Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κογκρέσο: «Ο αμερικανικός Στρατός καταρρέει όπως το 70’ – Η κατάσταση είναι τραγική για την Αεροπορία Στρατού»

usa stratos
Ο αμερικανικός στρατός αντιμετωπίζει μία οξεία κρίση στην μαχητική εκπαίδευση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κογκρέσου, Mac Thornberry.

Σύμφωνα με τον Thornberry, ο αμερικανικός στρατός αρχίζει να καταρρέει όπως συνέβη και στην δεκαετία του 70’.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τραγική για την αεροπορία στρατού.
Το State Department αποφάσισε να τετραπλασιάσει τους πόρους για τις ένοπλες δυνάμεις, φτάνοντας τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι πόροι αυτοί προορίζονται για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, ενόψει της σύγκρουσης με την Ρωσία. Ο Thornberry δήλωσε ότι τα κονδύλια αυτά δεν είναι μέρος του βασικού αμυντικού προϋπολογισμού αλλά «έκτακτη χρηματοδότηση στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό».
Με μια σειρά από άρθρα μας όπως Συνεχίζεται η «ρωσοφοβία» – Αμερικανός Στρατηγός: «Η Ρωσία αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ»,  Ναύαρχος ΗΠΑ: «Τα ρωσικά υποβρύχια είναι ανώτερα από τα Δυτικά» -Επείγον αίτημα για ναυπήγηση 9 υποβρυχίων κλάσης «Virgina» και Ανησυχία σε ΗΠΑ: «O ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος φέρει πυρηνικές κεφαλές και έχει δυνατότητα ακαριαίου παγκόσμιου κτυπήματος – Δεν έχουμε κάτι ανάλογο» η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία προχωρά σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις δείχνοντας τον «ρωσικό κίνδυνο¨ως την Νο1 απειλή του αμερικανικού έθνους!
Σκοπός η αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών και η επικράτηση των «γερακιών» της Ουάσινγκτον απέναντι στα «περιστέρια» της διπλωματίας.
Η σύγκρουση μέσα στο αμερικανικό κατεστημένο κρατάει πολλά χρόνια…


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...