Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

«Κίτρινα γιλέκα»: Προσκλητήριο για την «τελική επίθεση» το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

σχόλιο Γ.Θ : Έσκαψαν τον λάκκο της ανθρωπότητας μέσα από την Παγκοσμιοποίηση η οποία τώρα τους γυρνάει μπούμερανγκ μέσα από την παγκοσμιοποιημένη αντίσταση που εξαπλώνεται παντού!
Η επιμονή στην Αντίσταση φέρνει πάντοτε το αποτέλεσμα...


Νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους μιλώντας για «τελική επίθεση», μια μόλις ημέρα μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις που σημαδεύετηκαν με μεγάλες καταστροφές, 126 τραυματισμούς και εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Μόνον στο Παρίσι έγιναν χθες 1.385 προσαγωγές και 974 συλλήψεις, ενώ σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν πάνω από 125.000 άτομα.

Η έκκληση του γάλλου πρωθυπουρογύ Ζεράρ Φιλίπ για εθνική ενότητα έπεσε στο κενό, με τα «κίτρινα γιλέκα» να επιμένουν στην παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν διοργανώνοντας την «Πέμπτη Πράξη».

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη

Σε συναγερμό η Ευρώπη με τα ακούραστα «Κίτρινα Γιλέκα» να συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους στους δρόμους της Γαλλίας ανάβοντας το φιτίλι της εξέγερσης και σε άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο και την Ολλανδία. Ίσως και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Την ώρα που η Γαλλία μετρά τις πληγές από την χθεσινή «Τέταρτη Πράξη», την τέταρτη μεγάλη κινητοποίηση των «Κίτρινων Γιλέκων» στους δρόμους της χώρας διαδηλώνοντας κατά της πολιτικής λιτότητας του Μακρόν, η κυβέρνηση των Παρισίων κάνει έκκληση για ενότητα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ζητούν από τους εκπροσώπους του κινήματος να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου την ώρα που τα «Κίτρινα Γιλέκα περιμένουν από τον αρχηγό του κράτους να λάβει θέση.
«Με την πολιτική ήττα Μακρόν διακυβεύονται πολλά για την παγκόσμια τάξη», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

«Πριν από ένα μήνα, ο Μακρόν εξήρε την σπουδαιότητα της παγκοσμιοποίησης ενώπιον 60 ηγετών. Τώρα ,όμως, μετά τα έκτροπα στο Παρίσι και την πρωτοφανή χρήση βίας της αστυνομίας για να επιβάλει την τάξη, ο Γάλλος πρόεδρος αποδυναμώνεται στα μάτια των εταίρων του και το ευρωπαικό του όραμα γίνεται όλο και πιο θολό».

Η «Πόλη του Φωτός» βρίσκεται επί ένα σχεδόν μήνα στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ με χιλιάδες υποστηρικτές του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα. Πρόκειται για πολίτες της μεσαίας τάξη που κερδίζουν τον επιούσιο ταξιδεύοντας καθημερινά για να φθάσουν στο χώρο εργασίας τους.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν που διατυμπάνιζε στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η γηραιά ήπειρος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, είναι πλέον τόσο αντιδημοφιλής (το 18% δεν εγκρίνει το έργο του) που αναγκάζεται να κάνει…κωλοτούμπα παίρνοντας πίσω την αύξηση της τιμής στα καύσιμα και στην τιμή της βενζίνης που είχε προαναγγείλει για τη νέα χρονιά.

Τα αιτήματα των «Κίτρινων Γιλέκων» έλαβαν στην πορεία έναν διευρυμένο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μετά την στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης ζητούν, μεταξύ άλλων, αναδιανομή του πλούτου και αύξηση τους μισθούς και τις συντάξεις.
«Ο τρόπος δράσης τους λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση αφού και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τα προβλήματα των πολιτών είναι τα ίδια», αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg».Χθες στο Βέλγιο και τη Ολλανδία,σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με υποστηρικτές του κινήματος να συγκρούονται με την αστυνομία.

Η φλόγα της επανάστασης άναψε στη Γαλλία ξυπνώντας μήνες από το Μάη του ΄68 με τον 40χρονο πρόεδρο να προσπαθεί να «φρενάρει» την επέλαση του κινήματος, το οποίο τις τελευταίες ημέρες γιγαντώνεται επικίνδυνα.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το 85% των Γάλλων κρίνουν αρνητικά την αύξηση των φόρων καύσιμα- το μέτρο που πήρε ήδη πίσω ο Γάλλος πρόεδρος- ενώ σχεδόν τα 2/3 θεωρούν ότι η Γαλλία έχει διαφοροποιηθεί λίγο ή καθόλου από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Μακρόν (Μάιος του 2017).

Την ίδια ώρα, οι εικόνες με τις οδομαχίες στους δρόμους της Γαλλίας, τα «Κίτρινα Γιλέκα» να κατακλύζουν τη γαλλική πρωτεύουσα, τα κλειστά μαγαζιά και τουριστικά αξιοθέατα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου μεταφέροντας τον παλμό της γαλλικής επανάστασης σε όλο τον κόσμο.
Στο μεταξύ, οι γαλλικές αρχές ερευνούν περίπου 200 ιστότοπους με φωτογραφίες και βίντεο όπου απεικονίζονται διαδηλωτές που φέρεται να είναι υποστηρικτές των «Κίτρινων Γιλέκων»,με σοβαρά τραύματα από τις βίαιες συμπλοκές με την αστυνομία.

protothema.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...