Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ας προσπαθήσουμε επιτέλους να ενωθούμε έστω και με το ζόρι...

Θα μείνουμε αδρανείς;Μετά την ανακοίνωση της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (κλικ εδώ) ακολούθησε ευτυχώς και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Την Παρασκευή 24/7 θα ψαλλεί ο Ακάθιστος Ύμνος κι ελπίζουμε να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Κατανοώ τις εύλογες ενστάσεις πολλών αδερφών μας. Η πίστη μας προδόθηκε το προηγούμενο διάστημα με πολλούς και διάφορους τρόπους. Η πατρίδα μας το ίδιο... Ναι, θα δεχτούμε σίγουρα τις συνέπειες από την ενεργοποίηση των πνευματικών νόμων, αλλά... αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να τις δεχτούμε αδρανείς... Οφείλουμε να προσευχηθούμε, οφείλουμε να ζητήσουμε το έλεος του Κυρίου μας δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού μας. Ναι, δεν βαδίζουμε καλά ούτε ως λαός, ούτε ως χριστιανοί, ούτε ως πολιτισμός, έχουμε πέσει πολύ χαμηλά, ΑΛΛΑ οφείλουμε να προσπαθήσουμε να σηκωθούμε. Οφείλουμε να μετανοήσουμε και μετάνοια δεν σημαίνει ζητώ ένα ξερό συγγνώμη, λόγια του αέρα. Μετάνοια σημαίνει αλλαγή νοός, αλλαγή τρόπου και στάσης ζωής σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας και σύμφωνα με το παράδειγμα των αγίων μας, σύμφωνα με την Ιερά μας Παράδοση.

Θα ψάλλουμε τον Ακάθιστο Ύμνο, λοιπόν, όχι γιατί θα λειτουργήσει ως μαγικό φίλτρο που θα κατατροπώσει τους Τούρκους, αλλά γιατί πιστεύουμε στην αγάπη του Κυρίου μας, πιστεύουμε στη σκέπη της Παναγίας μας. Θα προσευχηθούμε όχι μόνο για την Αγιά Σοφιά, αλλά πάνω από όλα να μας στερεώσει ο Κύριος στην πίστη μας, να μας φέρει σε κατάσταση μετανοίας με όποιον τρόπο κρίνει Εκείνος! Και αν πρέπει να πονέσουμε, για να έρθει η μετάνοια, ας πονέσουμε. Αν δεν γίνεται αλλιώς, ας γίνει έτσι. Ας γίνει το θέλημά Του!

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας, ας ενώσουμε τις προσευχές μας και ας αφήσουμε στον Κύριο με ποιον τρόπο και πότε θα επέμβει. Είναι δικό του δικαίωμα και όχι δικό μας. Εμείς οφείλουμε να ζητάμε το έλεός Του, Εκείνος ανταποκρίνεται όταν είμαστε καθαροί, όταν δείχνουμε καλή διάθεση. Ας προσπαθήσουμε επιτέλους να ενωθούμε έστω και με το ζόρι...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ
https://ellasnafs.blogspot.com/2020/07/247_22.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...