλες ρυθμίσεις υπέρ «φίλων» του να νομοθετήσει, έχει και άλλους «φίλους» να διορίσει, έχει και άλλες απευθείας αναθέσεις να κάνει και έχει, βέβαια, και άλλα δικαιώματα να «φάει».  Και, για να τα επιτύχει όλα αυτά, εννοείται ότι  έχει και άλλες παρακολουθήσεις  να κάνει!

Οι μπίζνες τους όμως σε καμιά περίπτωση δεν είναι δική μας δουλειά: δεν έχουμε διάφορο αλλά αντίθετα οι περισσότεροι τις πληρώνουμε ακριβά. Οπότε για εμάς το θέμα είναι να φύγουν μιαν ώρα αρχύτερα μήπως και σώσουμε ό,τι σώζεται.

Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε!

Βαγγέλης Δεληπέτρος – Documento

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...