Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ιστορική ομιλία Λαβρόφ: «Τα 500 χρόνια της κυριαρχίας του δυτικού κόσμου τελείωσαν» – «Έρχεται μια δίκαιη παγκόσμια τάξη»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένας σφοδρός και ανελέητος «πόλεμος» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, ιδιαίτερα για την περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και στην Ευρώπη με θέμα την παγκόσμια κυριαρχία.

Ο Σ.Λαβρόφ μίλησε για το τέλος της κυριαρχίας των ΗΠΑ και την άνοδο Ρωσίας και Κίνας .

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον πρόεδρο Ν.Τραμπ να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρία προτού ζητήσει από τη Ρωσία να αποσυρθεί από την Βενεζουέλα.

Αιτία της νέας διαμάχης, οι Ρώσοι Σπέτσναζ που «προσγειώθηκαν» στην Βενεζουέλα και στους οποίους δεν έχουν ανατεθεί αποστολές μάχης, αλλά η προστασία του γενικού επιτελείου των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας. Αυτό ανακοινώθηκε από τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού καναλιού «WarGonzo» Semen Pegov, ο οποίος επικαλείται πηγές στο Γενικό Επιτελείο του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Στις 23 Μαρτίου έφτασαν στο Καράκας 99 Ρώσοι λίαν επίλεκτοι κομάντος υπό τον Ρώσο αξιωματικό Βασίλι Τονκοσκούροφ.

Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την ήττα των ΗΠΑ ουσιαστικά στην Συρία προκάλεσε την οργή και τον πανικό των Αμερικανών, μιας και οι Ρώσοι « πάτησαν» για πρώτη φορά πόδι σε αμερικανική ήπειρο.

«Η επιστροφή της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή ως ισότιμος εταίρος που αψηφά το απαγορευτικό αμερικανικό τελεσίγραφο προκαλεί νευρική αντίδραση στη Δύση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο φόρουμ Ρωσία – Χώρα Ευκαιριών.


«Υπήρξε μια πολύ νευρική αντίδραση στην επιστροφή της Ρωσίας ως δίκαιου εταίρου που δεν επιβάλλει τίποτα σε άλλους αλλά δεν ανέχεται υπαγορευτικά ή τελεσίγραφα. Η αντίδραση των δυτικών μας εταίρων σε αυτό είναι πολύ οδυνηρή», είπε ο ίδιος.

«Χωρίς αποτέλεσμα», συνέχισε ο Λάβροφ. «Δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση με κανέναν. Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με όλους με δίκαιους όρους, με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αναζήτηση ισορροπίας συμφερόντων και αμοιβαία αποδεκτών προσεγγίσεων…αλλά ».

Η ουσία του τι συμβαίνει είναι η «κατηγορηματική απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών συμμάχων να συμφωνήσουν ότι η πεντακοσιοστή περίοδος δυτικής κυριαρχίας στις παγκόσμιες υποθέσεις τελειώνει». Η μετάβαση σε μια νέα, πολυπολική, δημοκρατική και δίκαιη παγκόσμια τάξη θα διαρκέσει πολύ, αλλά ήδη αυτή τη στιγμή η μετάβαση αυτή είναι επώδυνη για εκείνους που «έχουν τη συνήθεια να κυβερνούν τον κόσμο εδώ και αιώνες».

«Έχουν τη συνήθεια να κυβερνούν την κόλαση», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Πούτιν: Θα στοχεύσουμε τις ΗΠΑ αν αναπτυχθούν πύραυλοι στην Ευρώπη

Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή στην περίπτωση που αναπτυχθούν πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνενούς σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, διαμήνυσε σήμερα στην ετήσια ομιλία του στο ρωσικό κοινοβούλιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν.Όπως τόνισε, σε αυτήν την περίπτωση δεν θα βρεθεί στο στόχαστρο της Ρωσίας μονάχα η χώρα όπου θα αναπτυχθούν οι πύραυλοι, αλλά και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχεδόν σίγουρος για τις προθέσεις των ΗΠΑ ο Ρώσος ηγέτης Β.Πούτιν σύμφωνα με άρθρο μας, προετοιμάζεται για την αναπόφευκτη πιθανή τελική αναμέτρηση με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, μετά την περικύκλωση του δυτικού τμήματος της Ρωσίας από συμμαχικές δυνάμεις, με την δημιουργία ενός στρατού ρομποτ-δολοφόνων και την τοποθέτηση του σε επιλεγμένη σημεία της ρωσικής επικράτειας .

Η Ρωσία έχει κάνει ένα τρομερό σημαντικό άλμα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στον τομέα της άμυνας, αναφέρουν Βρετανοί αμυντικοί αναλυτές .

Η χώρα έχει δημιουργήσει μονάδες με μη επναδρωμένα μίνι-άρματα μάχης ικανά να διεξάγουν σαρωτικές επιθέσεις στο πεδίο της μάχης, καθώς και εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να υλοποιήσουν αδιανόητες μέχρι σήμερα επιθέσεις.

Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν στον τομέα αυτό. Πριν από λίγες ημέρες, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια νέα πολιτική για τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιούν χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα σε αυτόν τον τομέα.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει περισσότερα από 20 νέα είδη ρομπότ για τις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό αυτά να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, συμπεριλαμβανομένης και της μάχης και φέρεται πιο έτοιμη απ΄ όλες τις αποκαλούμενε μεγάλες δυνάμεις .

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...