Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση: Πτώση για Σύριζα και ΝΔ, στα ίδια Σπαρτιάτες & Βελόπουλος, καταβαραθρώνεται η Νίκη και η Κωνσταντοπούλου

σχόλιο Γ.Θ : Όποιος δεν κάνει ουσιαστική και δυναμική αντιπολίτευση, περιμένει να αυξήσει ή να διατηρήσει τα ποσοστά του; Είναι δυνατόν την μόνη αντιπολίτευση στον τόπο να την κάνει όχι ένα κόμμα αλλά ένα μικρό κανάλι που λέγεται Αlert TV;

Περίπου κατά 9 μονάδες έπεσε η Νέα Δημοκρατία τρεις μόλις μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, διατηρώντας ωστόσο ένα μεγάλο προβάδισμα επί του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%. Να θυμίσουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές η «γαλάζια» παράταξη είχε συγκεντρώσει 40,56%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 17,83%.

Είναι ξεκάθαρη η πτώση της Νέας Δημοκρατίας, που βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και πριν τις εκλογές του Μαΐου οι δημοσκοπήσεις την έδιναν περίπου στο 33-34%. Οι βασικές αιτίες φυσικά είναι οι πολλές καταστροφές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και συνεχίζουν να καταγράφονται, αλλά και η ανακοίνωση ότι τελειώνουν τα λίγα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν τις εκλογές για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (Μarket Pass κτλ.)

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα συγκεντρώνουν:

  • ΝΔ: 32,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 15,3%
  • ΠΑΣΟΚ: 11,8%
  • ΚΚΕ: 7,7%
  • Σπαρτιάτες: 4,5%
  • Ελληνική Λύση: 5%
  • Νίκη: 2,5%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,7%

Μετά την εκλογή Κασσελάκη η εικόνα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 12% το ίδιο καλή και 14% καλύτερη. 17% δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% λέει καλύτερη, το 29% το ίδιο καλή, το 23% χειρότερη και το 2% το ίδιο κακή. Το 9% δεν γνωρίζει, δεν απαντά.

Αναφορικά με το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει ο κ. Κασσελάκης, το 56% δηλώνει πως πρέπει να κατευθυνθεί προς την κεντροαριστερά, το 23% προς τα αριστερά, και το 9% την ίδια πολιτική. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν 53% προς την κεντροαριστερά, το 34% προς τα αριστερά, το 6% την ίδια πολιτική.

Αναφορικά με το εάν η Πολιτεία ανταποκρίθηκε επαρκώς στις κακοκαιρίες, το 49% λέει καθόλου, το 27% λίγο και το 19% αρκετά. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Θεσσαλίας λένε 51% καθόλου, 21% λίγο και 22% αρκετά.

Αναφορικά με την παρέμβαση της των Ενόπλων Δυνάμεων στην κακοκαιρία Daniel, 8 στους 10 λένε πολύ, ενώ οι κάτοικοι της Θεσσαλίας σε ποσοστό 75% επίσης δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...