Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Η…ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού Archeology, που κάνει αναφορά με επικριτικό τρόπο στην πρόθεση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, προβάλλοντας την ονομασία Κωνσταντινούπολη εξόργισε τα τουρκικά ΜΜΕ, που αναφέρουν για μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος της Τουρκίας.Συγκεκριμένα το πιο γνωστό και έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Αρχαιολογίας, με ιστορία 70 ετών στο χώρο του περιοδικού τύπου, έστειλε κυριολεκτικά στα κάγκελα τους Τούρκους αφού αναφερόμενο στην Αγία Σοφία, έδειξε πως το σύμβολο αυτό του χριστιανισμού βρίσκεται όχι στην τουρκική Ιστανμπούλ, αλλά στην ιστορική ελληνοχριστιανική Κωνσταντινούπολη.

Φάνηκε ξεκάθαρα το μεγάλο τους κόμπλεξ και ο υποσεινήδητος φόβος τους μήπως κάποια μέρα η Ιστανμπούλ ξαναγίνει Κωνσταντινούπολη

Αμήν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

3 σχόλια:

  1. Είμαστε σίγουροι ότι έτσι θα γίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλάδα και Ρωσία γίνονται ένα. Σχέδιο-βόμβα "τελειώνει" την Τουρκία. Το μεγάλο γεωπολιτικό ματ με παράκαμψη των Στενών του Βοσπόρου και τη δημιουργία του "Βόρειου Σουέζ", με μια υπερ-διώρυγα που θα ενώσει Αιγαίο και Μαύρη θάλασσα, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τη "γαλάζια πατρίδα" του Ερντογάν. Η πολιτική θέλει όραμα, ας το τολμήσουν οι κυβερνώντες αντί να κάνουν σκέψεις να παραδώσουν την ΑΟΖ του Καστελόριζου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...