Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ! καί ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ !
καί ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ!
ΘΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ!
*************
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΕΚΝΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟΝ

Αγαπητοί μου Άδελφοί και Συλλειτουργοί,
Αγαπητά μου Τέκνα εν Κυρίῳ,

Ἀπευθύνομαι προς Υμάς έπειτα από μίαν ουράνιον έμπνευσιν καί προτροπήν! Επιθυμώ να σας γνωρίσω, ότι τα τραγικά και ακρως καταστρεπτικά γεγονότα, τα οποία έγιναν στην Θεσσαλία, καθώς επίσης και σε πολλά άλλα μέρη της Γης, ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ διά την αποστασίαν του σύγχρονου ανθρώπου από την αγκαλιά του Επουρανίου Πατρός μας! Η καταστροφή είναι πρωτοφανής!
Δεν είναι μόνον ο αριθμός των νεκρών αδελφών μας, ούτε το πλήθος των θυμάτων, ούτε και η καταστροφή των οικιών! Μεγάλη είναι επίσης και η ολοσχερής καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων! Συνεπώς έρχεται περίοδος μεγάλης φτώχειας και πείνας όχι μόνον στους κατοίκους της Θεσσαλίας, αλλά και σέ όλη την Ελλάδα μας!

Ο Θεσσαλικός κάμπος μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη!
Η οργή, λοιπόν, του Θεού για την αποστασία μας από την Πατρική Του Αγκα-λιά εκφράζεται με όλα αυτά τα καταστροφικά φαινόμενα, τα οποία επεκτείνονται σε ολόκληρο τον Πλανήτη μας, αφού ολόκληρη η γή είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ!

Για τα όσα συμβαίνουν ο Επουράνιος Θεός μας έχει προ- ειδοποιήσει! Ο Ευαγγελιστής Λουκάς έχει γράψει: «εγερθήσεται έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί καί λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ’ ουρανού ΜΕΓΑΛΑ ΕΣΤΑΙ» (Λουκ. κα΄, 9-11).

ΠΩΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΔΕΙΝΑ;

«Μόνο μια προσευχή θα μας σώσει…», γράφει η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (βλ. φ. της 10.09.2023, σελ. 12), καθ΄όν χρόνον, δυσ- τυχώς, οι Εκκλησιαστικοί μας Ταγοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν πάθει μια ανεξήγητη ΑΦΩΝΙΑ! Τα πάντα καταστρέφονται! «Μόνο μια προσευχή θα μας σώσει»! Μέχρι χθες η καταφυγή μας ήταν η Μητέρα Εκκλησία, δηλ. ΟΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΥ, η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, φάρμακο δε ήταν η Προσευχή, η Νηστεία, η Αγρυπνία, η Εξομολόγησις, οι Παρακλήσεις, οι Λιτανείες κλπ., δηλ. όλα αυτά τά μέσα, τα οποία μας εδίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας και με τα οποία κάμπτεται η οργή του Θεού! Ώστε, τελικώς, με κάποιο θαύμα σταματούν όλα αυτά τα καταστρεπτικά καιρικά κλπ. φαινόμενα.
Σήμερα, λοιπόν, η ελαχιστότης μου καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να επιδοθούμε σε μια εκστρατεία προσευχής, ώστε να εξιλεώσουμε τον Κύριον της Δόξης, τον Σωτήρα του Κόσμου, τόν Ιησούν Χριστόν, να μας λυτρώνη από τα επερχόμενα δεινά!
Η προσευχή μας όμως πρέπει να είναι προσευχή ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ! ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΑΚΡΥΩΝ! Προσευχή καρδια-κή!
Στην επόμενη σελίδα θα σας παραθέσω, λοιπόν, μια προσευχή εκκλησιαστική. Είναι ένα τροπάριο από τον Μεγάλο Κανόνα, που ψάλλεται κατά τήν περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

«Ημάρτομεν, ηνομήσαμεν, ηδικήσαμεν ενώπιόν Σου, ουδέ συνετηρήσαμεν, ουδέ εποιήσα-μεν, καθώς ενετείλω ημίν. Αλλά μη παραδώης ημάς εις τέλος, ο των Πατέρων Θεός» και Φιλόστορ-γος Πατήρ ημών.
Δηλ. «αμαρτήσαμε, παρανομήσαμε και με την αμαρ-τωλήν ζωήν μας καταπατήσαμε το άγιον θέλημά Σου. Δεν ετηρήσαμε και δεν εφαρμόσαμε τις άγιες εντολές, που μας έδωκες! Παρά ταύτα Σε ικετεύομεν μη μας παραδώσεις στην τελική καταδίκη και την καταστροφή! Εσύ, που είσαι ο Θεός των Πατέρων μας», αλλά καί ο Φιλόστοργος Πατέρας μας!
Σας παρακαλώ, λοιπόν, Αδελφοί μου, αυτή την προσευχή να την επαναλαμβάνετε 10, 20, 50, 100 φορές την ημέρα, όσο περισσότερες φορές μπορείτε καθημερινά, δηλ. πρωΐ, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, όρθιοι, καθιστοί, γονατιστοί, όπως μπορείτε! Να την επαναλαμβάνετε μέσα από την καρδιά σας, με πνεύμα ταπεινώσεως και, ει δυνατόν, με δάκρυα μετανοίας στα μάτια σας. Είναι το κλειδί για την σωτηρία μας! Είναι το καταφύγιό μας σε περίπτωση κάποιας θεομηνίας.
Ο Πανάγαθος Θεός, εκεί επάνω στο καμμένο δάσος της Δαδιάς, μας έστειλε ένα μεγάλο ΜΗΝΥΜΑ! «Παιδιά μου, εάν θέλετε να σωθήτε, να μείνετε στην αγκαλιά μου!» μας είπε! Δείτε το: Ενώ κάηκε όλο το δάσος, σε ένα μέρος σώθηκε ένα κομμάτι, που σχηματίζει το σημείο του Σταυρού! «ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ», ανακράζω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...