Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Δουλεύεις για τον Αόρατο. Ας είναι και το έργο σου αόρατο


Είπε Μοναχός... Αν, ο άνθρωπος έκανε επανάσταση... εσωτερική για να υποτάξει τα αχαλίνωτα πάθη του... δεν θα χρειαζόταν φωτιά και τσεκούρι... ούτε αίμα ανθρώπινο για να κατακτήσει το ανώτερο βάθρο της ματαιότητας...

Είπε γέρων:
"Μάθε να σιωπάς.
Μην αφήνεις να βλέπουν οι άλλοι τι κρατάς στα χέρια σου.
Δουλεύεις για τον Αόρατο.
Ας είναι και το έργο σου αόρατο.
Όταν σκορπίζει κανείς γύρω του ψίχουλα,
μαζεύονται τα πουλιά που στέλνει ο διάβολος, λένε οι άγιοι.
Πρόσεξε την αυτοϊκανοποίηση."


"Η αγάπη θα πρέπει να είναι στην καρδιά, όχι στη γλώσσα, και πρέπει να το δείχνει στην πράξη, και όχι μόνο με μια λέξη: αλλιώς υποκριτική αγάπη θα είναι. Όποιος έχει αγάπη στην καρδιά του, βλέπει την ανάγκη του αδελφού του και τον βοηθά. 

Άγιος Τίχωνας του Ζαντόνσκι

Όποιος αποφεύγει την υπομονή, αποφεύγει και την Σωτηρία. Η Σωτηρία δεν είναι μόνο να μὴν κάνεις το κακό, αλλὰ και να υπομένεις με ανδρεία το κακό. 

Όσιος Αρσένιος Μπόκα († 29 Νοεμβρίου 1989)

Το βάθος και η δύναμη των θλίψεων που βιώθηκαν στη ζωή γέμισαν την καρδιά με συμπόνοια για κάθε πάσχοντα. Η συμπάσχουσα αγάπη γεννά την ετοιμότητα για αυτοθυσία για το καλό του πλησίον. 

Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ


ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΗ
Όλοι γύρω είναι θορυβώδες, αλλά η καρδιά μου είναι ήσυχη, γιατί όπου κι αν βρίσκομαι, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, έχω μαζί μου μόνο τον πιο γλυκό Χριστό μου.

Όταν ο διάβολος σού φέρνει λογισμούς, διώξε τον με το μαχαίρι της προσευχής. Έχει μεγάλη αυθάδεια και ταλαιπωρεί πολύ εκείνους που επιθυμούν να ζουν πνευματική ζωή. 

Όσιος Ιωάννης Αλεξέγιεφ, Πνευματικός Ι.Μονής Βάλαμο

...Και είδα εν πνεύματι ότι η αιτία των αλύτων βασάνων των ανθρώπων δεν ήταν η απουσία ευσπλαχνίας προς εμάς εκ μέρους του Θεού, αλλά αποκλειστικά και μόνο η κατάχρηση του δώρου της ελευθερίας υπό του ανθρώπου, το οποίο μάλιστα δεν μας αφαιρέθηκε ακόμη και μετά την πτώση μας. 

Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...