Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος για αρχάριους

σχόλιο Γ.Θ : Από τα πιο συγκλονιστικά άρθρα που έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα.
Δια δώστε το παντού και βοηθήστε να ξυπνήσει ο κόσμος από τους σατανάδες που έχουν αιχμαλωτίσει τις κοινωνίες μας


Gaius Baltar*

Η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση μοιάζει από πολλές απόψεις σαν ένα γιγάντιο παζλ όπου το ευρύ κοινό βλέπει μόνο ένα μικρό μέρος της ολοκληρωμένης εικόνας. Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν καν ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα κομμάτια και δεν κάνουν καν αυτές τις απλές ερωτήσεις: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και γιατί συμβαίνουν τώρα;

Σχόλιο μεταφραστικής ομάδας: Μία επιτυχημένη προσπάθεια κατά την γνώμη μας που προσφέρει εξηγήσεις με απλά λόγια στους πολίτες, για το ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες για όσα τρελά συμβαίνουν στον κόσμο μας, γιατί συμβαίνουν τώρα και ποια είναι τα μελλοντικά ενδεχόμενα. Προσφέρει υγιεινή τροφή για την σκέψη μας όταν πολλοί «ειδικοί» αναλυτές γεωπολιτικής εξευτελίζονται κάθε μέρα λέγοντας ανοησίες για πολύ σημαντικά ζητήματα. Αξίζει πραγματικά τον χρόνο σας, μην το προσπεράσετε …

Μερικοί γνώστες, όπως προφανώς και ο Πάπας, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι μπορεί να συμβαίνουν περισσότερα στον κόσμο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Λένε ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από εδώ και στο εξής. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ενώ συμμετέχουμε στα γεγονότα που εκτυλίσσονται και δεν έχουμε το πλεονέκτημα της ιστορικής προοπτικής. Είναι αμφίβολο ότι οι άνθρωποι το 1939 είχαν συνειδητοποιήσει ότι παρατηρούσαν την έναρξη μιας μεγάλης παγκόσμιας σύγκρουσης, αν και κάποιοι μπορεί να το υποπτεύονταν.

Η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση μοιάζει από πολλές απόψεις σαν ένα γιγάντιο παζλ όπου το ευρύ κοινό βλέπει μόνο ένα μικρό μέρος της ολοκληρωμένης εικόνας. Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν καν ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα κομμάτια και δεν κάνουν καν αυτές τις απλές ερωτήσεις: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και γιατί συμβαίνουν τώρα;

Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Αυτό που βλέπουν είναι ο κακός μάγος Βλαντιμίρ Σάρουμαν1 Πούτιν να εισβάλλει στην αθώα Ουκρανία με τον στρατό των Όρκ του – χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Αυτή είναι μια απλοϊκή άποψη, τουλάχιστον γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει – και γιατί ο κόσμος τρελαίνεται μπροστά στα μάτια μας. Ας δούμε τι είναι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η χύτρα ταχύτητας

Η Δύση (την οποία μπορούμε να ορίσουμε εδώ ως ΗΠΑ και ΕΕ και μερικές ακόμη) ασκεί πίεση σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για χώρες εκτός Δύσης, αλλά και για δυτικές χώρες που ξεφεύγουν από τις επιταγές των κυβερνώντων της Δύσης. Αυτή η πίεση έχει συζητηθεί ευρέως και έχει αποδοθεί σε κάθε είδους κίνητρα, συμπεριλαμβανομένης της νεοαποικιοκρατίας, της εξαναγκαστικής οικονομικής ηγεμονίας, και ούτω καθεξής. Αυτό που έχει ενδιαφέρον, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, είναι ποιες χώρες έχουν δεχθεί πιέσεις και τι δεν έχουν κοινό.

Μεταξύ των υπό πίεση χωρών βρίσκουμε τη Ρωσία, την Κίνα, την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σερβία, την Ταϊλάνδη και το Ιράν για να αναφέρουμε μερικές. Υπήρξαν επίσης πρόσφατες προσθήκες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ουγγαρίας. Για να καταλάβουμε γιατί έχουν πιεστεί, πρέπει να μάθουμε τι κοινό έχουν. Αυτό δεν είναι εύκολο αφού είναι εξαιρετικά διαφορετικές με τους περισσότερους τρόπους. Υπάρχουν δημοκρατίες και μη, συντηρητικές και κομμουνιστικές κυβερνήσεις, χριστιανικές, μουσουλμανικές και βουδιστικές χώρες κ.λπ. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς είναι πολύ ξεκάθαρα σύμμαχοι. Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί συντηρητικές και θρησκευτικές χώρες όπως η Ρωσία ή το Ιράν θα συμμάχησαν με τους άθεους κομμουνιστές στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Το κοινό όλων αυτών των χωρών είναι η επιθυμία τους να διαχειρίζονται τις δικές τους υποθέσεις: να είναι ανεξάρτητες χώρες. Αυτό είναι ασυγχώρητο στα μάτια της Δύσης και πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε απαραίτητο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, των έγχρωμων επαναστάσεων και της ξεκάθαρης στρατιωτικής επίθεσης.

Η Δύση και το στρατιωτικό της σκέλος του ΝΑΤΟ είχαν περικυκλώσει τη Ρωσία με εχθρικές χώρες και στρατιωτικές βάσεις, είχαν οπλίσει και χειραγωγήσει την Ουκρανία για να τη χρησιμοποιήσουν ως σφυρί εναντίον της και είχαν επιβάλει κυρώσεις και απειλές. Το ίδιο έγινε και συμβαίνει στην Ασία όπου η Κίνα περικυκλώνεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Το ίδιο ισχύει για όλους τους Ανεξάρτητους που προαναφέρθηκαν ως ένα βαθμό. Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια η πίεση έχει αυξηθεί μαζικά στους Ανεξάρτητους και έφτασε σχεδόν σε πυρετώδη βαθμό το έτος πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια του έτους πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ έστειλαν διπλωμάτες τους σε όλο τον κόσμο για να συντονίσουν την πίεση. Ήταν σαν ένα ταξιδιωτικό τσίρκο ή ένα ροκ συγκρότημα σε μια περιοδεία, αλλά αντί για ψυχαγωγία, εξέφρασαν απειλές: αγοράστε το από εμάς και κάντε αυτό που σας λέμε, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες. Το επείγον ήταν απόλυτο και απτό, αλλά μετά ήρθε ο πόλεμος της Ουκρανίας και η πίεση ανέβηκε στο είκοσι. Κατά τον πρώτο μήνα του πολέμου, ολόκληρο το διπλωματικό σώμα της Δύσης είχε εμπλακεί πλήρως σε απειλές κατά του «υπόλοιπου κόσμου» για να κατασκευάσει την απομόνωση της Ρωσίας. Αυτό δεν λειτούργησε, γεγονός που οδήγησε σε πανικό στους πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Όλη αυτή η πίεση με τα χρόνια, και όλος ο φόβος και ο πανικός όταν δεν λειτούργησε, σχετίζονται σαφώς με τα γεγονότα στην Ουκρανία. Αποτελούν μέρος του ίδιου «συνδρόμου» και έχουν την ίδια αιτία.

Η διάσταση του χρέους

Έχουν δοθεί πολλές εξηγήσεις για το τι συμβαίνει και η πιο συνηθισμένη είναι η μάχη μεταξύ δύο πιθανών μελλοντικών γεγονότων. έναν πολυπολικό κόσμο όπου υπάρχουν πολλά κέντρα εξουσίας στον κόσμο και έναν μονοπολικό κόσμο όπου η Δύση κυβερνά τον κόσμο. Αυτό είναι πολύ σωστό, αλλά υπάρχει ένας άλλος λόγος που εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό τώρα όπως και την επείγουσα ανάγκη και τον πανικό στη Δύση.

Πρόσφατα, ο γκουρού τεχνολογίας της Νέας Ζηλανδίας Kim Dotcom ανάρτησε στο twitter σχόλιο σχετικά με την κατάσταση του χρέους στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα χρέη και οι μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις των ΗΠΑ υπερβαίνουν τη συνολική αξία ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της γης. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μοναδική στις ΗΠΑ. Οι περισσότερες χώρες στη Δύση έχουν χρέος που μπορεί να αποπληρωθεί μόνο με την πώληση ολόκληρης της χώρας και ό,τι περιέχει. Επιπλέον, οι περισσότερες μη δυτικές χώρες είναι θαμμένες σε χρέη από δολάρια και πρακτικά ανήκουν στους ίδιους χρηματοδότες που κατέχουν τη Δύση2.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η οικονομία των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχει παραποιηθεί σε ένα επίπεδο που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς. Εμείς στη Δύση ζούμε πολύ πέρα από τις δυνατότητές μας και τα νομίσματά μας έχουν υπερτιμηθεί μαζικά. Καταφέραμε να το κάνουμε αυτό μέσω δύο μηχανισμών:

1. Ο πρώτος είναι το αποθεματικό καθεστώς του δολαρίου και το καθεστώς ημι-αποθεματικού του ευρώ που επέτρεψαν στη Δύση να εξάγει ψηφιακό χρήμα και να λαμβάνει αγαθά σε αντάλλαγμα. Αυτό δημιούργησε τεράστια οικονομική δύναμη για τη Δύση και της επέτρεψε να λειτουργήσει ως παράσιτο στην παγκόσμια οικονομία. Παίρνουμε πολλά αγαθά δωρεάν, για να το θέσω ήπια.

2. Ο δεύτερος μηχανισμός παραποίησης είναι η αύξηση του χρέους σε ένα επίπεδο όπου ουσιαστικά έχουμε ενέχυρο ό,τι κατέχουμε, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών και των γαιών μας, για να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο. Δεν μας ανήκει τίποτα τώρα, όταν το χρέος έχει αφαιρεθεί. Το χρέος έχει γίνει εδώ και καιρό μη εξυπηρετούμενο – πολύ πέρα από την ικανότητά μας να πληρώνουμε τόκους – γεγονός που εξηγεί γιατί τα επιτόκια στη Δύση είναι κοντά στο μηδέν. Οποιαδήποτε αύξηση θα καθιστούσε το χρέος μη εξυπηρετούμενο και όλοι θα χρεοκοπούσαμε τυπικά σε μια μέρα.

Πέρα από όλα αυτά, η παραποίηση δημιούργησε τεχνητά ισχυρά νομίσματα στη Δύση, τα οποία ενίσχυσαν την αγοραστική τους δύναμη για αγαθά που τιμολογούνται σε μη δυτικά νομίσματα. Αυτοί οι μηχανισμοί επέτρεψαν επίσης στη Δύση να έχει διογκωμένες και δυσλειτουργικές οικονομίες υπηρεσιών όπου η αναποτελεσματικότητα είναι πέρα για πέρα πιστευτή. Έχουμε τεράστιες ομάδες ανθρώπων στις οικονομίες μας που όχι μόνο δεν δημιουργούν αξία αλλά καταστρέφουν την αξία συστηματικά. Αυτό που διατηρεί το βιοτικό επίπεδο της Δύσης τώρα είναι μια μικρή μειοψηφία παραγωγικών ανθρώπων, η συνεχής αύξηση του χρέους και ο παρασιτισμός του υπόλοιπου κόσμου.

Οι άνθρωποι που κατέχουν όλο αυτό το χρέος κατέχουν στην πραγματικότητα όλα όσα νομίζουμε ότι κατέχουμε. Εμείς στη Δύση δεν κατέχουμε τίποτα σε αυτό το σημείο – νομίζουμε μόνο ότι έχουμε. Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί μας ιδιοκτήτες; Ξέρουμε λίγο πολύ ποιοι είναι γιατί συναντιούνται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός μαζί με τις δυτικές πολιτικές ελίτ που επίσης τυγχάνει να τις κατέχουν.

Είναι σαφές ότι οι ιδιοκτήτες μας ανησυχούν όλο και περισσότερο και οι ανησυχίες τους αυξάνονται σε συγχρονισμό με την αυξημένη πίεση που ασκεί η Δύση στον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαίτερα στους Ανεξάρτητους. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης στο Νταβός, η διάθεση ήταν ζοφερή και πανικόβλητη ταυτόχρονα, όπως ακριβώς ο πανικός μεταξύ των δυτικών πολιτικών ελίτ όταν απέτυχε η απομόνωση της Ρωσίας.

Τι πρόκειται να συμβεί

Ο πανικός των ιδιοκτητών μας και των πολιτικών τους είναι κατανοητός γιατί έχουμε φτάσει στο τέλος της γραμμής. Δεν μπορούμε πλέον να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο με την αύξηση του χρέους και τον παρασιτισμό. Το χρέος ξεπερνά αυτό που κατέχουμε ως εγγύηση και τα νομίσματά μας πρόκειται να γίνουν άχρηστα. Δεν θα μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε δωρεάν πράγματα από τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε να πληρώνουμε το χρέος μας – πόσο μάλλον να πληρώνουμε τόκους για αυτό. Ολόκληρη η Δύση πρόκειται να χρεοκοπήσει και το βιοτικό μας επίπεδο πρόκειται να πέσει κατά τεράστιο ποσοστό. Αυτό είναι που έχει πανικοβάλει τους ιδιοκτήτες μας και βλέπουν μόνο δύο σενάρια:

1. Στο πρώτο σενάριο, οι περισσότερες χώρες στη Δύση, και τα πάντα και όλοι μέσα τους, κηρύσσουν πτώχευση και διαγράφουν το χρέος με υπαγορεύσεις – κάτι που μπορούν να κάνουν τα κυρίαρχα κράτη. Αυτό θα διαγράψει επίσης τον πλούτο και την πολιτική δύναμη των ιδιοκτητών μας.

2. Στο δεύτερο σενάριο, οι ιδιοκτήτες μας αναλαμβάνουν τις εξασφαλίσεις κατά τη διάρκεια της πτώχευσης. Η εγγύηση είμαστε εμείς και ό,τι κατέχουμε.

Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να καταλάβουμε ποιο σενάριο επιλέχθηκε. Το σχέδιο για το δεύτερο σενάριο είναι έτοιμο και υλοποιείται εδώ που τα λέμε. Ονομάζεται «The Great Reset» και κατασκευάστηκε από τους ανθρώπους πίσω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Αυτό το σχέδιο δεν είναι μυστικό και μπορεί να εξεταστεί σε κάποιο βαθμό στον ιστότοπο του WEF.

«Η Μεγάλη Επαναφορά» είναι ένας μηχανισμός για την κατάσχεση όλων των εξασφαλίσεων χρέους που περιλαμβάνει τα περιουσιακά σας στοιχεία, τα περιουσιακά στοιχεία της πόλης ή του δήμου σας, τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους σας και τα περισσότερα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία που δεν κατέχονται ήδη από τους ιδιοκτήτες μας.

Αυτός ο μηχανισμός κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων έχει πολλά στοιχεία, αλλά τα πιο σημαντικά είναι τα ακόλουθα τέσσερα:

1. Κατάργηση της κυριαρχίας: Μια κυρίαρχη (ανεξάρτητη) χώρα είναι μια επικίνδυνη χώρα επειδή μπορεί να επιλέξει να αθετήσει το χρέος της. Η μείωση της κυριαρχίας ήταν προτεραιότητα για τους ιδιοκτήτες μας και έχουν επιχειρηθεί διάφορα σχήματα, όπως η Διατλαντική Εταιρική Σύμπραξη Εμπορίου και Επενδύσεων και η Εταιρική Σχέση ΥπερΕιρηνικού. Το πιο επιτυχημένο σχέδιο είναι αναμφίβολα η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Η (ελεγχόμενη) κατάρρευση της οικονομίας-down tuning: Η δυτική οικονομία (και μάλιστα η παγκόσμια οικονομία) πρέπει να μειωθεί κατά πολύ σημαντικό ποσοστό. Αυτό το down-tuning είναι απαραίτητο γιατί η δυτική οικονομία έχει παραποιηθεί μαζικά τώρα και πρέπει να μειωθεί στο πραγματικό της επίπεδο – το οποίο μπορεί να είναι τόσο χαμηλό όσο το ήμισυ αυτού που είναι τώρα – ή και περισσότερο. Η αργή πτώση έχει επίσης σκοπό την αποφυγή μιας ξαφνικής συντριβής που θα προκαλούσε μαζικές κοινωνικές αναταραχές που θα αποτελούσαν απειλή για τους ιδιοκτήτες μας. Επομένως, μια ελεγχόμενη πτώση είναι προτιμότερη από μια ανεξέλεγκτη συντριβή. Αυτή η ελεγχόμενη πτώση συμβαίνει ήδη και συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό. Μπορούν να αναφερθούν πολλά παραδείγματα αυτής της πτώσης, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και των ΗΠΑ που έχει σχεδιαστεί για να σαμποτάρει τη δυτική οικονομία και τις προφανείς προσπάθειες καταστροφής της ζήτησης κατά τη διάρκεια και μετά την επιδημία, συμπεριλαμβανομένων των αρκετά περίεργων υλικοτεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν ξαφνικά από το πουθενά .

3. Συγκομιδή περιουσιακών στοιχείων (δεν θα κατέχετε τίποτα και θα είστε «ευτυχισμένοι»: Όλα τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να θεωρηθούν ως εξασφάλιση του ιδιωτικού και του συλλογικού/δημόσιου χρέους μας θα αναληφθούν. Αυτός είναι ένας ξεκάθαρα δηλωμένος στόχος της Μεγάλης Επαναφοράς, αλλά είναι λιγότερο σαφές πώς θα πραγματοποιηθεί. Ο απόλυτος έλεγχος των δυτικών κυβερνήσεων (και μάλιστα όλων των κυβερνήσεων) φαίνεται να είναι απαραίτητος για αυτό. Αυτή η προϋπόθεση είναι πιο κοντινή από ό,τι θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, επειδή οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις φαίνεται να είναι υπόχρεοι του Νταβός σε αυτό το σημείο. Η διαδικασία θα μας πωληθεί ως απαραίτητη κοινωνική αναδιάρθρωση λόγω οικονομικής κρίσης και υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα οδηγήσει σε μαζική μείωση του βιοτικού επιπέδου για τους κανονικούς ανθρώπους, αν και όχι για τις ελίτ.

4. Καταπίεση: Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει αυτό και μια εξέγερση είναι μια πιθανή απάντηση, ακόμα κι αν το γκρέμισμα γίνει σταδιακά. Για να μην συμβεί αυτό, εφαρμόζεται ένας μηχανισμός κοινωνικού ελέγχου που θα διαγράψει την προσωπική ελευθερία, την ελευθερία του λόγου και την ιδιωτική ζωή. Θα δημιουργήσει επίσης απόλυτη εξάρτηση του ατόμου από το κράτος. Αυτό πρέπει να γίνει προτού ολοκληρωθεί η οικονομική κατάρρευση ή θα υπάρξει επανάσταση. Αυτός ο μηχανισμός εφαρμόζεται ήδη με ενθουσιασμό στη Δύση, όπως μπορεί να δει οποιοσδήποτε με μάτια και αυτιά.

Ρωσία, Κίνα και άλλοι Ανεξάρτητοι

Πώς επηρεάζουν όλα αυτά η Ρωσία και η Κίνα, και ο πόλεμος στην Ουκρανία; Γιατί όλη η πίεση από τη Δύση όλα αυτά τα χρόνια και γιατί όλος αυτός ο πανικός τώρα; Μέρος του λόγου για την πίεση στους Ανεξάρτητους, ιδιαίτερα τη Ρωσία και την Κίνα, είναι το γεγονός ότι απλώς αντιστάθηκαν στη δυτική ηγεμονία. Αυτό είναι αρκετό για να μπεις στη λίστα των άτακτων της Δύσης. Γιατί όμως η αυξημένη πίεση τα τελευταία χρόνια;

Ο λόγος είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν μπορούν να υποταχθούν μέσω της χρεοκοπίας και να συλλεχθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Δεν έχουν πολλά χρέη σε δυτικά νομίσματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που κατέχουν τη Δύση μέσω του χρέους δεν κατέχουν αυτήν τη στιγμή τη Ρωσία και την Κίνα (όπως κατέχουν τη Δύση και τον χρεωμένο «τρίτο κόσμο») και δεν μπορούν να τα αποκτήσουν μέσω του χρέους. Ο μόνος τρόπος απόκτησής τους είναι η αλλαγή καθεστώτος. Οι κυβερνήσεις τους πρέπει να αποδυναμωθούν με κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων και των στρατιωτικών μέσων εάν είναι απαραίτητο -άρα με τη χρήση της Ουκρανίας ως πολιορκητικό κριό για τη Ρωσία και της Ταϊβάν για την Κίνα.

Η υποταγή της Ρωσίας και της Κίνας είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα για τους ιδιοκτήτες μας στο Νταβός γιατί όταν καταρρίπτουν τη δυτική οικονομία, όλα τα άλλα πρέπει επίσης να πέφτουν. Εάν η δυτική οικονομία καταρριφθεί και ένα μεγάλο οικονομικό μπλοκ δεν συμμετάσχει στην πτώση, θα είναι καταστροφή για τη Δύση. Το νέο μπλοκ θα αποκτήσει τεράστια οικονομική ισχύ, και πιθανώς μονοπολική ηγεμονία, ενώ η Δύση ολισθαίνει σε μια φεουδαρχική Σκοτεινή Εποχή και ασχετοσύνη. Επομένως, ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να πέσει κάτω για να λειτουργήσει η Μεγάλη Επαναφορά. Η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να υποταχθούν με κάθε μέσο, όπως και η Ινδία και άλλα πεισματάρικα έθνη.

Αυτό είναι που τροφοδότησε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα και θα τροφοδοτήσει τη συνέχιση του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δυτικές ελίτ-ιδιοκτήτες πηγαίνουν στον πόλεμο για να διατηρήσουν τον πλούτο και τη δύναμή τους. Όλοι όσοι αντιστέκονται πρέπει να υποταχθούν για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τη Δύση στην προγραμματισμένη Μεγάλη Επαναφορά της Σκοτεινής Εποχής.

Ο λόγος για τον τρέχοντα πανικό μεταξύ των δυτικών ελίτ είναι ότι το σχέδιο της Ουκρανίας δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί. Αντί η Ρωσία να αιμορραγεί στο πεδίο της μάχης, είναι η Ουκρανία και η Δύση που αιμορραγούν. Αντί η ρωσική οικονομία να καταρρεύσει με αποτέλεσμα την αντικατάσταση του Πούτιν από έναν ηγέτη συμβατό με το Νταβός, είναι η οικονομία της Δύσης που καταρρέει. Αντί η Ρωσία να απομονώνεται, είναι η Δύση που απομονώνεται όλο και περισσότερο. Η επισήμανση αποδίδει, και για να το ολοκληρώσουμε, η Ευρώπη έδωσε στους Ρώσους τα μέσα και το κίνητρο να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία κλείνοντας εν μέρει τη βιομηχανία της. Χωρίς ρωσικούς πόρους, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή βιομηχανία, και χωρίς βιομηχανία, δεν υπάρχουν φόροι για την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των συντάξεων, όλων των προσφύγων και σχεδόν οτιδήποτε άλλο συγκρατεί τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Οι Ρώσοι έχουν τώρα τη δυνατότητα να σχεδιάσουν μια ανεξέλεγκτη συντριβή στην Ευρώπη, κάτι που δεν είναι αυτό που σχεδίαζε το Νταβός. Μια ανεξέλεγκτη συντριβή μπορεί να δει τα κεφάλια του Νταβός να κυλούν, κυριολεκτικά, και αυτό προκαλεί φόβο και πανικό στους κύκλους της ελίτ. Η μόνη λύση για αυτούς είναι να προχωρήσουν στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και να ελπίζουν για το καλύτερο.

Τι να κάνω

Η Μεγάλη Επαναφορά της παγκόσμιας οικονομίας είναι η άμεση αιτία του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου – υποθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει. Τι μπορεί να γίνει για αυτό; Από το εσωτερικό της Δύσης, λίγα μπορούν να γίνουν. Ο μόνος τρόπος είναι να αφαιρέσουμε με κάποιο τρόπο το Νταβός από την εξίσωση, αλλά αυτό πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι οι μεγάλοι επαναρρυθμιστές του Νταβός είναι πολύ συνδεδεμένοι με τη δυτική οικονομία και πολιτική. Το Νταβός είναι σαν ένα χταπόδι με τα χέρια και τις βεντούζες του μέσα στους κύκλους της ελίτ, στα μέσα ενημέρωσης και στην κυβέρνηση κάθε χώρας. Είναι πολύ εδραιωμένα για να αφαιρεθούν εύκολα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο δυτικός πληθυσμός έχει υποστεί μεγάλη πλύση εγκεφάλου και είναι αδαής. Το επίπεδο της πλύσης εγκεφάλου τους είναι τέτοιο που ένα μεγάλο μέρος τους θέλει πραγματικά να γίνει φτωχό – αν και χρησιμοποιούν τη λέξη «πράσινο» για «φτωχός» επειδή ακούγεται καλύτερα. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες ενδείξεις ότι ενδέχεται να υπάρχουν διαιρέσεις εντός των δυτικών ελίτ. Μερικοί από αυτούς, ιδιαίτερα εντός των ΗΠΑ, μπορεί να αντιστέκονται στη Μεγάλη Επαναφορά που έχει σχεδιαστεί κυρίως από την Ευρώπη – αλλά το αν αυτή η αντίθεση είναι πραγματική ή αποτελεσματική μένει να φανεί.

Ωστόσο, εκτός Δύσης, υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν και πρέπει να ληφθούν. Κάποια από αυτά τα μέτρα είναι δραστικά και κάποια από αυτά γίνονται εδώ που τα λέμε. Μεταξύ των μέτρων είναι τα εξής:

1. Οι Ανεξάρτητοι, με επικεφαλής τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, πρέπει να δημιουργήσουν ένα μπλοκ για να απομονωθούν από τη ραδιενεργή Δύση. Αυτή η απομόνωση δεν πρέπει να είναι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική και κοινωνική. Τα οικονομικά τους συστήματα πρέπει να διαχωριστούν από τη Δύση και να αυτονομηθούν. Η κουλτούρα και η ιστορία τους πρέπει να υπερασπιστεί ενάντια στις δυτικές επιρροές και τον ρεβιζιονισμό. Αυτή η διαδικασία φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη.

2. Οι Ανεξάρτητοι πρέπει να απαγορεύσουν αμέσως όλα τα ιδρύματα και τις ΜΚΟ που χορηγούνται από τη Δύση στις χώρες τους, ανεξάρτητα από το αν χρηματοδοτούνται από δυτικά κράτη ή άτομα. Επιπλέον, πρέπει να απαγορεύσουν όλα τα μέσα ενημέρωσης που λαμβάνουν δυτική χορηγία και να αφαιρέσουν κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο από τη δυτική χορηγία και επιρροή.

3. Πρέπει να εγκαταλείψουν όλους τους διεθνείς θεσμούς μέχρι και ενδεχομένως τα Ηνωμένα Έθνη, επειδή όλα τα διεθνή όργανα ελέγχονται από τη Δύση. Στη συνέχεια, πρέπει να τα αντικαταστήσουν με νέα ιδρύματα στο μπλοκ τους.

4. Πρέπει, κάποια στιγμή, να κηρύξουν non grata το δολάριο και τα νομίσματα του ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δηλώσουν αθέτηση υποχρεώσεων για όλα τα χρέη που εκφράζονται σε αυτά τα νομίσματα, αλλά όχι για άλλα χρέη. Αυτό πιθανότατα θα έρθει σε μεταγενέστερο στάδιο, αλλά είναι αναπόφευκτο.

Αυτό θα δημιουργήσει μια κατάσταση όπου η Δύση θα κατέλθει στο σκοτάδι χωρίς να τραβήξει άλλους μαζί της – εάν καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την πυρηνική φωτιά.

Τα σχόλια και οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα είναι της μεταφραστικής ομάδας

1. Ο κακός μάγος στην διάσημη σειρά κινηματογραφικών ταινιών «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών».

2. Σ.μ. σχετικά με το αν και ποιοι κατέχουν τα χρέη της Δύσης πραγματοποιήστε αναζήτηση και για τα χρηματοπιστωτικά/επενδυτικά μεγαθήρια Vanguard και Blackrock. Εύληπτο και ενδιαφέρον είναι το ντοκιμαντέρ Monopoly-who owns the world?

*To Gaius Baltar αποτελεί ψευδώνυμο, δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά στοιχεία του συγγραφέα

Πηγή: Saker Blog

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά, επισημάνσεις: μεταφραστική ομάδα Πάτρας – «Ελλήνων ευθύνη»

Επιμέλεια Άρθρου: Ελλήνων Αφύπνιση

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...