Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: Να φτιάξουμε Αγία Σοφία εκεί που θα γινόταν τζαμί

σχόλιο Γ.Θ : Καλή ιδέα η υλοποίηση του Τάματος του Έθνους, αρκεί να μην το κλείσετε και αυτό στην νέα καραντίνα όπως κλείσατε τους ναούς της Μητρόπολής σας εσείς πρώτος από όλους σε εκείνους τους Χαιρετισμούς που δεν έγιναν ποτέ...
 


«Να φτιάξουμε Αγία Σοφία εκεί που θα γινόταν τζαμί», προτείνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, με συνέντευξη στο «Πρακτορείο Ορθοδοξία», σαν απάντηση «σε αυτή τη μεγάλη προσβολή και βεβήλωση που βιώνουμε αυτόν τον καιρό».
«Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα, σε απάντηση της ασεβούς προκλήσεως και προσβολής της Τουρκίας να μετατρέψει τον ιστορικό χριστιανικό ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου και τη βοήθεια της Ελληνικής Πολιτείας, σύσσωμος ο Ελληνικός λαός να αναλάβει την ανοικοδόμηση νέου επιβλητικού ναού Της του Θεού Σοφίας, μάλιστα σε εκπλήρωση και του παλαιότερου Τάματος των ηρωικών προγόνων μας.

»Ο ναός να γίνει στην είσοδο της χώρας μας από τον Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας, πάνω στον λόφο Χουζμουζά Παιανίας, δηλαδή στον χώρο που προ εικοσαετίας είχε οριστεί και δεν τελεσφόρησε να κτιστεί το ισλαμικό τέμενος».

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος είχε εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία ανακοίνωνε στους πιστούς της Μητροπόλεώς του το πώς επιθυμεί να απαντήσει στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τότε είχε δηλώσει πως ετοιμάζεται να δώσει σάρκα και οστά σε ένα νέο Τάμα: μια μικρή Αγία Σοφιά στη Μητρόπολή του και συγκεκριμένα σε οικόπεδο στον Γέρακα Αττικής.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...