Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Φλόγα του Τσεσμέ

Η φράση αυτή δεν λέει τίποτε στους περισσότερους Έλληνες στις μέρες μας...
Αλλά θα έπρεπε καθώς είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στην Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν....
Το πιο αστείο είναι ότι η φράση αυτήν δεν λέει τίποτε και στο 90% αυτών που βαφτίστηκαν φέτος ως ειδικοί για το 1821 από το Μέσα Προπαγάνδας.....Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να τους λέει κάτι, αφού είναι άσχετοι τελείως με την ιστορία του 1821 και την Τουρκοκρατία....
Επ᾽ αμοιβή και με το κομμάτι πλασιέ την εξάρτησης από τις Δυτικές Δυνάμεις την οποία και μόνον προπαγανδίζουν με τις συνεντεύξεις και τα φετινά άρθρα τους δήθεν για το 1821....

Τι είναι η Φλόγα του Τσεσμέ λοιπόν;
Η φράση βγαίνει από την ιστορική ναυμαχία του Τσεσμέ (στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και μικρασιατικών παραλίων) στα 1770, ανάμεσα στον ρωσικό και τον οθωμανικό στόλο. Η ναυμαχία αυτή εντάσσεται στον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1768-1774 και έληξε με θριαμβευτική νίκη των Ρώσων, οι οποίοι βοηθήθηκαν σημαντικά από την δράση πυρπολικών με πληρώματα αποτελούμενα σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες, ανάμεσά τους και ο Βαρβάκης.

Σε ανάμνηση αυτής της ναυμαχίας, οι Ρώσοι έστειλαν στο Αιγαίο αυτές τις μέρες το αντίγραφο ρωσικής φρεγάτας της εποχής Shtandart, στο πλαίσιο και του έτους ελληνορωσικών σχέσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ονομάζοντας την αποστολή Φλόγα του Τσεσμε.

Το πλοίο απέπλευσε από τον Πειραιά το Σάββατο (από τα ελληνικά Μέσα Προπαγάνδας η αποστολή του δεν αναφέρεται λες και είναι μυστική) και θα βρίσκεται ως τις 14 Οκτωβρίου στην Πάρο, ενώ θα περιηγηθεί σε ολόκληρο το Αιγαίο για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Κι εσύ λαέ βασανισμένε ασχολήσου με την πανδημία, το Σαχέλ και δυο αυγά όχι Τουρκίας, αλλά του φιδιού...

Χαράλαμπος Μηνάογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...