Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Το πλοίο που «εξαφανίστηκε» στο «πείραμα της Φιλαδέλφεια» το πήρε μετά η Ελλάδα!

Σαν σήμερα το 1943 διεξήχθη το «πείραμα της Φιλαδέλφεια». Ή μήπως όχι; Οι μύθοι που συνοδεύουν το «εξαφανισμένο» αντιτορπιλικό και η συνεργασία ΗΠΑ-Αϊνστάιν.

Ένα από τα «μυστήρια» που κυριαρχούν και ενδεχομένως να μην πάρουμε ποτέ απάντηση είναι το «πείραμα της Φιλαδέλφεια», το οποίος έγινε (;) σαν σήμερα το 1943,, εν μέσω του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου: Εξαφάνισαν τελικά οι Αμερικανοί το αντιτορπιλικό πολεμικό τους πλοίο «Eldridge» για να μην ορατό από τους εχθρούς; Υποστηρίζουν πως χάρη στη θεωρία του Αϊνστάιν και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το εξαφάνισαν- μαζί με το πλήρωμά του- από τη ναυτική βάση της Φιλαδέλφειας, να το εμφανίσουν στη ναυτική βάση του Νόρφολκ και μετά να το επαναφέρουν στη Φιλαδέλφεια. Όλο αυτό -όπως υποστηρίζουν- πήρε μόλις λίγα λεπτά, τη στιγμή που κανονικά, αν ταξίδευε το «Eldridge», θα χρειαζόταν να πάει και να γυρίσει πάνω από 24 ώρες.

Μύθος ή πραγματικότητα;

2

Πολλοί υποστηρίζουν ότι έγινε το «πείραμα της Φιλαδέλφεια» και μάλιστα ο Άλμπερτ Αϊνστάιν συνεργάστηκε με τον Αμερικανικό ναυτικό, που ήθελε να κάνει τα πλοία του «αόρατα» και να μην τα βλέπει ο εχθρός. Άλλοι τόσοι ισχυρίζονται πως τελικά είναι ένας μύθος όλο αυτό, ποτέ δεν συνέβη και απλά «ταξίδεψε» σε βάθος χρόνου.

Η θεωρία του Αϊνστάιν

Πολλοί έψαξαν, ερεύνησαν και έγραψαν για το περίφημο «πείραμα της Φιλαδέλφεια», με το πιο γνωστό βιβλίο να είναι αυτό των Τσαρλς Μπέρλιτζ και Γουίλιαμ Μουρ, που κυκλοφόρησε το 1979. Αναφέρουν λοιπόν πως η όλη υπόθεση ξεκινάει από τη δεκαετία του 1920, όταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ολοκλήρωσε τη «θεωρία του ενοποιημένου πεδίου». Σύμφωνα με αυτήν η βαρύτητα συνδέεται με τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό.

Ο Αϊνστάιν, ήθελε να περάσει η θεωρία του στην πράξη, οι ΗΠΑ να κάνουν τα πλοία τους «αόρατα» και έτσι επήλθε η συνεργασία.

Δεν έβλεπαν τους εαυτούς τους και τους άλλους

2

Στις 28 Οκτωβρίου του 1943, το αντιτορπιλικό «US Eldridge» μαζί με το πλήρωμά του εξαφανίστηκε με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από τη ναυτική βάση της Φιλαδέλφειας και εμφανίστηκε σε αυτή του Νόρφολκ της Βιρτζίνια. Απόσταση; 350 χιλιόμετρα μακριά από τη βάση του. Με τον ίδιο τρόπο το εμφάνισαν ξανά στη βάση του στη Φιλαδέλφεια.

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο επεκτάθηκε σε μία απόσταση εκατό μέτρων από κάθε άκρη του πλοίου και είχε περίπου το σχήμα σφαίρας ,γύρω από το αντιτορπιλικό. Οι ναύτες και οι αξιωματικοί που ήταν πάνω στο πλοίο σταμάτησαν να βλέπουν τον εαυτό του και τους συντρόφους τους, ενώ όποιος βρισκόταν έξω από τη σφαίρα του μαγνητικού πεδίου δεν μπορούσε να δει τίποτα άλλο από το γενικό σχήμα του πλοίου σαν σε πυκνή ομίχλη.

Άλλοι κάηκαν, άλλοι τρελάθηκαν

2

Μετά από αυτό και σύμφωνα πάντα με τους συγγραφείς του βιβλίου, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το εγχείρημα, επειδή κάποιοι από το πλήρωμα του πλοίου κάηκαν, άλλοι εξαφανίστηκαν και άλλοι τρελάθηκαν, ενώ ο Αϊνστάιν κατάλαβε πως η ανθρωπότητα δεν ήταν έτοιμη να αποδεχθεί μια τέτοια γνώση και κατέστρεψε τις σημειώσεις του.

Είχε… εξαφανιστεί για 2 μέρες στο Ιόνιο

Στο πλαίσιο της Αμερικανικής βοήθειας στην Ελλάδα, το «Eldridge» δόθηκε στην Ελλάδα και το πολεμικό ναυτικό της, ονομάζοντας το πλοίο σε «Λέων». Ανέλαβε υπηρεσία το 1951 και παροπλίσθηκε το 1992.

Εξαιτίας της φήμης του από το «πείραμα της Φιλαδέλφεια», το «Λέων» συνόδευσαν αρκετές ιστορίες και μύθοι. Μία εξ αυτών είναι ότι κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Ιόνιο τη δεκαετία του ‘50 εξαφανίστηκε για δύο ημέρες ή ότι κάποιοι χώροι του πλοίου είχαν σφραγιστεί χωρίς προφανή λόγο. Λέγεται, επίσης, ότι πολλοί ναύτες που υπηρέτησαν στο πλοίο παρουσίασαν ανεξήγητα ψυχολογικά και νευρολογικά προβλήματα.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...