Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Περιστατικά επιθέσεων/αναταραχών στις εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης


Agia_Triada_Greek_Orthodox_Church,_İstanbul 
σχόλιο Γ.Θ : Επειδή η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα... και επειδή το τουρκοφέγγαρο αισθανόμενο το τέλος του θα αγριέψει επικίνδυνα... ας προσέχουμε και ας προσευχόμαστε για τους υπό αιχμαλωσία Ορθόδοξους αδελφούς και Πατέρες της Μικράς Ασίας.

Το μεσημέρι της Κυριακής 24 Απριλίου, περί τις 14:30, ταραξίας εισέβαλε στον νάρθηκα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου και άρχισε να σβήνει τα κεριά που είχαν ανάψει νωρίτερα προσκυνητές.
Αμέσως μετά στάθηκε μπροστά στην είσοδο και φωνασκώντας προσπάθησε να τρομοκρατήσει του προσερχόμενους ώστε να μην εισέλθουν στον ναό. Ακολούθως προσπάθησε να αποσπάσει από την βάση της και να καταστρέψει ιερά εικόνα της Παναγίας, κάτι που ευτυχώς δεν κατόρθωσε μετά και από την επέμβαση του προσωπικού του ναού. Ειδοποιήθηκε πάραυτα ο πρόεδρος της Εφορείας της Κοινότητας Σταυροδρομίου Γιώργος Παπαλιάρης, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου κατατέθηκε εναντίον του μήνυση.
Ο δράστης θεωρείται γνωστός στις αρχές οι οποίες τον χαρακτηρίζουν παράφρονα.
Εντωμεταξύ την προηγούμενη Κυριακή, 17 Απριλίου, μαθητές ιερατικής σχολής (Ιμάμ – Χατίπ) οι οποίοι βρίσκονταν στο Κουσκουντζούκι, προσκαλεσμένοι του δημάρχου Σκουτάρεως για πρόγευμα, όταν περί τις 9:30 ακούστηκε η καμπάνα του τοπικού ναού όπου τελούνταν θεία λειτουργία, βάδισαν ομαδικά προς τον ναό φωνάζοντας το ιερό σύνθημα του Ισλάμ, «Αλλάχ-ου έκμπερ» (ο Θεός είναι μεγάλος). Δημιουργήθηκε πανικός στο εκκλησίασμα και κλήθηκε η αστυνομία η οποία και πρόλαβε δυσάρεστες εξελίξεις.
Αργότερα ο δήμαρχος Σκουτάρεως συνάντησε τους αρμόδιους του ναού και ζήτησε συγγνώμη.
Παρόμοιες συμπεριφορές που αυξάνονται τον τελευταίο καιρό, δημιουργούν έντονο κλίμα ανησυχίας στην Ομογένεια και ξυπνούν, καθόλου ευχάριστες, μνήμες του όχι και πολύ μακρινού παρελθόντος.

(Πηγή: «Απογευματινή» Κωνσταντινουπόλεως)
http://www.antibaro.gr/article/15044

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...