Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Συνέντευξη του Γεώργιου Δασκαλούλη, υποψήφιου βουλευτή της ΝΙΚΗΣ στην Λάρισα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΛΗΣ | ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑΛΑΣΣΗ

 1.    Γιατί επιλέξατε να είστε τελικά υποψήφιος με τη ΝIKH και όχι με κάποιο άλλο κόμμα;

 Το κίνημα της ΝΙΚΗΣ, καθώς και οι άνθρωποι που το απαρτίζουν, είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργοποιηθώ εντονότερα ως πολίτης τα τελευταία χρόνια. Μου πήρε λίγο καιρό να αποδεχθώ ότι η ΝΙΚΗ είναι ο φυσικός χώρος της πολιτικής μου έκφρασης, αλλά, όπως λέει και ο σοφός λαός, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

2.    Ποιές είναι οι πολιτικές προτεραιότητες της ΝIKHΣ;

 Στόχος μας είναι να βαδίσουμε στο πλάι του απλού Έλληνα και της απλής Ελληνίδας, στηρίζοντάς τους στον αγώνα για την επιβίωση. Αυτό θα το πετύχουμε, όχι μόνο  προτείνοντας μέτρα, αλλά και διοργανώνοντας παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Σκοπός μας είναι να μειώσουμε το βάρος της καθημερινότητας, ενισχύοντας  έμπρακτα τον πολίτη, προσφέροντας λύσεις στα προβλήματά του. 

3.    Πολλοί λένε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο. Ποιά θεωρείτε ότι είναι η διαφορά σας από τους υποψηφίους των υπολοίπων κομμάτων;

Έχω περάσει 25 χρόνια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέσεις ευθύνης: Από τις κατασκευές, τη ναυτιλία, την ενέργεια και την γεωργία, έως την άμυνα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω πως η συμμετοχή μου στη ΝΙΚΗ είναι εγγύηση για τους Λαρισαίους όσον αφορά στην επαγγελματική μου αξιοπιστία και στην επιστημονική μου επάρκεια. Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που έπρεπε να διαχειριστώ ποικίλα σοβαρά προβλήματα, η αντιμετώπιση των οποίων κρίθηκε επιτυχής.

4.    Μπορεί η Λάρισα και η υπόλοιπη Ελλάδα να αποδεχθεί ένα νέο κόμμα, όπως η ΝΙΚΗ, που δεν έχει στις τάξεις της επαγγελματίες πολιτικούς;

Η Λάρισα, όπως άλλωστε και η υπόλοιπη χώρα, όχι μόνον είναι έτοιμη, αλλά διψά για ένα “φρέσκο” πολιτικά, αλλά έμπειρο θεσμικά και επαγγελματικά κόμμα. Επιπλέον, η ΝΙΚΗ κατόρθωσε να στελεχώσει ένα πλήρες και επαρκές πανελλαδικό ψηφοδέλτιο πλήρους αντιπροσώπευσης σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

5.    Ποιές είναι οι δικές σας προτεραιότητες αν εκλεγείτε τελικά βουλευτής Λάρισας με τη ΝΙΚΗ;

 Η προτεραιότητά μου είναι να εργαστώ για την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των Λαρισαίων. Ο τρόπος με τον οποίο θα το πετύχω είναι δια της συμμετοχής μου στην επίτευξη στόχων σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες και τους ασθενέστερους πολίτες. Οι τομείς στους οποίους θα ρίξω το βάρος είναι στον εμπορικό μετασχηματισμό των ατομικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχω ήδη καταρτίσει το τοπικό σχέδιο δράσης μου, το οποίο βασίζεται στα εκπονηθέντα Εθνικά Σχέδια της ΝΙΚΗΣ, σε ό,τι αφορά την ενέργεια, την γεωργική παραγωγή, τον τουρισμό και τις εξαγωγές. Προσδοκώ εναγωνίως την ευκαιρία να το υλοποιήσω.

6.    Τι σημαίνει για σας η έννοια της Ρωμιοσύνης;

 Η Ρωμιοσύνη είναι ο κυρίαρχος και ελεύθερος Ορθόδοξος Ελληνικός λαός. Πιστεύω ακράδαντα πως, για να προοδεύσουμε και να ασκήσουμε με συνέπεια τα πολιτικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε πως δεν είμαστε οι παθητικοί υπήκοοι μιας διεθνούς συνομοσπονδίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για μας ένα μέσον και όχι ο τελικός μας προορισμός. Έχουμε το Αναφαίρετο Δικαίωμα, βάσει Διεθνούς Δικαίου, να διαπραγματευόμαστε ανεξάρτητα την εθνική μας πορεία όσες φορές εμείς θέλουμε.

7.    Είστε ικανοποιημένος με το πολιτικό σύστημα όπως λειτουργεί; Λειτουργεί η δημοκρατία στην πατρίδα μας;

Το πολιτικό μας σύστημα διαρκώς επιβεβαιώνει πως είναι επιρρεπές στην κατάχρηση εξουσίας. Αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που η εκάστοτε Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ και την Δικαιοσύνη. Το ιδανικό σύστημα θα έπρεπε να βάλλει κατά της υφιστάμενης “κομματοκρατίας”, προβάλλοντας μια εναλλακτική αρχιτεκτονική. Ο στόχος μας πρέπει να είναι, δια της επίτευξης μιας ευρείας Εθνικής Μεταρρυθμιστικής Συμφωνίας, η μετάβαση σε ένα ανθεκτικό, σύγχρονο, δημοκρατικό και δυναμικό μοντέλο διακυβέρνησης, ικανό, αφενός να αποβάλει εν τη γενέσει τους, τις παθογένειες που παρουσιάζονται σήμερα, αφετέρου δε να εμπνέεται και να σέβεται τις ιστορικές καταβολές και τις ιδιαιτερότητες του λαού μας.

8.    Αν τα ποσοστά της ΝΙΚΗΣ αποδειχθούν μεγαλύτερα από ό,τι παρουσιάζουν οι δημοσκόποι, πόσο πιθανό είναι σε μια επόμενη εκλογική διαδικασία το "σύστημα" να πιέσει σε απαγόρευση της συμμετοχής της ΝΙΚΗΣ;

Η ΝΙΚΗ ούτε πιέζεται, ούτε εκβιάζεται, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Αυτοί που πρέπει να προβληματίζονται αναφορικά με τις όποιες απαγορεύσεις ορίζει το Σύνταγμα, είναι οι αρνητές της Δημοκρατίας. Τώρα, σχετικά με την πιθανή είσοδο της ΝΙΚΗΣ στη Βουλή, θα πρέπει εξίσου να ανησυχούν οι φθαρμένοι, οι άπειροι και οι επαγγελματίες πολιτικοί. Αυτό γιατί η συνολική επιστημονική και ηθική ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της ΝΙΚΗΣ είναι ασυγκρίτως ανώτερη από αυτήν πολλών εκ των αποκαλούμενων “αρίστων”, “προοδευτικών”, “εχόντων ηθικά πλεονεκτήματα” και “πατριωτών” του πολιτικού μας φάσματος.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...