Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Trump: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με τη μοίρα της ΕΣΣΔ – Εκ των έσω ο κίνδυνος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διανύουν την πιο επικίνδυνη περίοδο στην ιστορία τους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να έχουν τη μοίρα της Σοβιετικής Ένωσης, η κύρια απειλή για την Αμερική προέρχεται πλέον εκ των έσω.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος εκφώνησε ομιλία στην Ουάσινγκτον την Τρίτη, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

Ο Trump αστειεύτηκε ότι θα μπορούσε να πιστέψει πως ήταν “Ρώσος πράκτορας” λόγω παραπληροφόρησης.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διανύουν την πιο επικίνδυνη περίοδο στην ιστορία τους.

Εκ των έσω η απειλή για τις ΗΠΑ

«Λοιπόν πού θα τελειώσει; Μάλλον δεν θα τελειώσει γιατί, παρά τους τεράστιους εξωτερικούς κινδύνους, η μεγαλύτερη απειλή για εμάς, παραμένουν οι τοξικοί άνθρωποι στο εσωτερικό», ανέφερε ο Trump, σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη επιχείριση για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Την ίδια στιγμή, κατονόμασε τη Nancy Pelosi, ως μία από αυτές τις προσωπικότητες που απειλούν τις Ηνωμένες Πολιτείες στο σύνολό τους.
Κατέχει τη θέση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου – η τρίτη πιο σημαντική στην ιεραρχία των αμερικανικών πολιτειών.
Από αυτή την άποψη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να συνεχίσει να συμμετέχει σε πολιτικές δραστηριότητες.
«Το κάνω αυτό για την Αμερική.
Γιατί αν δεν το κάνω αυτό, το έθνος μας είναι καταδικασμένο να γίνει μια άλλη Βενεζουέλα ή μια άλλη Σοβιετική Ένωση.
Προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον σημερινό Δημοκρατικό Πρόεδρο Joe Biden έχουν χάσει όλα εκείνα τα εξωτερικά και εγχώρια πολιτικά επιτεύγματα και πλεονεκτήματα που φέρεται να παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ουάσιγκτον.

«Δεν είμαστε ανεξάρτητοι – Το Green New Deal θα καταστρέψει τις ΗΠΑ »

«Δεν είμαστε πλέον ανεξάρτητοι ούτε κυριαρχούμε στην ενέργεια όπως ήμασταν μόλις πριν από δύο χρόνια. Είμαστε μια χώρα που εκλιπαρεί για πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, τη Σαουδική Αραβία και πολλούς άλλους.
Ο Joe Biden λέει, “Παρακαλώ, παρακαλώ, βοηθήστε μας”. έχουμε περισσότερο υγρό χρυσό κάτω από τα πόδια μας από οποιοδήποτε άλλο έθνος στον κόσμο.
Είμαστε ένα έθνος που αναλώνεται στο “Green New Deal” της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Όμως όλοι γνωρίζουν ότι το Green New Deal θα οδηγήσει στην καταστροφή της χώρας μας.
Είμαστε το έθνος που άφησε στο Αφγανιστάν, νεκρούς στρατιώτες, Αμερικανούς πολίτες και τον καλύτερο στρατιωτικό εξοπλισμό του κόσμου αξίας 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων», τόνισε ο Trump.

Ευθύνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επιπλέον, κατά την άποψή του, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον Biden «επέτρεψαν στη Ρωσία» να εξαπολύσει μια σύγκρουση στην Ουκρανία και η κατάσταση «μόνο θα χειροτερέψει».
«Αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήμουν πρόεδρος.
Κίνα και Ταϊβάν είναι οι επόμενες στη σειρά», εκτίμησε ο Trump.
Πιστεύει ότι υπό τον Biden, η Ουάσιγκτον δίνει στο Ιράν την ευκαιρία να «δημιουργήσει ένα κολοσσιαίο πυρηνικό όπλο» και στην Κίνα να ξοδέψει «τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια» που αποκτήθηκαν μέσω των πλεονεκτημάτων στο εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δημιουργία «στρατιωτικών δυνάμεων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν γίνονται πλέον σεβαστές», η θέση τους «δεν ακούγεται πλέον στον κόσμο». «Πολλοί άνθρωποι γελούν μαζί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr
www.triklopodia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...