Κυριακή 24 Απριλίου 2016

«Χοντραίνει» το παιχνίδι η Άγκυρα: Υπονοούμενα για σύνορα σε ουρανό και θάλασσα στο Αιγαίο

Για ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου μιλά η Άγκυρα, αμφισβητώντας, ουσιαστικά, τα ελληνικά σύνορα.
Για ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου μιλά η Άγκυρα, αμφισβητώντας, ουσιαστικά, τα ελληνικά σύνορα.

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνάντησή του με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έδωσε, άμεσα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η εμπλοκή της συμμαχίας στο Αιγαίο δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες με ευθύνη της Τουρκίας που προβάλει προσκόμματα.

«Οι κατηγορίες ότι η Τουρκία δημιουργεί εμπόδια στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν στέκουν και είναι άδικες. Όπως είναι γνωστό οι υποτιθέμενες παραβιάσεις στον εναέριο χώρου του Αιγαίου προκαλούνται από προβλήματα που υπάρχουν στη θάλασσα του Αιγαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιγκλίτς.

«Η Τουρκία προσπαθεί ειλικρινά και επιδεικνύει τη θέληση για ένα οριστικό διακανονισμό που θα έχει διάρκεια επί μιας σειράς προβλημάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο. Προσδοκούμε στην ολοκλήρωση των διερευνητικών συνομιλιών και σε μια λύση διαρκείας», ανέφερε ο Μπιγκλίτς και τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν περιοριστεί.

Οι δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου είναι σαφείς και αποτελούν κλιμάκωση των τουρκικών αμφισβητήσεων καθώς, ουσιαστικά, η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει σύνορα σε ουρανό και θάλασσα και μιλά μόνο για ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου, λες και το Αιγαίο είναι κάτι το αόριστο. Επίσης εντύπωση προκαλεί η δήλωσή του περί διερευνητικών συνομιλιών.

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου δεν προδιαθέτουν για οτιδήποτε θετικό, ειδικά αν συνδυαστούν με την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών και τις κινήσεις της Άγκυρας στο Κυπριακό.

http://mignatiou.com/2016/04/tsipras-stoltenmpergk-sinantisi-gia-prosfigiko-rolo-tourkias-diafonia-gia-rosia/
http://mignatiou.com/2016/04/i-tourkia-skinotheti-thermo-episodio-sto-egeo-klimakoni-tis-proklisis-i-agkira/

Με πληροφορίες από http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-refutes-claims-over-obstructing-nato-mission-in-aegean.aspx?pageID=238&nID=98232&NewsCatID=510

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...