Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ένα άτομο ήρθε στην εκκλησία

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ...
Ένα άτομο ήρθε στην εκκλησία. Ξέχασε να κλείσει το τηλέφωνό του, το οποίο χτύπησε κατά την προσευχή. Ο ιερέας τον επέπληξε. Οι άνθρωποι που προσεύχονταν τον επέπληξαν. Σε όλη τη διαδρομή για το σπίτι, η γυναίκα του τον κατηγορούσε για την απροσεξία του. Στο πρόσωπό του φαινόταν η ντροπή, η σύγχυση και η ταπείνωση.

Μετά από αυτό το περιστατικό, αυτός ο άνδρας δεν ξαναήρθε ποτέ ξανά στην εκκλησία. Το ίδιο βράδυ πήγε στο μπαρ. Ο άντρας ήταν ακόμα νευρικός και τα χέρια του έτρεμαν. Κατά λάθος έχυσε το ποτό του στο τραπέζι. Ο σερβιτόρος τον δικαιολόγησε και του έδωσε μια πετσέτα για να στεγνώσει. Ο θυρωρός σκούπισε το πάτωμα. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ του πρόσφερε άλλο ποτό με έξοδα του μαγαζιού. Ταυτόχρονα του είπε: «Μην ανησυχείς, φίλε. Όλοι κάνουν λάθη». Από εκείνη τη μέρα ο άνδρας πήγαινε στο μπαρ κάθε βράδυ.

Μερικές φορές η στάση μας ως πιστών μπορεί να ωθήσει τις ψυχές στην κόλαση. Μπορείτε να κάνετε την διαφορά με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους, ειδικά όταν κάνουν λάθη.

1 σχόλιο:

  1. Ωραία λοιπόν ας ξεχνάνε όλοι τα κινητά τους ανοιχτά να χτυπάνε κ κανείς να μην τους κάνει παρατήρηση. Το γεγονός ότι την επίπληξη την πήρε τόσο σοβαρά ώστε να μην ξαναπάει εκκλησία σημαίνει ότι βάζει τον εγωισμό του πάνω από τον Θεό που είναι η μετάνοια κ η ταπείνωση? Μπορεί το άρθρο να θέλει να στηλιτευσει τον καθωσπρεπισμο η την εμμονή στους τύπους αλλά τελικά περνάει Λάθος μήνυμα γιατί ναι την ώρα της αναίμακτη θυσίας η απροσεξία είναι ασέβεια στο μπαρ δεν ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...