Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Η Αμερικάνικη εφημερίδα USA TODAY προειδοποιεί: Θα πάρετε μικροτσίπ

Κάποια στιγμή, η ιδέα ότι ο γενικός πληθυσμός θα ήταν μικροηλεκτρονικός μια μέρα, ήταν μια "θεωρία συνωμοσίας", αλλά τώρα τα κύρια μέσα ενημέρωσης έρχονται κατευθείαν και μας λένε ότι όλοι θα πάρουμε τσιπς. Είναι σχεδόν σαν να προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν διανοητικά να αποδεχθούμε τι έρχεται. Φυσικά αυτό απεικονίζεται σαν "δροσερό" και "μοντέρνο", και πολλοί άνθρωποι θα ξεγελαστούν από αυτό.

Αλλά αν κάποιες φορές τα τσιπ ταυτότητας απαιτούνται για ολόκληρο τον πληθυσμό, οι πιθανότητες τυραννίας θα είναι εκτός των διαγραμμάτων. Δυστυχώς, ένα είδος μόνιμης ψηφιακής αναγνώρισης πιέζεται όλο και περισσότερο ως λύση σε προβλήματα όπως η κλοπή ταυτότητας, η φοροδιαφυγή, η παράνομη μετανάστευση και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Και οι τεχνολογικές εταιρείες θα ήθελαν να έχουν έναν καθολικό τρόπο για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα των ατόμων στο Διαδίκτυο. Αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι μιλούν για τη σκοτεινή πλευρά αυτής της τεχνολογίας, και αυτό είναι ένα πολύ τρομακτικό πράγμα.
Τον περασμένο μήνα, η USA Today δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο
Θα πάρετε τσιπς. Είναι απλά ζήτημα χρόνου.

Μετά από μια επιχείρηση του Wisconsin που ενσωματώνει μικροτσίπ σε υπαλλήλους την περασμένη εβδομάδα για να αποκολλήσει τα σήματα της εταιρίας και τις εταιρικές συνδέσεις, το Διαδίκτυο έχει μπει σε πλήρη συζήτηση.
Προφανώς οι κοινωνικές συμπεριφορές αλλάζουν, και ένας καθηγητής που συνεντεύχθηκε από την USA Today είναι αρκετά σίγουρος ότι «θα συμβεί σε όλους ».

"Θα συμβεί σε όλους", λέει η Noelle Chesley, 49 ετών, αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Milwaukee. "Αλλά όχι φέτος και όχι το 2018. Ίσως όχι η γενιά μου, αλλά σίγουρα αυτή των παιδιών μου".

Αρχικά, τα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ θα θεωρούνται σαν κύμα του μέλλοντος. Θα μας πουν ότι θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και πιο βολική.

Αυτό θα ξεπερνούσε την πληρωμή με το smartphone σας. Αντ 'αυτού, οι πελεκημένοι πελάτες απλώς έβαλαν τα χέρια τους αντί της Apple Pay και άλλων συστημάτων κινητής τηλεφωνίας.

Τα οφέλη δεν σταματούν εκεί. Στο μέλλον, οι καταναλωτές θα μπορούν να φτάσουν μέσω των σαρωτών αεροδρομίων χωρίς άδεια διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης,με ανοιχτές πόρτες; Θα ξεκινήσουν τα αυτοκίνητα και θα λειτουργούν συστήματα αυτοματισμού στο σπίτι. Όλα αυτά, αν η τεχνολογία το επιτρέψει, με το απλό πάτημα ενός χεριού.
Για πολύ καιρό, προειδοποίησα ότι αυτό έρχεται , και μερικοί άνθρωποι είναι ήδη πρόθυμοι να βάλουν μικροτσίπ.

Για παράδειγμα, ένας αυτοκυβερνητικός «cyborg» στον Καναδά που ονομάζεται Russ Foxx έχει ενσωματώσει πολλαπλά μικροτσίπ σε διάφορες περιοχές του σώματός του. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...