Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Θα 'ρθει-κοντά είναι-ο καιρός που θα στρέψουν βλέμματα ψηλά στον ουρανό...

Ναι, πρέπει πού και πού να συνοδεύουμε κι εμείς τα λόγια με εικόνες, τρανταχτές, δυνατές θωρώντας όσα γίνονται με ταχύτητα τόση που δεν προλαβαίνουμε να αφομοιώσουμε, να αποδεχτούμε, να διαχειριστούμε!

  Πολέμοι, απειλές, ασθένειες, πανδημίες, εκρήξεις, σεισμοί, ακρίβεια, φτώχεια, το πήγαινε έλα πληθυσμών, μαχαιρώματα, κλοπές, πυρκαγιές, πλήμμυρες, κακοί πολιτικοί, κοινωνικοί, προσωπικοί χειρισμοί, αδικίες, εκμετάλλευση, διωγμοί, δεν αναρωτιέσαι πια ποιος ή τι πήγε και πάει λάθος, αυτό το κάνεις να προλάβεις τη ζημιά της στην αρχή, δεν ψάχνεις τίνος να αποδώσεις την ευθύνη, το φταίξιμο, χρόνος χαμένος είναι μες την τόση αποδιοργάνωση!

 Θα 'ρθει-κοντά είναι-ο καιρός που θα στρέψουν βλέμματα ψηλά στον ουρανό ακόμα κι οι γνωστικοί, αυτοί που είχαν κι έχουν για όλα εξήγηση, επιστήμες και φαινόμενα, χειρισμούς, διαχειρισμούς, εξουσία, χρήμα, κουμάντο, ισχύ!

 Θα έρθει ο καιρός που θα πέσουμε κι εμείς κι αυτοί στα γόνατα, χέρια θα σμίξουμε σε εγκάρδια νοερή προσευχή, σε συντριβή καρδιάς και ψυχής!

 Ποιες αναλύσεις πολιτικές, ποιες αναλύσεις κοινωνικές, προσωπικές, με αυτό όλο το μπάχαλο τριγύρω μας αυτό που θα κοιτάξουμε είναι το ίδιο το δικό μας λάθος, την απουσία μας ενώ εξελίσσονταν όλα αυτά ανεξέλεγκτα, το απαθέστατο μέσα μας, τη δική μας ψυχή την εσωτερικότητα, την απουσία, την ευθύνη τη δική μας!
Πού; Σε ποια στροφή ζωής, χάσαμε τα ινία και τον έλεγχο!
Τώρα πια θα λέμε ο Θεός να μας λυπηθεί!
«Τρέξε Θέε μου», θα ικετεύουμε!
Λύκοι τριγύρω μας πολλοί!

 Τότε θεωρούσαμε πως είμαστε ισχυροί, πως κάνουμε κουμάντο κι έχουμε λύση σε κάθε πρόβλημα, έχουμε μέσον, φίλους δυνατούς, ισχυρούς, γνωριμίες, τώρα θα συνειδητοποιήσουμε πως το μόνο μέσο είναι η μόνη διαθέσιμη ανοικτή επικοινωνιακή γραμμή της προσευχής, προς τον Κύριο και δεν ξέρω πια αν δεν μας έχει αποστραφεί ακόμα κι Αυτός!
Ο Θεός να μας λυπηθεί!
«καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους· πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων»
Ο Άγιος Ματθαίος το είπε δεν θυμάμαι και καλά, ούτε και πριν ακριβώς πόσα χρόνια το είπε, αν ήταν προφητεία ή των εκάστοτε καιρών η σταθερά, αυτό που σκέφτομαι είναι πως όσο γνωστικοί και επιστήμονες κι αν είμαστε, μας βρίσκουν αδιάβαστους παντελώς αδιάβαστους τα δυσάρεστα γεγονότα την κάθε μια φορά!
Η Παναγία μαζί μας!
Συγχωρά τε μου το ταρακούνημα, τη γκρίνια ίσως πρωί-πρωί μα άμα ανοίγεις αυτό το μαραφέτι να μάθεις τι γίνεται στον κόσμο κι άλλο από δυσάρεστα τίποτα, είναι ανευθυνότητα το λιγότερο να γυρνάς αδιάφορα την προσοχή αλλού!

Δέσποινα Αικατερίνης Ανδρέα Τενίζη

https://proskynitis.blogspot.com/2023/09/blog-post_248.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...