Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Ραδιόφωνο έκτακτης ανάγκης


Ραδιόφωνο έκτακτης ανάγκης


Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης η έγκαιρη και σωστή ενημέρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μετά από μεγάλες φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες και σεισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα δίκτυα ενέργειας και επικοινωνιών πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν που να απευθυνθούν ώστε να αναζητήσουν βοήθεια.

Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι οδηγοί επιβίωσης που έχουν συνταχθεί από κρατικούς φορείς ανά τον κόσμο προτείνουν στους πολίτες ανάμεσα στις απαραίτητες προμήθειες που θα πρέπει να διαθέτουν να υπάρχει και ένα ραδιόφωνο με μπαταρία.

Το προτείνουν αυτό γιατί γνωρίζουν πως σε μια έκτακτη ανάγκη ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα δίκτυα καταρρεύσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ή τουλάχιστον οι κρατικοί, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν.

Όμως, καλύτερη επιλογή από ένα απλό ραδιοφωνάκι με μπαταρίες είναι ένα ραδιόφωνο με τις κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια έκτακτη κατάσταση.

Ένα ραδιόφωνο εκτάκτου ανάγκης θα πρέπει να διαθέτη στιβαρή κατασκευή και να μπορεί να τροφοδοτείται από τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους.

1. Από τις κοινές μπαταρίες ΑΑ.

2. Από ηλιακό πάνελ ώστε αν αδειάσουν οι μπαταρίες αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί από τον ήλιο.

3. Με μανιβέλα αν είναι νύχτα ή συννεφιά.

Επίσης, θα πρέπει να διαθέτει φακό για να βλέπουμε τη νύχτα καθώς επίσης να υπάρχει η δυνατότητα εκπομπής φωτεινών σημάτων SOS.

Επιπρόσθετα, σε όλα τα ραδιόφωνα εκτάκτου ανάγκης υπάρχει διαθέσιμη και θύρα USB για την τροφοδοσία και άλλων συσκευών όπως είναι το κινητό μας.

epiviosi.gr
thesecretrealtruth

https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...