Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ολοένα και πιο κοντά στον προφητευόμενο ''νέο Μουσολίνι''

Η Τζόρτζια Μελόνι, φαβορί για την αντικατάσταση του Μάριο Ντράγκι στον πρωθυπουργικό θώκο της Ιταλίας, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι μια κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένου του εθνικο-συντηρητικού κόμματός της θα αποτελούσε κίνδυνο, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει «τίποτα για να φοβάστε».

Η Μελόνι, ηγέτιδα του Κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d'Italia), το οποίο ηγείται των δημοσκοπήσεων για τις ιταλικές εκλογές, είπε στη La Stampa το Σάββατο ότι ιταλικές αριστερές ομάδες σκέψης προσπαθούσαν να τρομάξουν τις αγορές για να εξασφαλίσουν τη νίκη της αριστεράς.

Η Ιταλία έχει βυθιστεί σε αναταραχή από τότε που ο Ντράγκι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία στις 21 Ιουλίου, με τις εκλογές να διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Μελόνι προσπάθησε επίσης να κατευνάσει τυχόν φόβους ότι ένας συνασπισμός συμπεριλαμβανομένου του κόμματός της θα μείωνε την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

«Όπως αποδείχθηκε με τη θέση [των Αδελφών της Ιταλίας] για την Ουκρανία, δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείτε», είπε. Οι πιθανοί εταίροι σε έναν συνασπισμό, η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, αμφισβήτησαν και οι δύο την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Αλλά η Μελόνι είπε ότι η Ιταλία δεν μπορεί «να σκεφτεί να είναι ουδέτερη χωρίς συνέπειες».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...