Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Έχεις αναρωτηθεί; – Μπορείς να κρύψεις το σπίτι σου από το Google Street View;

Εάν έχετε κοιτάξει ποτέ το σπίτι σας στo Google Street View ξέρετε πώς είναι. Ειδικά όσοι μένουν σε μονοκατοικίες και έχουν δει το αυτοκίνητό τους στο δρόμο και τα παιχνίδια του παιδιού τους στο γκαζόν, μπορεί να αισθανθεί σαν να βιώνει… μια πραγματική εισβολή της ιδιωτικής του ζωής.

Όλοι πιθανότατα έχουν περάσει πάρα πολύ χρόνο κοιτάζοντας τα σπίτια στο Google Street View, για να δoυν πώς φαίνεται η γειτονιά τους ή το πατρικό τους. Αλλά όταν συναντήσετε το δικό σας σπίτι και δείχνει ξεκάθαρα τη διάταξη της αυλής σας και του σπιτιού σας, μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό. Μπορείτε όμως να το κρύψετε, ή μάλλον να το θολώσετε.
 
Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να θολώσετε το σπίτι σας στο Google Street View:
  • Μεταβείτε στους Χάρτες Google και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση του σπιτιού σας. 
  • Ενεργοποιήστε το Street View σέρνοντας το μικρό εικονίδιο σε σχήμα ανθρώπου στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης στην μπλε γραμμή μπροστά από το σπίτι σας (ή τον δρόμο). 
  • Όταν φτάσετε στο σπίτι σας κάντε κλικ στην επιλογή “Αναφορά προβλήματος” στη μαύρη γραμμή στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα ανοίξει μια νέα σελίδα. 
  • Μετακινήστε το κόκκινο κουτί γύρω από το σπίτι σας και κάτω από την ερώτηση, “Τι θα θέλατε να θολώσουμε;” επιλέξτε “Το σπίτι μου”. 
  • Όταν επιλέξετε “Το σπίτι μου” θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο κάτω από αυτό που απαιτεί από εσάς να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γιατί θέλετε το σπίτι σας να θολώσει. Θα μπορούσε να είναι για θέματα ασφάλειας.  
  • Εισάγετε το email σας και κάντε κλικ στο “Υποβολή”.
Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη και πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα μόνο μία φορά!
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...