Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Σεραφείμ των Ελλήνων: Δεν μπορούν να πειράξουν την Αγιά Σοφιά

Πειραιώς Σεραφείμ: Για την υφαλοκρηπίδα, τις Τουρκικές προκλήσεις, την Αγιά Σοφιά αλλά και τις προωθούμενες αλλαγές του ποινικού κώδικα από την ροζουλί κυβέρνηση


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι θα έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο στην διεθνή κοινότητα:

«Η Αγιά Σοφία δεν είναι ένα θέμα διμερές, μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας, είναι ένα παγκόσμιο θέμα» τόνισε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν παγκόσμιο πολιτιστικό θησαυρό: «Δεν νομίζω ότι μπορούν να το κάνουν αυτό. Το κόστος θα είναι μεγάλο σε παγκόσμιο επίπεδο»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός, ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας. Χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο, Νεοοθωμανό, οι κινήσεις του οποίου δεν συνάδουν ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με την καλή γειτονία.

Αναφερόμενος επίσης, στην προωθούμενη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «επιτίθεται σε ένα ένομο αγαθό τεραστίας σημασίας, την θρησκευτική ειρήνη.»
πηγή: ieramonopatia.gr
https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...