Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

8 σωτήριοι τρόποι για να προλάβεις κρυολόγημα και ιώσεις!

Οι παρακάτω συμβουλές θα δείτε ότι θα σας βοηθήσουν ουσιαστικά τον φετινό χειμώνα. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα νιώθετε ευεξία!

1) Απόφυγε όσο μπορείς τις αρνητικές σκέψεις: Έρευνες έχουν δείξει ότι το στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Η ψυχική κατάπτωση ρίχνει τις άμυνες του οργανισμού και γινόμαστε ευάλωτοι απέναντι στις ιώσεις. Χαμόγελαόσο μπορείς. Σκέψου ό,τι καλό έχει αυτή τη στιγμή η καθημερινότητά σου και νιώσε ευγνώμων γι’αυτό. Αν υπάρχουν προβλήματα, να σκέφτεσαι ότι κάθε δύσκολη κατάσταση είναι προσωρινή.

2) Μην βάζεις τα δάχτυλά σου στο στόμα σου (και μην τρως τα νύχια σου!): Οπως διαβάζουμε στο άρθρο του Reader’s Digest, μελέτες έχουν δείξει ότι το να τρως τα νύχια σου είναι ο «τέλειος» τρόπος να μεταφέρεις τα μικρόβια που έχουν τα χέρια σου στο στόμα σου. Αυτή τη συνήθεια προσπάθησε να την αποβάλλεις από την ζωή σου. Δεν σου προσφέρει τίποτα. Αντιθέτως έχει βλαβερές συνέπειες για τον οργανισμό σου.

3) Καθάρισε το γραφείο σου στη δουλειά και τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς συνεχώς στο σπίτι: Η καθαριότητα είναι το πιο αποδοτικό μέτρο πρόληψης των ιώσεων. Απολύμανε την επιφάνεια του γραφείου, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι. Στο σπίτι, μην παραλείψεις να καθαρίσεις σχολαστικά όλα τα αντικείμενα της καθημερινότητάς σου.

4) Βγες έξω να περπατήσεις -Επιδίωξε μια βόλτα στον ήλιο: Οι βιταμίνες που σου προσφέρει ο ήλιος είναι αναντικατάστατες. Μην παραλείψεις το περπάτημα. Είναι ευεργετικό για το σώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολύ συχνή σκληρή προπόνηση μπορεί να καταπονήσει τον οργανισμό σου και να αποδυναμώσει το τείχος προστασίας του ανοσοποιητικού ενάντια στις ιώσεις.

5) Μην κοιμάσαι αργά -Κράτα μακριά από την κρεβατοκάμαρά σου τα gadgets: Προσπάθησε να μην ξενυχτάς και ο ύπνος σου να μην είναι διακοπτόμενος. Κράτα μακριά τις συσκευές που σου αποσπούν την προσοχή και πολλές φορές σε ξαγρυπνούν. Οι λίγες ώρες ύπνου σε καθημερινή βάση εξασθενούν τον οργανισμό σου.

6) Προβιοτικά: Γιαούρτι, ελιές, κεφίρ: αυτές είναι μερικές από τις τροφές που είναι πλούσιες σε προβιοτικά. Τα προβιοτικά έχουν εκπληκτικά οφέλη για το σώμα. Βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και αυτό είναι από μόνο του ένα καλό νέο για το ανοσοποιητικό σύστημα. Πριν από λίγες ημέρες, σε άρθρο μας φιλοξενήσαμε το «μυστικό» ενός 94χρονου γιατρού ενάντια στο κρυολόγημα: δεν είναι άλλο από το γιαούρτι.

7) Νερό – φυσικοί χυμοί: Μην παραλείπεις την ενυδάτωση. Πίνε τακτικά νερό και χυμούς πλούσιους σε βιταμίνες. Με αυτό τον τρόπο, βοηθάς τον οργανισμό να μην μένει εκτεθειμένος στα μικρόβια που τον πολιορκούν.

8) Πρωτεΐνες -φυτικές ίνες: Οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες μπορεί να ευχαριστούν τον ουρανίσκο αλλά προσφέρουν πρόσκαιρο κορεσμό. Πες ναι σε τροφές που σε χορταίνουν και παράλληλα δεν επιβαρύνουν το στομάχι σου. Φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, κοτόπουλο, ψάρι, βρώμη. Σε μεγάλες ποσότητες.

πηγή : athensmagazine.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...