Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ανεπιβεβαίωτο: το Μanbij εντός 48h περνάει στον έλεγχο Συριακού Στρατού. Η Τουρκία διέταξε επίθεση τρομοκρατών της κατά SAA στο Νότιο Ιdlib για αντιπερισπασμό.

Η Τουρκία σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες διέταξε τους τρομοκράτες που υποστηρίζει στο Idlib να επιτεθούν στις θέσεις του Συριακού Στρατού στο νότο του Κυβερνείου του Idlib σε μια προσπάθεια  να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του SAA
στο Manbij στα Α αφού ανεπιβεβαίωτες αναφορές θέλουν το Manbij και τα περίχωρά του να περνούν στον έλεγχο Συριακού Στρατού (SAA).
Άλλωστε η yeni safak παραδέχεται πως α΄στόχος των 8,000 Tούρκων στρατιωτών , και τρομοκρατών FSA που βρίσκονται στα 12χλμ από το Manbij είναι η στενή σύνδεση του ΡΚΚ με το συριακό στρατό από το Νότο και να κόψουν την επαφή μεταξύ Χαλεπίου και Tell Rifaat..  
Η ίδια εφημερίδα διαβεβαιώνει πως οι προαναφερθείσες δυνάμεις είναι έτοιμες να καθαρίσουν το Manbij από το PKK.
Η Τουρκία μπορεί ν΄ανέβαλε την επιχείρησή της στ΄Α του Ευφράτη συνεχίζει το μέσο αλλά έδωσε το πράσινο φως για την πόλη του Manbij, που είναι στα Δ.

Συνολικά τουρκικά convoy με 200 οχήματα που αποτελούνται από ποικίλες μονάδες ξεκίνησαν από Karkamış προς  Jarablus κι από Kilis προς Azaz ταυτόχρονα. Επιπλέον με τον Turkish Armed Forces (TAF),ένα convoy του FSA με 60 οχήματα στάλθηκε στη συνοριογραμμή.
Ενώ ένα σώμα στρατού που συνδέεται με FSA περιμένει έτοιμο με 2,000 ειδικές δυνάμεις που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις Olive Branch και Euphrates Shield έφτασε στην περιοχή του Manbij.
Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και τις επόμενες ώρες τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα θα εγκαταστήσουν μια ασπίδα από αέρος στην περιοχή.
Δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε σημεία όπως τα Sajir, Kirata, Avn Dadad και Bulduk. Οι διοικητές της FSA δήλωσαν ότι όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί και ότι προσβλέπουν στην απελευθέρωση του Manbij από την κατάληψη της τρομοκρατίας, ξεκινώντας από το βορρά και το νότο.

https://dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...