Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Προς αγνώμονες που βάζουν στο βρωμόστομά τους την Κρήτη και άλλα μέρη της Πατρίδας μας

Ο άνθρωπος που ξεπούλησε την Μακεδονία, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει καταγωγή από την Ήπειρο, από το χωριό Αθαμάνιο της Άρτας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο γιος του Jeffrey είναι από την Πάτρα, ενώ ο Σαμαράς, ο Λαλιώτης και ο Καρατζαφέρης, από την Αρκαδία.
Ο Σημίτης είναι Πειραιώτης.
Ο μισητός Ευαγγελάτος από την Κεφαλλονιά.
Ο Χατζηνικολάου από την Αλεξανδρούπολη και την Θεσσαλονίκη, ενώ από την Μακεδονία είναι επίσης ο Βαγγέλας Τούρκογλου του ΠΑΣΟΚ, η Νοτοπούλου και η Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, 
Ο Μπόμπολας ήταν από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.
Ο gay δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει καταγωγή από το ιστορικό Σούλι και είναι και συγγενής του θρυλικού Ναπολέοντα Ζέρβα.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;
Μα είναι προφανές. Θα αρχίσουμε να βρίζουμε τα Ελληνικά κομμάτια μας, επειδή από εκεί ενίοτε βγαίνουν ανάξιοι;
Άρχισαν κάποιοι να βρίζουν την Κρήτη, επειδή λέει ο Κούλης είναι από εκεί και επειδή το παιδί από την Εκάλη που μας φύτεψαν οι Αμερικανοί έχει λέει και αυτό καταγωγή από εκεί.
Όταν βρίζεις την Κρήτη, την Αρκαδία, τον Πειραιά και την Μακεδονία ηλίθιε μαλάκα, δεν καταλαβαίνεις ότι θα μας κάνεις να σφαχτούμε; Δεν καταλαβαίνεις ότι θα μας κάνεις να διαλυθούμε; Δεν καταλαβαίνεις ότι θα μας κάνεις να βγάλουμε το χειρότερό μας εαυτό και να σε κάνουμε το χειρότερο εχθρό μας; 

Απευθύνομαι σε αυτούς τους λίγους -δόξα τω Θεώ είναι λίγοι -που βγάζουν αυτό το κόμπλεξ διχασμού κάθε τρεις και λίγο, για ό,τι θέμα τους κατέβει στην κακή τους κεφαλή.
Είναι προφανές ότι σε αυτούς, ταιριάζει καλύτερα το πόλη - κράτος της αρχαίας Ελλάδας και το διαίρει και βασίλευε, αλλά σε εμάς που θέλουμε να λεγόμαστε Ρωμιοί, ταιριάζει καλύτερα η ενότητα της Αυτοκρατορικής Ρωμανίας.
Εγώ σαν Κρητικός, όταν βρίζουν την Κύπρο, την Μακεδονία και κάθε σπιθαμή της Πατρίδας μου, νιώθω να βρίζουν το σπίτι μου.
Εμείς οι Κρητικοί -οι αληθινοί Κρητικοί που είμαστε οι πολλοί και όχι οι ιδιαιτερότητες -αν μας φερθεί ο οποιοσδήποτε με φιλότιμο θα δώσουμε και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας για αυτόν.
Αν μας προσβάλει όμως, αν μας πολεμήσει, θα γίνουμε ο μεγαλύτερος εφιάλτης του και η Νέμεσις που θα το καταδιώκει για πάντα. Δεν φοβόμαστε τον θάνατο. Πολλές φορές τον επιζητούμε και όλας. Ίσως είναι τα κακοτράχαλα βουνά και το τρικυμιώδες βαθύ μπλε της θάλασσας που έχει δώσει την ιδιοσυγκρασία της αγριάδας που φέρουμε. Η θάλασσα αγριεύει. Δεν γαληνεύει. Γεννάει θαλασσοπόρους που θέλουν να την κατακυριεύσουν ώς τα πέρατα και ως το θάνατο.
Δεν θα μιλήσω για τα επιτεύγματα και τον ασύγκριτο ηρωισμό των σύγχρονων Κρητικών στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους. Δεν μου αρέσουν τα λόγια.
ΑΝ υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει, ας ψάξει τις πράξεις μας στην σύγχρονη ιστορία.
Κάθε τόπος της Πατρίδας μας είναι Άγιος και ηρωικός αλλά είναι και αιχμάλωτος σε αυτό που λέμε Ψευτορωμαίικο.
Δεν είναι αυτό που δείχνουν τα κανάλια η Ελλάδα μας αλλά αυτό που φαίνεται με τα άλλα μάτια που φανερώνει ότι είναι Αγία Ελλάδα που καρτερεί μαρμαρωμένη την ολική επαναφορά.
Αυτή την Ελλάδα δεν μπορούν να μας την πάρουν. Βροντοχτυπάει στην καρδιά του κάθε Ρωμιού σε Γη και Ουρανό.

Γιώργος Θαλάσσης



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...