Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Deir Ezzor: Τώρα που ελευθερώνεται η Ανατολική Συρία από την αμερικανική κατοχή οι Δυνάμεις του Τίγρη θα διασχίσουν τον Ευφράτη στο ύψος του Hajin και θα ανακτήσουν τα πετρελαϊκά πεδία

Oι Δυνάμεις του Τίγρη πήραν θέσεις στην Deir Ezzor για να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη την μέχρι πριν λίγο κόκκινη γραμμή των ΗΠΑ
στο ύψος του για να το αναλάβουν από τους SDF που είναι υποχρεωμένοι να ανέβουν προς το βορρά για να προετοιμαστούν για την επικείμενη επίθεση της Τουρκίας όταν και όποτε γίνει ύστερα από τη σχετική αναβολή που έδωσε ο Ερντογάν. Σήμερα οι SDF διατείνονται πως απέκρουσαν μια ακόμη αντεπίθεση των ISIS στο Hajin.
Στην αποστολή τους αυτή οι Τίγρεις δεν θα είναι επικουρούμενοι από IRGC καθώς θα περνούν στην ανατολική όχθη.
Η μέρα και η ώρα δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά οι στρατιωτικές σελίδες αναφέρουν πως δόθηκε η εντολή από Άσαντ σε Τίγρεις για επιχείρηση σε Deir Ezzor. Oι συριακές δυνάμεις οφείλουν ν΄ανακτήσουν γρήγορα τα πετρελαϊκά πεδία αφού αποτελούν στόχο για τον τουρκικό στρατό.

Εντωμεταξύ... Αντιμέτωποι βρέθηκαν στα όρια Manbij Συριακός Στρατός και αμερικανοί στρατιώτες


Ο συριακός στρατός σήμερα το πρωί προώθησε στρατιωτικές ενισχύσεις προς το νότο του Μanbij στη Β Συρία σε σημείο ελέγχου και μετακίνησε μηχανοκίνητα οχήματα. Ο αμερικανικός στρατός παρακολούθησε τις κινήσεις αυτές και προώθησε αντίστοιχα με 6 τανκ Abrams και 12 θωρακισμένα μεταφορείς προσωπικού.

https://dimpenews.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...