Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Kilo-class: Τα νέα υβριδικά υποβρύχια του Στόλου Ειρηνικού της Ρωσίας κόβουν την ανάσα

Δεν θα πιστέψετε πόσο χρόνο επιχειρούσε στη Μεσόγειο το ρωσικό Υ/Β RFS B-268 Velikiy Novgorod

Είναι γνωστό πως τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ρωσίας για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας έχουν “τρομάξει” τους Αμερικανούς και γενικότερα τους Δυτικούς στο πλαίσιο του NATO.

Ωστόσο, τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια που θέλει ο Πρόεδρος Πούτιν εντάσσονται στρατηγικά στους διάφορους Στόλους που συγκροτούν το Ναυτικό Σώμα. Έτσι, τα νέα υπερσύγχρονα υποβρύχια κατηγορίας Project-636.3 θα ενταχθούν στον Στόλο του Ειρηνικού, με τη Ρωσία να στέλνει “μήνυμα” τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα.

Ειδικότερα, ο στόλος του Ειρηνικού της Ρωσίας θα παραλάβει έξι “υβριδικά” (diesel-electric) υποβρύχια κατηγορίας Project-636.3 «Varshavyanka» μέχρι το 2025, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού.

Ο Ιγκόρ Μουχαμετσίν προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο τελετής για την καθέλκυση του πρώτου υποβρυχίου αυτής της κατηγορίας, ονόματι “Petropavlovsk-Kamchatsky” σε Ναυπηγείο της Αγίας Πετρούπολης.



Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι βέβαιος ότι αυτή η σειρά παραγωγής θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 όταν και όλα τα υποβρύχια θα έχουν φτάσει και εγκατασταθεί στις θα φτάσουν στις μόνιμες βάσεις τους.

Επίσης, προσέθεσε πως «σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Άμυνας, όλα τα προβλεπόμενα στάδια είναι σαφώς εντός χρονοδιαγράμματος, όπως η εκπαίδευση των πληρωμάτων, η κατασκευή των υποβρυχίων αλλά και οι προετοιμασίες για την επιχειρησιακή λειτουργία τους, καθώς επίσης και η προετοιμασία των υποδομών, οι οποίες θα ενισχύσουν την λειτουργικότητα των βάσεων τους.

Επιπρόσθετα, ο Διευθύνων Σύμβουλος αποκάλυψε πως, όλα τα υποβρύχια κατηγορίας Project – 636.3 «Varshavyanka» θα έχουν κατασκευαστεί μέχρι το 2022 και το όνομα τους αναφέρεται στην τρίτη γενιά των “υβριδικών” υποβρυχίων (diesel-electric).



Τα υποβρύχια αυτού του τύπου είναι ικανά να αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 20 κόμβους,μπορούν να είναι βυθισμένα για 45 ημέρες και έχουν πλήρωμα 52 ανδρών.

Μπορούν να βυθιστούν σε βάθος περίπου 300 μέτρων, έχουν εκτόπισμα πάνω από 2.000 τόνους στην επιφάνεια της θάλασσας και περίπου 4.000 τόνους κάτω από το νερό, ενώ τέλος είναι εξοπλισμένα με πυραύλους cruise τύπου Kalibr και με σύγχρονα συστήματα ραντάρ και επικοινωνιών, σόναρ και τορπίλες διαμετρήματος 533 χιλιοστών.

Τα συγκεκριμένα υποβρύχια θεωρούνται τα πιο αθόρυβα μεταξύ των ρωσικών συμβατικών υποβρυχίων, ενώ αρκετοί τα έχουν χαρακτηρίσει ως “μαύρες τρύπες” καθώς θεωρούνται εξαιρετικά αθόρυβα. Είναι επίσης επιπλωμένα.

Το RFS B-268 Velikiy Novgorod, είναι ένα από τα καλύτερα & βελτιωμένα υποβρύχια κατηγορίας Kilo, κατέπλευσε στο Λιμάνι της Σεβαστούπολης για πρώτη φορά μετά την έναρξη της λειτουργίας του τον Οκτώβριο του 2016.
Οπως αναφέρει το veteranos.gr, το Ρωσικό Υποβρύχιο παρέμενε επί ένα ένα χρόνο και 7 μήνες στην περιοχή που επιχειρούσε στη Μεσόγειο Θάλασσα…Απίστευτο και όμως αληθινό !

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...