Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Όλα τελείωσαν - Ομολογία από New York Times, η αντεπίθεση των Ουκρανών κατέρρευσε – McGregor: Δραματικές οι απώλειες

New York Times: Η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων απέτυχε, κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε - Μόνο στο χωριό Verbove οι Ουκρανοί έχασαν 30 τεθωρακισμένα και οχήματα

Οι δραματικές απώλειες των Ουκρανών μέσα σε διάστημα 17 εβδομάδων αντεπίθεσης είναι πρωτοφανείς και συγκρίνονται με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο…
Οι New York Times παραδέχονται πλέον ότι η αντεπίθεση απέτυχε…
Ακόμη και ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών αναγνωρίζει τις δυσκολίες, ενώ ο Πρόεδρος του Πολέμου Biden προσπαθεί να στηρίξει την Ουκρανία… ματαίως…
Σε όλα τα μέτωπα η Ουκρανία παλεύει για να κερδίσει μέτρα εδάφους…
Για να καταλάβει 17 με 18 χωριά εκ των οποίων τα μισά θεωρούνται γκρίζα ζώνη χάθηκαν άδικα σχεδόν 83.000 Ουκρανοί στρατιώτες….
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα χειρουργικά χτυπήματα στην Οδησσό και σε άλλες περιοχές...

Ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι Yuzhny στην Οδησσό της Ουκρανίας

Ισχυρή έκρηξη σημείωθηκε την περιοχή του λιμανιού Yuzhny στην Οδησσό της Ουκρανίας
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Strana», στην περιοχή ανακοινώθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής
Χθες 29/9/2023 το βράδυ, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Vinnitsa, Kirovograd, Nikolayev, Odessa, Poltava, Sumy, Khmelnitsky και Cherkasy

New York Times: Η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων απέτυχε, κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε

Ο φάρος της αμερικανικής δημοκρατίας, οι New York Times, εκμεταλλεύτηκε κάποια ηρεμία στη γραμμή επαφής και συνόψισε τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Αποδείχτηκαν παράδοξα.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης 17 εβδομάδων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο υπέστησαν τρομερές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, αλλά κατάφεραν και να χάσουν έδαφος.
«Σήμερα η Ρωσία ελέγχει διακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα περισσότερα από ότι στην αρχή του 2023», αναφέρουν ξεκάθαρα οι New York Times.
Ωστόσο η αμερικανική εφημερίδα συμπεριλαμβάνει και την γκρίζα ζώνη ως νίκες των Ουκρανών και αποδίδοντάς τους την κατάληψη ακόμη και εκείνων των οικισμών όπου στην πραγματικότητα είναι αμφισβητήσιμο έδαφος.
Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.
Η ελάχιστη προέλαση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον νότιο τομέα του μετώπου αντισταθμίζεται περισσότερο από τη ρωσική προέλαση στο βορρά.
Αποδεικνύεται ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί πέθαναν για να υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επίθεσης.
Η στρατηγική των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κινείται ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω».
Οι Ουκρανοί είχαν σχεδιάσει το εξής…
«Αρχικά, ο ουκρανικός στρατός θα διέκοπτε τις οδούς ανεφοδιασμού και την παροχή νερού στην Κριμαία, θα καταλάμβανε τις πόλεις… Μελιτόπολη, Μπερντιάνσκ και Μαριούπολη.
Υπήρχε σχέδιο να καταλάβει ο ουκρανικός στρατός το Donetsk και Luhansk…
Οι κάτοικοι της Κριμαίας κατά τους Ουκρανούς θα εγκατέλειψαν μαζικά τη χερσόνησο.
Ο ουκρανικός στρατός έτσι θα καταλάμβανε χωρίς μάχη την Κριμαία και θα ξεκινούσε εθνοκάθαρση των Ρώσων».
Το σχέδιο αυτό αποδείχθηκε φαντασία… κανένας από αυτούς τους στόχους δεν επιτεύχθηκε, ήταν μια παταγώδης αποτυχία… ακόμη δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή άμυνας των Ρώσων και πολλά σημεία παραμένουν γκρίζα ζώνη…

New York Times: Τα Γερμανικά νοσοκομεία δέχονται μαζικά αμερικανούς τραυματίες από την Ουκρανία

Το νοσοκομείο του Πενταγώνου στη Γερμανία έχει αρχίσει να δέχεται Αμερικανούς μισθοφόρους που τραυματίστηκαν στην Ουκρανία, αναφέρουν οι New York Times.
«Ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε αθόρυβα να περιθάλπει τραυματίες Αμερικανούς και άλλους στρατιώτες που εκκενώθηκαν από την Ουκρανία στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Landstuhl», αναφέρουν οι New York Times.
Εκατοντάδες Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων, πήγαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
«Ένας άγνωστος αριθμός από αυτούς σκοτώθηκαν, ανατινάχτηκαν από νάρκες ή τραυματίστηκαν στο πεδίο της μάχης.
Τώρα το Πεντάγωνο έχει παρέμβει για να προσφέρει σε ορισμένους από αυτούς την ίδια βοήθεια που παρέχει στο εν ενεργεία αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό», διευκρίνισαν οι New York Times.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς της Ουκρανίας χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή κανονιού» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους καταστρέφει σε ολόκληρη την Ουκρανία…

Reuters: Η Ρουμανία έχει αναπτύξει συστήματα αεράμυνας και πρόσθετες δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία

Η Ρουμανία έχει αναπτύξει πρόσθετες δυνάμεις στα σύνορά της με την Ουκρανία λόγω της αυξημένης ανησυχίας του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην περιοχή, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές.
«Η Ρουμανία μετακινεί τα μέσα αεράμυνας πιο κοντά στα χωριά της στον Δούναβη, που βρίσκονται απέναντι από τα σύνορα με την Ουκρανία και τοποθετεί επιπλέον στρατιωτικούς σταθμούς παρατήρησης και περιπολίες στην περιοχή».
Η Ρουμανία έλαβε αυτά τα μέτρα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών του ΝΑΤΟ ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξαπλωθεί στο έδαφος της συμμαχίας, σημειώνει το άρθρο.
Ήδη η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε τέσσερα μαχητικά F-16 στην αεροπορική βάση Fetesti στη Ρουμανία για να ενισχύσει τις αεροπορικές περιπολίες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

El Mudno: Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραδέχτηκαν ότι τα πληρώματα των ρωσικών αρμάτων μάχης είναι καλά εκπαιδευμένοι

 Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι οι ρώσοι στρατιώτες στα τεθωρακισμένα ήταν «πραγματικά καλά εκπαιδευμένα», ανέφερε η ισπανική εφημερίδα Mundo.
«Τα πληρώματα των αρμάτων μάχης, οι πιλότοι και οι μηχανικοί τους είναι πραγματικά καλά εκπαιδευμένοι», τόνισε ένας Ουκρανός στρατιωτικός εκπαιδευτής.
Στις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemovsk, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Η αντεπίθεση απέτυχε, αφού σκοτώθηκαν πάνω από 83.000 Ουκρανοί και καταστράφηκαν 17.500 οπλικά συστήματα κάθε είδους.

James Cleverley (Βρετανός ΥΠΕΞ): Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι δύσκολη και επώδυνη

Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι δύσκολη και επώδυνη, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών James Cleverley σε συνέντευξή του στο περιοδικό House.
Κατά τη γνώμη του, εάν οι σύμμαχοι δεν συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο, η κατάσταση στον κόσμο υποτίθεται ότι θα επιδεινωθεί.
Για τον λόγο αυτό η θέση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σταθερή.
Το δηλώνουμε σε όλους τους διεθνείς εταίρους μας.
Είναι δύσκολο και είναι επώδυνο.
Αλλά αν υποχωρήσουμε, θα είναι μόνο πιο δύσκολο και πιο οδυνηρό»
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών James Cleverley παραδέχθηκε ωστόσο ότι η κόπωση από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία είναι ένα «μεγάλο πρόβλημα».

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Για την Ουκρανία όλα έχουν τελειώσει, δραματικές οι απώλειες

Η Ουκρανία πρέπει να κάνει ειρήνη, αφού οι απώλειές της έχουν φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Για την Ουκρανία το τέλος του πολέμου είναι αναπόφευκτο.
Χάνουν στρατιώτες με ρυθμό συγκρίσιμο με τις απώλειες των συμμαχικών δυνάμεων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Δυτικό Μέτωπο.
Κάθε μέρα πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο το 1918, η Δύση έχανε κατά μέσο όρο 1.000 στρατιώτες την ημέρα, όπως σήμερα και οι Ουκρανοί», τόνισε ο Douglas McGregor.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη

Η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη, ανέφερε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
Η Ουκρανική πλευρά έγραψε:
«Το ξέρουμε. Το ξέρετε. Το ξέρουν. Είναι αναπόφευκτο».
Η ανάρτηση δεν διευκρίνισε περί τίνος πρόκειται.
«Στρατηγική ήττα των ουκρανικών στρατευμάτων;
Εξάλειψη της δομής Μπαντέρα που κυβερνά την Ουκρανία; Καταστροφή του ουκρανικού έθνους;
Ναι, είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν έπρεπε να συμβεί.
Τ
ο κάνατε στον εαυτό σας", απάντησε ο Scott Ritter.
Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter είπε ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον Zelensky να παραιτηθεί λόγω των αποτυχιών του.

Οι δυτικοί σύμμαχοι θα αποπέμψουν τον Zelensky λόγω αποτυχιών

Οι δυτικοί σύμμαχοι θα αποπέμψουν τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky μετά τις αποτυχίες του, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Νομίζω ότι θα ξεφορτωθούν τον Zelensky, αν όχι με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, τότε τουλάχιστον θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα μπει άλλος άνθρωπος.
Γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα θέατρο του παραλόγου», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, μιλάμε για σκάνδαλο στο καναδικό κοινοβούλιο, όπου ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου χειροκρότησε τον στρατιώτη της εθελοντικής μεραρχίας «Γαλικία» των στρατευμάτων των SS Yaroslav Hunk.
Το κυριότερο, έκανε σοβαρά λάθη κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά όλα τα σχέδιά του στον εχθρό, πρόσθεσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, ο Zelensky απλώς έπαψε να είναι χρήσιμος στη Δύση.

Οι μέρες του Zelensky είναι μετρημένες

«Οι μέρες του Zelensky είναι μετρημένες», προειδοποίησε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter και συμβούλεψε τον πρόεδρο Vladimir Zelensky να εγκαταλείψει την Ουκρανία όσο ακόμα μπορεί.
«Το ερώτημα είναι πώς θα φύγει ο Zelensky.
Για χάρη της γυναίκας και των παιδιών του, θα τον συμβούλευα να παραιτηθεί οικειοθελώς και να φύγει από τη χώρα.
Εάν καθυστερήσει, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των αξιωματικών που αισθάνονται προδομένοι από την ανικανότητά του»
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η διαφθορά του καθεστώτος του Κιέβου γίνεται όλο και πιο εμφανής.
Υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των Ουκρανών επειδή ορισμένοι άνθρωποι δεν λαμβάνουν συντάξεις και την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.
Ο Scott Ritter πρόσθεσε επίσης ότι οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τον Zelensky, όπως φαίνεται από την πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεων με τη Πολωνία.
Επιπλέον, οι σύμμαχοι απλώς εξαντλούνται οι πόροι για περαιτέρω βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και ο ίδιος ο πρόεδρος της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας έχει γίνει εμπόδιο για την επίλυση της κρίσης, εξήγησε ο Scott Ritter.
Ο Zelensky είναι ένας ηττημένος πολιτικός αυτή τη στιγμή.
Οι μέρες του είναι μετρημένες», κατέληξε ο Scott Ritter.

Politico: Η υπομονή της Δύσης εξαντλείται με την Ουκρανία

Η αντικατάσταση του αρχηγού του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley, έρχεται σε μια περίοδο που η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, γράφει το Politico.
Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός Mark Milley θα παραδώσει τα ηνία στον αναπληρωτή του.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή, καθώς η Δύση δείχνει σημάδια ότι έχει τελειώσει από όπλα - και υπομονή - με την Ουκρανία», αναφέρεται στην έκθεση.
Όπως σημείωσε ο Mark Canciana, ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών , η αλλαγή φρουράς στο Πεντάγωνο έρχεται σε μια στιγμή που θα μπορούσε να γίνει σημείο καμπής στη σύγκρουση.
«Εάν η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτύχει ή αν δεν είναι σε θέση να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες, νομίζω ότι οι ανησυχίες για μακροπρόθεσμη στρατιωτική δράση θα αυξηθούν», εξήγησε.
Ο νέος αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο που οι Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτύρονται για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία.
Η Πολωνία, με τη σειρά της, δήλωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να στείλει περισσότερα όπλα στο καθεστώς του Κιέβου στο εγγύς μέλλον.
Στη Γαλλία, επίσης εξετάζουν σενάρια μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας.

Robert Rose (Αμερικανός Ταγματάρχης): Οι ρώσοι είναι έτοιμοι, η Ουκρανία καταδικασμένη να ηττηθεί

Οι ισχυρές ρωσικές άμυνες είναι ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε προσπάθεια επίθεσης και οι περιπετειώδεις προβλέψεις της Δύσης έχουν κοστίσει ακριβά στην Ουκρανία, τόνισε ο βετεράνος πολέμου στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός Ταγματάρχης Robert Rose.
«Ο ρωσικός στρατός είναι ικανός να συγκεντρώνει τα πυρά του πυροβολικού ενάντια σε κάθε προσπάθεια διείσδυσης στα ναρκοπέδια και έχει εφεδρεία που είναι πάντα έτοιμα να αντεπιτεθούν εάν παραβιαστούν οι άμυνες», είπε ο αξιωματικός.
Ο Robert Rose τόνισε ότι οι ρωσικές τακτικές ανάγκασαν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να καταφύγουν σε έναν αγώνα φθοράς… που τελικά πλήττει τους Ουκρανούς.
Υπερβολικά αισιόδοξες εκτιμήσεις της Δύσης για μια περιπετειώδη προσπάθεια διάρρηξης της ρωσικής άμυνας με μηχανοκίνητους σχηματισμούς είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην Ουκρανία.
Έχασε έως και το 20% του εξοπλισμού που προμήθευε η Δύση

Alexander Titov (Queen's University): Η αντεπίθεση απέτυχε και η Ουκρανία θα καταφύγει σε πλήρη κινητοποίηση

Λόγω της πλήρους αποτυχίας της καλοκαιρινής επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ουκρανία θα πρέπει να καταφύγει σε πλήρη κινητοποίηση, γράφει ο μελετητής διεθνών σχέσεων από το Queen's University, Alexander Titov, σε άρθρο για το Conversation.
«Το καλοκαίρι 2023, μετατράπηκε σε στρατηγική ήττα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και το ΝΑΤΟ, που προσπάθησαν να τερματίσουν τον πόλεμο με τη βία».
Ο Titov πιστεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να κινητοποιήσει ακόμη περισσότερους στρατιώτες και να λάβει σύγχρονα όπλα σε πρωτοφανείς ποσότητες.
«Στο τέλος, η Ουκρανία, η οποία εξαρτάται πλήρως οικονομικά και στρατιωτικά από εξωτερική υποστήριξη, θα δυσκολευτεί να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο των προσπαθειών της στο μέτωπο».

Julian Roepke (δημοσιογράφος Bild): Η Ρωσία ενισχύεται και ο Ουκρανικός στρατός χάνει τους καλύτερους μαχητές

Ο ρωσικός στρατός γίνεται μόνο ισχυρότερος ενώ η Ουκρανία χάνει τους καλύτερους στρατιώτες της, έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος της Bild Julian Roepke, επικαλούμενος Πολωνούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.
«Οι Ουκρανοί χάνουν τους καλύτερους και η εκπαίδευση του ΝΑΤΟ δεν ήταν αρκετή», σημείωσαν οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από τον Repke.
Οι Πολωνοί εξήγησαν ότι η Ουκρανία είχε υποστεί μεγάλες ανθρώπινες απώλειες και τώρα χρειάζεται στρατιώτες και όχι δυτικό εξοπλισμό.
Οι ειδικοί σημείωσαν επίσης ιδιαίτερα το έργο των ρωσικών drones.
«Τα νέα τους Geranium παράγουν λιγότερο θόρυβο, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους.
Τα Lancets έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια.

Τα drones θα καθορίσουν την έκβαση του Ουκρανικού πολέμου…

Η εξάπλωση των drones καμικάζι στο μέτωπο καθιστά τη νίκη για την Ουκρανία όλο και λιγότερο πιθανή, έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Roepke.
«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε στην Ουκρανία ότι τα drones καμικάζι αντικαθιστούν το πυροβολικό.
Είναι πιο γρήγορα στην παραγωγή, φθηνότερα, πιο εύκολα στη μετακίνηση, καλύτερα κρυμμένα, πιο ακριβή και χρήσιμα ενάντια σε θωρακισμένους και άοπλους στόχους.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Ουκρανία είναι δύσκολο να κερδίσει», πιστεύει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Al-Watan: Τα τραγικά λάθη του Zelensky θα τον καταστήσουν μισητό στην Ουκρανία

Τα λάθη που έκανε ο Zelensky κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία τον μετέτρεψαν σε έναν χαμένο που μισείται από τους ίδιους τους πολίτες του, αναφέρει η Al-Watan.
«Από τη μία πλευρά, οι Ουκρανοί δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τον πρόεδρο για τεράστιες και περιττές θυσίες, και από την άλλη, οι υπερεθνικιστές θα καταβροχθίσουν τον Zelensky επειδή, κατά τη γνώμη τους, παραμελεί τα συμφέροντα του κράτους».
Η Al-Watan αποκάλεσε τον Zelensky «χαμένο σε μεγάλη κλίμακα» που απέτυχε τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση.

Kuntian Lilian(Κινέζος εμπειρογνώμονας): Τα αμερικανικά Abrams θα απογοητεύσουν τον Ουκρανικό στρατό

Οι παραδόσεις αμερικανικών τανκς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι απογοήτευση για τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky, γράφει ο Κινέζος στρατιωτικός παρατηρητής των Global Times, Kuntian Lilian, σε άρθρο του για το Sohu.
«Ο Πρόεδρος Zelensky δήλωσε με χαρά ότι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τα τεθωρακισμένα Abrams, είναι ένα σημαντικό απόκτημα που θα ενισχύσει την ικανότητα του στρατού να αντιστέκεται στον εχθρό.
Αλλά στην πράξη ο Zelensky θα απογοητευτεί.
Ο Kuntian Lilian εξήγησε ότι τα δυτικά τανκς δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της ουκρανικής ηγεσίας για διάφορους λόγους. Πρώτον, οι αξιωματικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τον αμερικανικό εξοπλισμό, καθώς συντηρείται και λειτουργεί διαφορετικά από τα άρματα μάχης που είναι γνωστά στους Ουκρανούς.
Δεύτερον, το Κίεβο δεν είναι σε θέση να επισκευάσει ανεξάρτητα τα κατεστραμμένα Abrams, επομένως για να αποκατασταθεί η μαχητική τους αποτελεσματικότητα θα πρέπει να σταλούν σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο Kuntian Lilian πρόσθεσε ότι τα αμερικανικά τανκς μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν ο καιρός είναι καλός και σε περίπτωση χιονοθύελλας και βροχών θα πρέπει να «αποθηκευτούν».
Εν κατακλείδι, ο Kuntian Lilian σημείωσε ότι η Δύση υπερβάλλει συνεχώς με τα χαρακτηριστικά και τη δύναμη των όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία.
Ο μύθος του αήττητου της δυτικής τεχνολογίας «έσκασε σαν σαπουνόφουσκα».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να προμηθεύσουν 31 τανκς.
Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kirill Budanov, παραδέχτηκε επίσης ότι τα αμερικανικά τανκς στην πρώτη γραμμή «δεν θα διαρκέσουν πολύ».

Forbes: Οι Σοβιετικές τακτικές θα λειτουργήσουν ενάντια στα ουκρανικά υποβρύχια drones

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας μπορεί να καταστρέψει νέα ουκρανικά μη επανδρωμένα υποβρύχια χρησιμοποιώντας σοβιετικές τακτικές χρησιμοποιώντας ελικόπτερα Ka-27 και μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία Project 1124, υποστηρίζει το Forbes.
«Εάν ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποιεί ελικόπτερα Ka-27 και πλοία Project 1124 σύμφωνα με τα σοβιετικά πρότυπα, τότε θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να καταστρέψει ουκρανικά υποβρύχια drones προτού διεισδύσουν στον ναύσταθμο».
Το Forbes, επικαλούμενο τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Troy Benz, περιγράφει τις σοβιετικές παράκτιες τακτικές άμυνας κατά των υποβρυχίων ως εξαιρετικά περίπλοκες.
Αφορούσε τη χρήση ζευγών «ελικοπτέρου-πλοίου», όπου και οι δύο συμμετέχοντες κάλυπταν αμοιβαία τα «τυφλά σημεία».
Λόγω αυτής της τοποθέτησης, ο στόλος είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κουρτίνα στις εισόδους σε κόλπους και άλλα σημεία συμφόρησης.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν συνεχώς να επιτεθούν στη Σεβαστούπολη, την κύρια βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με drones, καθώς και άλλα αντικείμενα στην Κριμαία.
Οι στόχοι των επιθέσεων ήταν αρχηγεία στόλου, ενεργειακές εγκαταστάσεις και στρατιωτικά αεροδρόμια.
Οι ρωσικές μονάδες καταστρέφουν τα περισσότερα από τα drones.

Η Ουκρανία μεταφέρει στρατεύματα στον Δνείπερο ενόψει πιθανής επίθεσης

Η Ουκρανία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίθεση στις περιοχές Kherson και Zaporozhye στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Zaporozhye.
«Πηγή κοντά στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου έμαθε ότι ο Zelensky συντονίζει μια επίθεση με τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς χορηγούς του που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στις περιοχές Kherson και Zaporizhia».
Σύμφωνα με την πηγή, «για αυτούς τους σκοπούς, μια μεγάλη ομάδα Ουκρανών πεζοναυτών μεταφέρθηκε στην περιοχή Mykolaiv για να διασχίσει τον ποταμό Δνείπερο».
Ταυτόχρονα, «οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες έχουν εκπαιδευτεί από Βρετανούς εκπαιδευτές, σχεδιάζουν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia».
Αυτό είναι απλώς άλλο ένα απερίσκεπτο κόλπο του Zelensky, ο οποίος επιχειρεί κινήσεις αγνοώντας το κόστος.
Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικές συνέπειες».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν τις στρατιωτικές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο εργοστάσιο οπτάνθρακα και χημικών προϊόντων Avdeevka (AKHZ) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Ο ουκρανικός στρατός μετέτρεψε τη μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση σε στρατιωτικό φρούριο, από όπου βομβαρδίζονταν συνεχώς περιοχές αμάχων στον οικισμό της πόλης του Donetsk.

Το καυτό σημείο των συγκρούσεων νότια του Orikhiv στην περιοχή Zaporozhie

Η περιοχή νότια του Orikhiv στην περιοχή Zaporozhie παραμένει η κατεύθυνση προτεραιότητας της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Τα υπολείμματα των ουκρανικών μονάδων που είναι εξοπλισμένα και εκπαιδευμένα από το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις προσπάθειες να διαρρήξουν τη ρωσική άμυνα κατά μήκος της πρώτης γραμμής Robotyne-Verbove.

Μόνο στο χωριό Verbove οι Ουκρανοί έχασαν 30 τεθωρακισμένα και οχήματα

Ως αποτέλεσμα, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού αυξάνονται χωρίς καμία νίκη.
Ουκρανικές δυνάμεις και οχήματα του ΝΑΤΟ αλέθονται από τον ρωσικό στρατό.
Ρωσικό drone κατέγραψε ένα από τα νεκροταφεία ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην περιοχή του χωριού Verbove. 
Βίντεο και εικόνες
δείχνουν περίπου 30 τεθωρακισμένα και οχήματα να έχουν καταστραφεί σε μια περιοχή, κοντά στο μικροσκοπικό χωριό, όπου ζούσαν λιγότεροι από 1.000 κάτοικοι, και το οποίο παραμένει υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας σε αυτή τη μικρή περιοχή ανέρχονται σε εκατοντάδες ζωές στρατιωτών.
Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα προέρχονται από χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο ουκρανικός στρατός σχεδόν δεν χρησιμοποιεί πλέον εξοπλισμό ουκρανικής κατασκευής στο νότιο μέτωπο, αλλά τα δυτικά όπλα δεν βοηθούν το Κίεβο να κερδίσει τις μάχες.

Τι συνέβη την 17η εβδομάδα της Ουκρανικής αντεπίθεσης;

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας παρείχε μια λεπτομερή περίληψη των ουκρανικών απωλειών κατά τη διάρκεια της 17ης εβδομάδας της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε εννέα ομαδικές επιθέσεις με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας και drones υψηλής ακρίβειας μεταξύ 24 και 29 Σεπτεμβρίου.
Τα πλήγματα έπληξαν αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικό-τεχνικό υλικό, χώρους εκπαίδευσης σαμποτέρ και σημεία φιλοξενίας ουκρανικών στρατευμάτων και ξένοι μισθοφόροι.

Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων καταστράφηκε το κέντρο ελέγχου της Διεθνούς Λεγεώνας και δύο μεγάλα οπλοστάσια με όπλα και πυρομαχικά.
«Η προμήθεια ξένης κατασκευής όπλων και η υλικοτεχνική υποστήριξη για τα ουκρανικά στρατεύματα που επιχειρούσαν στις κατευθύνσεις του Donetsk και Zaporizhia διακόπηκε».

Η κατάσταση μαχών σε διάφορες κατευθύνσεις εντός της ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης την τελευταία εβδομάδα...

Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι δυνάμεις του Κιέβου συνέχισαν να επιχειρούν κοντά στο Bakhmut, την Adviika και τη Marinka.
Η Ρωσική Ομάδα Δυνάμεων απέκρουσε εκεί 31 επιθέσεις.
Περισσότεροι από 1.760 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι καταστράφηκαν 40 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης καθώς και 70 μηχανοκίνητα οχήματα.
Επιπλέον, εξουδετερώθηκαν 13 πυροβόλα πεδίου και δύο εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών BM-21 Grad.

«Για να αντισταθμίσει τις σημαντικές απώλειες ανθρώπινου δυναμικού κατά τις αποτυχημένες επιθέσεις στις Kleshcheyevka και Andreevka, η διοίκηση των Ουκρανικών δυνάμεων αναγκάστηκε να αναδιατάξει μονάδες της 33ης, 67ης και 110ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας από άλλες κατευθύνσεις», να έρθουν για υποστήριξη

Στην κατεύθυνση του Zaporozhye, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν ενεργή άμυνα την περασμένη εβδομάδα και απέκρουσαν οκτώ επιθέσεις από την 65η Μηχανοκίνητη και 71η ταξιαρχία Jaeger της Ουκρανίας κοντά στο Vebovoe και το Robotyne.
Πολλές συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού από την 21η, 23η και 118η μηχανοκίνητη ταξιαρχία στοχοποιήθηκαν επίσης κοντά στη Malaya Tokmachka, Orikhiv και Novodanilovka.
Οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε περισσότερους από 330 στρατιώτες, 32 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 38 μηχανοκίνητα οχήματα και 25 πυροβόλα πεδίου.

«Η Διοίκηση των Ουκρανικών δυνάμεων αποσύρει αυτήν τη στιγμή την 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία από την περιοχή του Robotyne προς την πίσω περιοχή, λόγω του γεγονότος ότι οι στρατιώτες αρνούνται να εκτελέσουν καθήκοντα μάχης λόγω των απωλειών που έχουν υποστεί».
Και στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις της 127ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στην περιοχή του Priyutnoye.
«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν συνολικά σε πάνω από 750 Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, 22 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 37 μηχανοκίνητα οχήματα και 15 πυροβολικά πεδίου».

Στην κατεύθυνση του Kupyansk, οι αεροπορικές και πυροβολικές επιδρομές της ρωσικής Ομάδας Δυνάμεων Zapad στόχευσαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού από την 25η Αερομεταφερόμενη, 14η, 43η και 92η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας κοντά σε Sinkovka, Peschanoye, Cherneshchina και Novolyubovka.
Περίπου 210 Ουκρανοί σκοτώθηκαν, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 30 μηχανοκίνητα οχήματα και 13 πυροβολαρχίες εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών.

Στην κατεύθυνση Krasny Liman, η 12η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων, η 63η και η 67η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των δυνάμεων του Κιέβου έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις κοντά στο Torskoye και στο δάσος Serebryansky.
Περισσότεροι από 360 ουκρανοί σκοτώθηκαν, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 20 μηχανοκίνητα οχήματα και 12 όπλα καταστράφηκαν.

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/698683/ola-teleiosan-omologia-apo-new-york-times-i-antepithesi-ton-oukranon-katerrefse-mcgregor-oyte-ston-a-pagkosmio-polemo-toses-apoleies

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...